A. Rožman: Realno stanje ni zlate barve

1

Mazejeva je požela obilo pozornosti smučarskega sveta, kar si zaradi svojih dosežkov zasluži. Minula dva tedna sta bila po njeni zaslugi ena najuspešnejših v zgodovini slovenskega alpskega smučanja. A ob robu imenitnega uspeha ne gre brez negativnih vibracij, ki so premočne, da bi jih spregledali. Srebrna in bronasta kolajna ne smeta zamegliti realnega stanja, ki vlada v slovenskem alpskem smučanju.

/ … /

Ko se je predsednik zveze Tomaž Lovše z Mazejevo dogovoril za 200.000 evrov, kolikor šampionka iz Črne na Koroškem dobi za delovanje svoje ekipe, bi morda lahko pomislil, da je dolgoročni učinek lahko tudi negativen, kajti pravila so s tem porušena, kar v prihodnje lahko vodi v še večjo finančno obremenitev za zvezo in neorgansko delovanje. Morda je vtis napačen, a navzven se zdi, da na podlagi uspehov Tine Maze nekdo izvaja snobizem, kar pa nima nobene zveze s športom. Če to drži, bi posledice lahko bile pogubne. Da le ne bi bil konec takšen, kot je bil pred leti v podjetju Peko.

Več: Dnevnik

1 komentar

  1. Članka ne razumem povsem. Tina ima toliko točk v SP (pa je SP sezona bila npr. slaba) kot cela preostala ekipa skupaj. Dejstvo je tudi, da je res vrhunske rezultate (medalje na OI in SP) začela dosegati, ko je šla na svoje.

Comments are closed.