24kul.si: Čedalje bolj nasilni socialisti Francijo pehajo v hude kršitve človekovih pravic

4

Uresničila se je decembrska grožnja francoskih socialistov o prepovedi spletnih strani, ki bi ženske informirale o nosečnosti in prisluhnile njhovim stiskam ob razmišljanju o končanju življenja nerojenega otroka. Številne ženske v težkih situacijah ne vedo, kako se odločiti, iščejo nasvet in čutijo potrebo po pogovoru. Francoske državne spletne strani pa ponujajo le informacije o splavu. Spletne strani, ki želijo ženskam prisluhniti v njihovih stiskah in jim pomagati, bodo po novem preganjali.

Francija se tako pridružuje svojim nekdanjim kolonijam, in tistim državam, kjer vladajoči socialisti ukinjajo svobodo govora.

Francoski socialisti, ki zagovornikom življenja omejujejo svobodo izražanja na spletu trdijo, da bodo »kaznovali le tiste ustanovitelje spletnih strani, ki ustrahujejo ali izvajajo psihološki in moralni pritisk na žensko, naj ne splavi«, so kontroverzni zakon pospremili predstavniki socialistov. Po novem ne bi smeli na ženske vplivati na noben način, ko se odločajo za končanje življenja nerojenega otroka. Zakon uvaja visoke kazni in celo zapor za spletne objave zagovornikov življenja, tudi če želijo ženskam v stiski samo prisluhniti. V Franciji državne spletne strani govorijo le o »pravici« do splava, nikoli ne omenjajo otroka, ne govorijo o nerojenem otroku, ampak le o ‘vsebini’ nosečnosti. Vsako leto v Franciji v bolnišnicah končajo življenje več kot 200.000 nerojenih deklic in dečkov. Spletne strani za zaščito življenja so se pojavile kot nujno potreben prostor poslušanja žensk, ki se znajdejo v stiski ob težki odločitvi in želijo izvedeti več o tem.

Več: 24kul

4 KOMENTARJI

  1. Tole je pa zrelo za prijavo na sodišče za človekove pravice. V primeru, da bi zadeva padla pa je to osnova za takojšnjo mobilizacijo nas kristjanov. Tukaj pa ni dileme. Če nam ne dovolijo javnega izražanja ter delovanja, to pomeni, da v državi kot tudi EU nismo dobrodošli oz. zaželjeni. Odgovor bi bil v obliki državne nepokorščine kar pomeni, da ne plačujemo več davkov ipd.

  2. No, se mi je zdelo, da je tu nekje haklc, ki ga seveda ta novica ne omenja. Trump be temu rekel “fake news”. 🙂 Tako da še dobro, da obstaja internet in človek lahko informacijo preveri.

    Bistvo tega zakona je dejansko v tem, da se prepove zavajanje. V Franciji so namreč nasprotniki splava ubrali strategijo, s katero so se predstavljali kot neki neodvisni in nepristranski svetovalci glede odločitve o splavu, ko so se ženske na njih obrnile, so pa začeli s psihično-moralnim izsilejvanjem, s katerim so poskušali pri ženskah vzbudit občutek krivde. In to je tisto, kar želi zakon odpraviti, torej ne gre za to, da nasprotniki splava ne smejo nastopat s svojimi prepričanji, ampak da morajo jasno povedati kdo so, za kaj si prizadevajo, kaj so njihova prepričanja, cilji itd. ne pa zavajajoče delovati kot neki neodvisni in nepristranski strokovnjaki. Skratka, problem ni prepričanje, ampak zavajanje. 🙂

    Če boste torej v Franciji imeli spletno stran, na kateri bo jasno zapisano, da se neki verski fanatiki, ki smatrate, da je splav smrtni greh, zaradi katerega se bo ženska, ki ga stori, cvrla v peklu, potem bosta ta vaš fanatizem lahko povsem svobodno prakticirali. Ne smete ga pa prakticirati prikrito, torej tako, da ženske zavajate, da je vaš cilj nekaj drugegam npr. njena dobrobit. 🙂

  3. “so pa začeli s psihično-moralnim izsiljevanjem …”

    To si pa tako nesmiselno ubesedil, da najbrž še sam ne veš temu, kar si napisal. Kako izgleda v praksi to “psihično-moralno” izsiljevanje? Sploh veš, kaj pomeni beseda “izsiljevanje”? S čim lahko zagovorniki preživetja nerojenega otroka grozijo nosečnicam, ki ne bodo upoštevale njihovih nasvetov in bodo na koncu dale nerojenega otroka umoriti?

Comments are closed.