A. Kos, blog Sol zemlje: Sebične mame?

0

Včasih so medčloveški odnosi tako zateženi … Tudi družinski odnosi.

Kraj, kjer naj bi se človek počutil varnega, kraj, kjer naj bi se spočil, marsikomu ne nudi veliko spokojnosti. Tudi potem ne, ko otroci odrastejo.

Večkrat sem se srečevala z ljudmi, ki niso uspeli pretrgati vezi s starši, posebej z mamami. Ne bi si mislila, da mame včasih tako zelo vežejo nase svoje otroke, če ne bi tudi sama srečala nekaj takih primerov.

Npr. mama sina v zrelih letih kar zboli, če/ko pripelje domov sin prijateljico.

Neka druga mama želi ohraniti sina zase … to tudi jasno pove – da upa, da se ne bo poročil.

O pretirani navezanosti kakšnih mam na njihove sinove smo velikokrat slišali. Taki sinovi se včasih niso sposobni osamosvojiti, vedno je pomembna mama, vedno, vedno. Tudi če se sin poroči, bo skorajda “spal” s svojo mamo in ne z ženo.

Pa res, slišala sem za primer, ko se je mama vlegla v zakonsko posteljo sina, ki se je poročil.

No, v glavnem slišimo take zgodbe, ki govorijo o odnosu mama – sin.

A pretirane naveze so lahko tudi med mamo in hčerko. Le da so morda te manj vidne, morda tudi manj moteče, ko na nek način vendar ženske lahko tudi držimo skupaj. In če se mama in hčerka veliko pogovarjata in družita, vendar ni enako, kot če to počneta mama in sin. Recimo da ženska potrebuje tudi žensko …

Ena taka mama je enkrat rekla, da ko se poroči hči, še vedno “vse” pove mami (grrr), medtem ko se poroči sin, bo odslej “vse” povedal ženi in ne mami. In ta mama je bila zelo nesrečna, ko se je njen sin poročil.

Več lahko preberete na blogu Sol zemlje.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.