24ur.com: Strmoglavila javnomnenjska podpora premierju Cerarju

13

Vlado Mira Cerarja podpira manj kot tretjina vprašanih. Kar 60 odstotkov pa meni, da premier Cerar in ministri delajo slabo. Med strankami tudi decembra vodi Janševa SDS. Še vedno pa je daleč največ neodločenih. Med politiki je prvo mesto že tradicionalno rezervirano za predsednika države Boruta Pahorja.

Konec leta je strmoglavila javnomnenjska podpora premierju Miru Cerarju. Njegova SMC pa ni več najbolj priljubljena vladna stranka. Tudi vlada leto končuje z nizko oceno. Podpira jo manj kot tretjina vprašanih (29,3 odstotkov). 60 odstotkov (59,1 odstotkov) meni, da premier Cerar in ministri delajo slabo. Vsak deseti (11,6 odstotkov) je neopredeljen.

Med strankami vodi SDS

Med strankami tako kot že vse leto tudi decembra vodi SDS Janeza Janše. Če bi bile volitve danes, bi zanje glasovalo 12,5 odstotkov vprašanih (12,5 odstotkov). Nazaj na drugo mesto so skočili Socialni demokrati Dejana Židana (7,6 odstotkov), ki so prehiteli tokrat šele tretjo SMC (6,5 odstotkov).

Četrta je Združena levica (4 odstotke), tesno sledi DeSus Karla Erjavca (3,9%) in Nova Slovenija (3,8 odstotkov) Sedma je neparlamentarna SLS (1,1 odstotka).

Več: 24ur.com

13 KOMENTARJI

 1. Ali ni pomenljivo, da Cerarju ni koristila potratna negospodarnost, ko je obdaril javno upravo in zdravnike z višjimi plačami, ne da bi istočasno uredil v javni upravi in zdravstvu, kar je treba urediti: korupcijo, neučinkovitost, nestimulativnost…

  Ali se bo kaj naućil?

  • Svitase,saj v tem je problem,ker se lotevajo oblasti indoktrinirani samovšečni egoisti z različnimi kompleksi,od večvrednostnega do ojdipovega,vedno več je med njimi feministk s podobnim sindromom!Razlog za uničujoč efekt oblasti,je tudi pripadnost iztirjenim ideologijam,ki nenehno preizkušajo koliko človek lahko prenese,brez resnejših posledic za obstoj kreatorjev uničujoče politike in gospodarstva,o etičnosti niti nima smisla govoriti,čeprav se mnogi med njimi radi pohvalijo,da njihova politika temelji na vrednotah večtisočletne krščanske tradicije!Drugi pa se zaklinjajo na velike zmage in herojstva med drugo Svetovno vojno in še vedno trajajoče “tekovine” revolucije!Lažejo eni in drugi,poštenja v osmosvojeni državi Sloveniji je samo še za vzorec!Danes je tat in kriminalec dober
   gospodar in pretkani špekulant vladar!

   Andrej Briški

  • Svitase,vladanje državi ni otroški vrtec in osemletka,še manj pa nadaljevanje študija v
   navedenih ustanovah!

   Andrej Briški!

   • Vzroke za strmoglavljenje se običajno išče s podatki iz črne skrinjice,le poiskati jo je treba.Iskati bi jo morali na kakšnem forumu in v davčnih oazah
    posadke,ki je krmarila stmoglavljeno “letalo”!

    Andrej Briški

 2. Tudi vladana cenzura mu ni pomagala.

  Vlada se hvali o visoki rasti BDB-ja, molči pa, da so države višegrajske skupine dosegle znatno višjo rast. O tem piše danes TV NOVA.

  Očitno se še vedno primerja z balkanskimi državami, kar se je začela Pahorjeva vlada, za njo pa tudi Bratuškova.

 3. Kot beremo v Svežih novicah je Cerarja v dveh letih njegovega vladanja povabila na državni obisk le Srbija, pa še to za ceno skupne seje obeh vlad, kar je protiustavno početje.

  To pove vse.

 4. In to protiustavno početje v Beogradu, ki nas je pred 25 leti napadel, se je zgodilo pod taktirko Cerarja, ki je ustavni pravnik.

 5. Zakaj je premier največje napake povzročal Sloveniji ravno področju, kjer bi moral biti najmočnejši?

  To je na področju ustavnosti, pravičnosti, poštenosti?!

  Spomnimo se le nekatere od njih:

  – protiustaven odvzem mandata Janši
  – zrežirane volitve
  – podpiranje protiustavnega in nezakonitega postopka proti Janši
  – ignoriranje desnice, ko gre za njene koristne predloge, ki gradijo skupno slovensko dobro
  – razsulo vrednot, pa čeprav so bile predvolilne obljube povsem drugačne: v zdravstvu, v pravosodju, pri kadrovanju, v medijih, izobraževanju, sociali….

 6. Ali je dobil nalogo, da naj kot ustavni pravnik zavaja državljane, ki bodo verjeli njegovim potezam zgolj zato, ker je ustavni pravnik, ne pa kakšna je vsebina teh potez?!

  Drugače si to ne moreš razlagati, saj ne moreš verjeti, da bi ustavni pravnik to počel po svojem razumu in vesti.

  • Dobil je nalogo, naj ne spreminja ničesar, da bodo strici iz ozadja lahko še naprej kradli. To nalogo odlično opravlja.

   Le kdaj bomo državljani in državljanke šli na volišča z namenom: “Brcnimo že te roparje z oblasti!”

 7. Pod roke mi je prišel Cerarjev članek v IUS-INFU z naslovom ” Pravni občutek”, ki je bil objavljen takrat, ko še ni bil premier.

  Iz njega se lahko prepričamo, da gre za izrazito formalističen pogled na pravo, saj v članku zaman iščemo pojme: pravičnost, resnicoljubje, nepristranskost, poštenost, odgovornost.

  Pa čeprav je splošno znano, da je temelj prava pravičnost, ki zaobjema tudi resnicoljubje, poštenost in odgovornost.

 8. Občutek pravnosti in vladanja, ki se izogiba pravičnosti, ruši slovensko skupno dobro in zasleduje le interese in privilegije oblasti.

 9. Kdaj bo v Sloveniji zavladal občutek pravičnosti do slovenskega skupnega dobrega, ki je temeljno merilo pravilnega ravnanja vlad?

  Ne prenesemo več zasledovanja interesov, ki rušijo slovensko dobro, ki je porok posamičnega in skupnega duhpvno -vrednotnega in materialnega napredka!

Comments are closed.