24kul.si: Zakaj so bili vsi okupatorji JLA oproščeni za napad na Slovenijo?

9

Znani odvetnik Ingo Falk Pasch Wallersberg vložil tožbo zoper bivšega vodjo državnega tožilstva v Murski Soboti Ludvika Gornjeca in sedanjega vodjo Žarka Bejeka,  ker sta bila oba poveljnika JLA general major Trifunović in polkovnik Popov na tamkajšnjem Okrožnem sodišču oproščena vojaškega (dejansko terorističnega) napada takratne JLA na Slovenijo. Nesprejemljiva je vloga našega pravosodja, ki vse doslej nikogar od takratnega jugoslovansko – srbskega vodilnega političnega in vojaškega oblastnega vrha ni obsodil zaradi številnih hudih zločinov, storjenih s takratnim napadom na našo državo.

Vir: 24kul.si

9 KOMENTARJI

 1. Zato, ker smo začeli slaviti komuniste. V tistih časih smo glavnega komunista v Sloveniji razglasili za najboljšega Slovenca in mu podelili posebno nagrado: odlikovanje »Viteza reda Papeža Pija«, s katerim ga je odlikoval papež Janez Pavel II.

  Če je obnorel vrh katoliške Cerkve, kdo bo zameril povprečnemu Slovencu?

 2. Naj nadaljujem.

  Takrat, v tistih prelomnih časih, se je veliki večini Slovencev pripetila intelektualna zabloda. Mislimi smo, sam se samo zaradi solidarnosti prištevam med to večino Slovencev, da je izvor naših težav Jugoslavija in ne komunizem/socializem. Pa smo zato razbili Jugoslavijo in obdržali komunizem/socializem.

  KAKŠNA ZMOTA! Morali bi razbiti komunizem/socializem in obdržati Jugoslavijo! In kot sem že zapisal, če je še sam presvetli Sveti Oče, ki se kot edini človek ponaša z nezmotljivostjo, bil v intelektualni zmoti, da je odlikoval glavnega komunista, le kdo bo zmeril nam, povprečnežem?

 3. Sicer pa pod to novico ne pričakujem komentarje. Ker sem v čudno luč postavil ideal gospoda IFa, to je sam vrh katoliške Cerkve. Za gospoda Zdravka se pa ve, čim tolčemo po komunistih, leti tudi po neuresničenih idealih njegovega idola, to je velika odrešitelja Slovenije, ki pa na še ni odrešena. Omenjana gospoda namreč napišeta večino komentarjev na eh spletnih straneh.

 4. “Za gospoda Zdravka se pa ve, čim tolčemo po komunistih, leti tudi po neuresničenih idealih njegovega idola”, meni se zdi AlFe, da ” tolčeš ” po komunistih s ” figo ” v žepu!
  Iz tvojega citata sem razbral , da pogrešaš Pavla , tistega s firerjevim kompleksom !
  AlFe , ali te muči nostalgija po SFRJ , tvojega prispevka k kolumni – ” Balkanci ali Srednjeevropejci ? ” , namreč ni bilo opaziti ! Dobro,ti za balkan,oziroma Jugo , jaz pa
  se le bolj navdušujem nad Avstrogrsko , ne bi bilo ptrebno ” tolči ” po ” ta rdečih ”
  in tudi prevozniki bi lepše živeli , gotovo bi imeli že PETI tir in še vedno vlak v Kranjsko goro in Planico vse do Trbiža in Tržiča , “zajebali so vse ” ! Zakaj so oprostili okupatorske jugo oficirje , zato ker ” jim lahko kdaj še prav pridejo ” ! Po idealih človeka,ki so ga izločili iz parlamenta , se ti bo že kmalu kolcalo in ne samo tebi ! Ne bi bilo ne meseca in tudi polmeseca ne!

  Andrej Briški

  • “idealih človeka,ki so ga izločili iz parlamenta”

   Ah, gospod Andrej! Kaj hočeva in moreva, če sem ekscentrik in ne gledam, kakšne ideale človek ima, temveč kaj dela!

 5. Veleizdajstva slovenskega naroda in slovenske države ter Slovencev nasploh, ne bodo prenehala, dokler ne bodo tisti, ki to počnejo, odgovarjali!!!

  Čestitke odvetniku Ingu Falku za njegovo vrednotno dejanje!

 6. Bili sta dve možnosti pravnega delovanja: ali pravno zavarovati nedolžno civilno prebivalstvo pred napadom JLA ali pa JLA.

Comments are closed.