40 let od osamitve Staneta Kavčiča

1

Avtor: Ksenija Koren. Vir: Finance. V noči z nedelje na ponedeljek mineva 40 let, odkar je partija umaknila v osamo nekdanjega predsednika slovenske vlade. Zdaj, ko so družabna omrežja vselej vsakomur na voljo za sporočanje kakršnihkoli, tudi političnih stališč, je komaj mogoče razumeti dejstvo, da se je moral Stane Kavčič po umiku s položaja predsednika izvršnega sveta odpovedati tudi pojavljanju v javnosti. Medtem so si tisti, ki so pripomogli k njegovi odstavitvi, ustvarili bleščeče, desetletja trajajoče politične kariere. In se sčasoma iz političnih eksekutorjev totalitarnega sistema prelevili v politične zvezde poosamosvojitvenega sistema. Kavčičevo odstopno izjavo sta, beremo v literaturi, namreč spisala Milan Kučan in Franc Šetinc. Kavčič jo je zgolj podpisal.

…..

Več: Finance


1 komentar

  1. GLAVNI akterji KAVČIČEVE odstranitve so predstavniki trde partijske zgradbe so ŠETINC , DOLANC , POPIT , KUČAN IN RIBIČIČ ! SLEDNJI je to odstranitev opisoval in smešil ” kot petelina , ki je prezgodaj zapel ” !
    NEKI od naštetih še dandanes mešajo iztrebke in nam ne dovolijo , da bi zadihali z obema krili pljuč !

    MI mlajši, smo takrat bolj občudovali zunanje, bolj vidne spremenbe //kot je bilo odstranjevanje napisov v cirilici ipd.. //.
    SI LAHKO ZAMISLITE kako boleče za oči je izgledal napis na žel. postaji JESENICE ali SEVNICA ” sa švajsovanim slovima ” !

Comments are closed.