A. Salihović, Radio Ognjišče: Nova zmaga stricev iz ozadja! Jim bomo to dovolili?

12

Afera, zaradi katere smo morali na predčasne volitve in afera, zaradi katere je moral pred volitvami v zapor vodja največje opozicijske stranke – podoben primer bi težko našli v kakšni demokratični državi danes ali v preteklosti – za nekaj, kar sploh ni bilo dokazano, je včeraj doživela še enega od svojih iz ozadja režiranih vrhuncev.

Fiaski, ki si jih je privoščilo tožilstvo, predvsem pa strici in tete, ki jim je Janez Janša trn v peti že več kot 25 let, se nam danes kažejo v novih razsežnostih popolnoma skorumpiranega in po vzoru nekdanjega totalitarnega sistema oblikovanega pravosodnega sistema. Mislim, da ni treba posebej pogrevati celotne zgodbe, katere nekateri glavni akterji so danes že bili nagrajeni za politični konstrukt, ki se je glasil zgolj ‘Nekje, nekdaj, nekega dne …’. Skratka, glasil se je tako, kot so se glasile tožbe na zmontiranih sodnih procesih po drugi svetovni vojni.

Nič kriv, a v imenu ljudstva, bolje rečeno ideologije, te je treba odstraniti.

Namesto, da bi po razveljavitvi sodbe na ustavnem sodišču prišlo do hitrih postopkov, so vsi, na čelu z vrhom vrhovnega sodišča zavlačevali do te meje, da je primer zastaral. In kaj je danes ostalo od primera? Zgolj in samo politični konstrukt, ki pa ga ne bo mogoče izbrisati čez noč. Kot ne bo mogoče izbrisati tistih dolgih ponedeljkov, ko so obtoženi morali poslušati, da so nekaj dobili, čeprav še danes nihče ne ve, kdaj, kje in koliko. Kot, da bi se nam vsi smejali v brk, posebej s totalitarno preteklostjo zaznamovani Branko Masleša in prvopodpisana pod politični konstrukt Branka Zobec Hrastar.

Več: Radio Ognjišče

12 KOMENTARJI

 1. Ne vem, če je to zmaga. Zastaranje pomeni pravno gledano nedolžnost obtoženih. Vse skupaj je bila velika blamaža pravosodja. V konkretni zadevi seveda ni mogoče narediti nič razen zahteve po primernih odškodninah.

 2. Mu pa privoščim odškodnino, a se bojim, da bo zadeva še slabša. Očitali mu bodo pohlep, pomanjkanje domoljubja, in najbrž še kaj kar se niti spomniti ne moremo.
  Je pa sodišče res izjemno močno pri nas. Niti taki javni izpadi mu ne škodijo. Koliko je šele tistih, za katere ne vemo, ker so stranke tako majhne, da jih nihče ne sliši.
  Balkan ali Srednja Evropa? Težko se je odločiti. Zelo težko.

 3. Zastaranje ima res formalno iste posledice kot oprostitev, vendar pa še zdaleč ne pomeni istega. Če si oproščen, je vsemu svetu povedano, da si nedolžen. Če pa proces zastara, je svetu sporočeno, da si se zaradi zavlačevanja izmazal, vsi sumi o prestopkih ali nedolžnost pa ostajajo. Zato nima smisla ponavljati na tem mestu puhlic, ki jih bo naš levi režim zdaj ponavljal v neskončnost. Prav zato je tudi prišlo do zastaranja in ne do obnovitve procesa, da madež na opozicijskem voditelju ostane.

  • Mislim, da je še kravam na pašnikih v tem primeru jasno, katera stran je tu in to na več stopnjah, v resnici zavlačevala.

 4. Slovensko (revolucionarno) pravosodje je žal ostalo takšno, kakršno je bilo v totalitarnem sistemu. Instrument za discipliniranje in onemogočanje političnih nasprotnikov.

  Sicer tudi drugi segmenti družbe niso drugačni. Rezultat je jasen: delitev državljanov na prvorazredne in drugorazredne, monopoli, zaostajanje za konkurenčnimi državami ter ohranjanje socialnega miru z zadolževanjem, dokler bo šlo.

  Dekadentnih evropskih voditeljev to ne moti. Sami bomo morali to spremeniti ali pa se nam obeta žalosten konec.

   • Ampak kdo je pa zdaj ta posnetek spravil v javnost? Če je, v namen diskreditacije Andreja Čuša, dan v javnost po volji SDSa ali vsaj z njihovo vednostjo, potem je to strel v lastno koleno. Povsem neracionalno.

    Evidentna konzumacija kokaina na srečanju podmladka ene od dveh največjih parlamentarnih strank niti ni tako nepomembna tema.

    • Ampak kdo je pa zdaj ta posnetek spravil v javnost?

     Lahko, da je klasika. Seveda pa moramo boj na desnici vzeti v obzir. Prav tako je tudi velika možnost, da JJ obračunava z konkurenti v lastni stranki.

 5. Janša ,Krkovič in Ivan Crnkovič na Evropsko sodišče, nujno.

  Multiskorumpirano vodilno Bando Udbokučanizma s Kučanom na čelu pred sodišče, za njimi pa po delih , odgovorne za policijski,tožilski in sodni kriminal.

  DOST JE.

 6. Za javnost je odločilno, da se je Janša od vsega začetka postopka, torej od vloženega obtožnega predloga zoper poudarjal, da je obtožni predlog nezakonit in brez pravne podlage, saj ne vsebuje kazenskih znakov očitanega kaznivega dejanja.

  Sodišče bi moralo bi moralo že po uradni dolžnosti obtožni predlog zavrniti, glede na takšen ugovor obdolženca pa še toliko bolj in postopek ustaviti. predloga, pa ga ni.

  Vsakemu pravniku, začetniku je bilo kasno, da obtožni predlog ne vsebuje zahtevanih kazenskih znakov očitanbega kaznivega dejanja.

Comments are closed.