24kul, F. Donko: 9.500 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva

12

“Tudi 61. pohod po poti, kjer je Ljubljano med 2. svetovno vojno obdajala bodeča žica, so najprej uhodili otroci iz ljubljanskih vrtcev, za njimi so šli v petek na pot osnovnošolci in srednješolci. “Vrtci so letos prijavili skoraj 9.500 otrok, osnovne in srednje šole pa rekordnih 17.500 pohodnikov,” je pred kakšnim dnevom poročalo režimsko Delo.

Oefovski in prvomajski zvočniki izrojene levice, ki je ne zanimajo delavske pravice, še niso dodobra utihnili, ko so ob dnevu konca druge svetovne vojne spet grmela z zgodovinsko resnico skregana sporočila. Žal v svet laži silijo tudi najmlajše. Tako so tudi letošnjo pot ob žici organizatorji (Mestna občina Ljubljana, Amnesty International in drugi) pričeli s povorkami otrok iz ljubljanskih vrtcev, ki so za kamere televizij pripovedovali naučene stavke.

Ali je tek trojk v spomin na VOS-ovske trojke, ki so likvidirale po Ljubljani?

Vosovske morilske trojke so v skladu z revolucionarno doktrino sejale strah in smrt, vendar ne oredvsem med Italijani, ampak med slovenskimi razrednimi sovražniki, med katere so na prvo mesto prištevali meščanski razred in vsakega, ki se ni strinjal s komunistično ideoligijo. Sejanje smrti po Ljubljani je za tiste čase delovalo podobno kot današnje džihadistično teroriziranje po evropskih prestolnicah. Ko opazujem delovanje novodobnih teroristov, se ne morem znebiti občutka, da gre za zelo podobno, revolucionarno taktiko sejanja strahu, doseženega z žrtvami, nezaslišanim terorjem in nepredstavljivimi zločini.

Na POP TV to imenujejo »domovinska vzgoja«

Dragi šolniki! Hudo mi je ob spoznanju, da v letu Gospodovem 2017 po vrtcih in šolah še vedno nimate svobode, da bi učili resnico! Predstavljam si bolečino mnogih ob tem. Na televiziji so pokazali malčke iz vrtcev. Napovedovalka je šla celo tako daleč, da je izjavila, da so ti otroci podmladek Zveze borcev! Kakšna manipulacija se godi pred našimi očmi in z našimi otroki!? To ni vzgoja, ampak vsiljevanje laži v glave naših malčkov. Učiteljice in učitelji, vabim vas, da se pridružite  demokratičnim prizadevanjem za Slovenijo. Da bo prihodnost gradila na zdravih temeljih objektivne zgodovinske resničnosti, ki bo lahko prinesla spravo, brez katere ni napredka skupnosti. Zato k uram domovinske vzgoje spadajo pričevanja osamosvojiteljev, npr. Krkoviča. Učitelji, vzgojitelji, socialni delavci smo še posebej poklicani, da zaščitimo najbolj ranljive, med katere zagotovo spadajo otroci, posebej še v najnežnejih letih, ko potrebujejo zdravo in varno okolje za oblikovanje identitete, od katere je odvisno, ali bodo živeli  uspešno in zdravo življenje. Pravzaprav smo učitelji, vzgojitelji in socialni delavci SOODGOVORNI za prihodnost naših otrok!

Več: 24 kul

12 KOMENTARJI

 1. Dragi “naši” !!
  Tisti ki obiskujete te strani in veste, da to kar govorijo ni res !
  Tisti ki poslušate po javnih občilih vsak dan laži in potvarjanje !!
  Tisti ki to podpirate zaradi ne vem česa, ustavite že te norosti !
  Uničujete otroke … naše in vaše, vse, pokazali boste da ste vredni naziva Človek.

 2. Imam vzor žal prezgodaj pokojnega očeta mojih prijateljev, ki je še v stari Jugi na božič napisla vsem svojim otrokom opravičila, OŠ Edvarda Kardelja, zelo zveneča šola, in so ostali na praznik doma.

  Sedaj, po njegovem zgledu, moji otroci ne gredo na pohod. Pohod OŠ naših otrok izkoristi za vpis v knjižici športnih aktivnosti Zlati sonček ali Krpan v višjih razredih. Tako moram razredniku/razredničarki napisat pisno potrdilo, da je otrok opravil nek podoben izlet, da ga nato on/ona vpiše v to knjižico, če želimo, da ima to opravljeno. Saj, če ne želimo tega, je pač vseeno.

  Naša sta vzgoja in zgled.

  O mamljivosti teka trojk na lep pomladni dan pa ne izgubljam besed, ker gre teči marsikdo brez pomisleka…Ker je lepo vzdušje, dobro organizirano, super priložnost za krepitev ekipnega duha…

  • Moja mama si je v komunističnih časih vedno vzela dopust na božični dan. Nenapredovanje v službeni hierarhiji je gotovo bila ena od posledic. Če je zaradi očitnih profesionalnih kvalitet ne bi rabili in cenili, bi gotovo prišla tudi partijska direktiva, da se jo vrže iz službe.

 3. Dodajam. Večina staršev tega ne more narediti, ker nima potem dopoldanskega varstva za svoje otroke. To se da prav lepo sistemsko izkoristit in to se dobro ve, da so starši v tem primeru potisnjeni v kot, njihov otrok pa povečuje številko slavilcev ensotransko osvetljene zgodovine. Nekateri imamo (z)mešan urnik dela in lahko vnaprej načrtujemo prost dopoldan.

 4. Nezaslišano! Kakšne kretenke ( tega nisem videl, ampak vzamem, da se na portalu nisi izmislili)- otroke iz vrtcev, ki jih gonijo na to prireditev v znamenju rdeče zvezde in brobenih koračnic, določajo za “podmladek Zveze borcev! 🙁

  Kakšna zloraba otrok! Kako si le upajo. Kje imajo pamet takšne kure v medijih, da tako izjavijo…

 5. Nekdanji voditelji nekoč ugledne Amnesty International se pa gotovo obračajo v grobu ob delovanju njihove današnje slovenske filiale.

  Amnesty International se je namreč veliko angažirala v ščitenju žrtev in disidentov komunističnih režimov. Tudi slovenskih. Ti naši današnji brezvezniki pa skupaj z tajkunsko-komunističnim pritepencem iz zabačenega srbskega sela spodbujajo davno preživele totalitarne kulte. Usmili se nas, o Bog!

   • Ni čisto povprečen. Je eden hujših zagamancev v slovenski politiki kar se t.i. polpretekle zgodovine tiče.

 6. Mene prav preseneča ihta, ki je vsako leto večja. Več ko vemo o “tradiciji” trojk, večja je ihta, ki spremlja te “družabne” teke. Da bi ja preglasili resnično in sramotno vsebino v ozadju. Da se zdaj že nekaterim čisto cufa priča ta “podmladek Zveze borcev”. Kar težko je verjeti, da se to še kar naprej dogaja. To že prehaja v pravo obsedenost.

  • A ni žalostno, da tisoči, v glavnem mlajših ljudi, danes vsako leto okoli Ljubljane veselo ali navdušeno tečejo v slavo spomina na vosovske in udbovske trojke?

   Saj ne vejo, kaj počnejo, reveži; vsaj večina njih. Tisti, ki jih zavestno zlorabljajo, so pa podn od podna …

 7. Dokler družba temelji na lažeh, nima svetle prihodnosti.

  Toda resnica bo prej ali slej prevladala. Morda lažnivci, ki imajo od tega koristi, to čutijo in so zato vse bolj živčni in agresivni.

 8. Še tole, za primerjavo. V istem dnevu, ko je bila v Ljubljani spet od lokalnih oblasti sponzorirana in celo zaukazana ( za otroke iz mnogih vrtcev in osnovnih šol) tovrstna rdeča veselica v slavilen spomin na vosovske in udbovske trojke, se je pred zagrebškim narodnim gledališčem zbralo nekaj tisoč ljudi v zahtevi po preimenovanju trga Josipa Broza Tito. V podporo je govoril tudi Ivo Banac, mogoče najbolj ugleden tamkajšnji zgodovinar ( pa iz Slovenije BMTurk in Leljak).

  In na isti dan je bil v Dalmaciji, medtem ko ljubljanski župan po poreklu iz neke ubožne zaostale srbske vasice grozi s ponovno postavitvijo velikanskih drogov z rdečimi zvezdami, pri Primoštenu na čudoviti razgledni točki nad slikovitim obmorskim mestecem blagoslovljen 17,5 metrski kip Loretske Matere Božje, postavljen na posebno željo in s podporo tamkajšnjega župana Stipe Petrine. Kip bo v posebej čistem vremenu menda viden celo preko Jadrana iz samega Marijinega svetišča na hribu, torej iz Loretta.

  http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-bujica-emocija-na-blagoslovu-gigantske-gospe-u-primostenu-dani-marsan-se-rasplakao-a-petrina-mu-dopustio-da-otpjeva-himnu-hdz-a/6014246/#&gid=6014401&pid=6014376

  Mislim, da nadaljni komentar te prepadne razlike mentalitet, ki se je oblikovala skozi četrt stoletja, ni potreben. Kot ni potrebno dodajati, katera je meni osebno povsem nevzdržna.

Comments are closed.