A. Primc, 24kul: Čas je za nove obraze v pravosodju

5

Kako alarmantno je stanje v Sloveniji, kaže nedavna raziskava Ernst&Young. Iz nje izhaja, da je Slovenija št. 1. po korupciji na svetu ter da je pri nas za 900% več korupcije kot npr. v Švici. Nerazsodni prva in drugostopenjska obsodba Janeza Janše sta samo še dodatna dokaza, da je naše pravosodje eno najbolj nestrokovnih, koruptivnih in politično odvisnih na svetu.

Po 24 letih samostojnosti se je izkazalo, da je prav “nedotakljivo” pravosodje eden ključnih virov vsesplošne krize. Pravosodju smo dali 24 let časa, da se reformira, pa se ni in se očitno tudi ne bo. Zato je o njem potrebno pogumno spregovoriti in izvesti spremembe, brez katerih Sloveniji ne bo šlo na bolje. Kaj pomaga, če bomo skoraj vsi delali na polno in varčevali do onemoglosti, ko pa bo nekaj tisoč ljudi z dovoljenjem pravosodja še naprej na veliko kradlo?

Največji problem pravosodja ni, da so na mnogih najpomebnejših položajih nekdanji člani Zveze komunistov, ampak da mnogi od teh nestrokovno in pristransko delajo brez kakršnegakoli tveganja. 24 let smo upali, da se bo pravosodje spremenilo. Sedaj je jasno, da se samo od sebe ne bo. Če pravosodje ne deluje, je v državi nered, ki ga obvladujejo tisti, ki jim pravosodje to dovoli.

Koruptivni tožilci in sodniki brez tveganja lahko delajo, kar hočejo ali pa nič ne delajo!

Tragedija Slovenije je, da ljudje, ki jih je partija nastavila za sodnike in tožilce z namenom, da bodo preganjali človekove pravice, sedaj razsojajo o človekovih pravicah.

Več lahko preberete na 24kul.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


5 KOMENTARJI

 1. Če bi obstajali novi obrazi bi jih že videli. Tako pa so se slovenski sodniki počasi zapili in pravosodje so prevzele ženske, sodnice, v 95%. Rad bi videl nove obraze, rad bi slišal sodnika, ki bi delal drugače. Pa ga nimamo. Še.
  Naš padec bo očitno večji kot bi si kdorkoli želel.

 2. Naš padec bo večji kot si lahko kdorkoli misli.

  Sedaj po 8 letih hude gospodarske krize ( v socializmu je gospodarska kriza non-stop, ves kolektiv in mediji ves čas “rešujejo” bankrotirane in zavožene državne kolhoze, slabo organizacijo in slabo vodenje, povečevanje revščine in lakote) je upam vsaj večini jasno, da kriza JE in da kriza še ni DOSEGLA dna, čeprav najbolj podkupljeni socialisti ( nasledniki socialističnega vrača Mencingerja) že po medijih širijo, da gre gospodastvu na bolje (dr. JPD).

 3. Povsem upravičena zahteva!!!

  Pravosodje ne morejo in ne smejo voditi tisti, ki obožujejo ali tolerirajo bivši totalitarni sistem oziroma tisti, ki so pri svojem pravosodnem delu kršili človekove pravice in tisti, ki so nepravično sodili.

  Ustavnost in pravičnost je potrebno najprej zdraviti v pravosodju!

 4. Pravosodje je tisti del državnega aparata, ki je najbolj podvržen kontroli javnosti, kako uresničuje pri svojem delu, ustavnost, človekove pravice in pravičnost.

  Temelj delovanja pravosodja je pravičnost, ki temelji na resnicoljubnosti.

  Pravosodje mora biti pod najbolj tankočutno kontrolo in kritiko javnosti. Če tega ni, ni demokracije, pravičnosti, resnicoljubja in civilizirane družbe.

 5. Da obstoječe vodstvo pravosodja ne izpolnjuje svojih ustvanih dolžnosti, dokazujejo številni nepravično vodeni in sojeni procesi.

  Takšno vodstvo bi moralo že zdavnaj samo odstopiti, ne pa da jih javnost poziva na odstop.

Comments are closed.