Svet slovenskih organizacij podpira peticijo za svobodo izražanja dr. Tadeja Strehovca

3
P. Tadej Strehovec OFM, tajnik Slovenske škofovske konference. Foto: Radio Vatikan
P. Tadej Strehovec OFM, tajnik Slovenske škofovske konference. Foto: Radio Vatikan

Svet slovenskih organizacij podpira peticijo za svobodo izražanja duhovnika dr. Tadeja Strehovca, katere pobudnik je Koordinacija »Mi ne sodimo, mi pomagamo!«.

Svet slovenskih organizacij smatra neprimerno, da se mu grozi z dvema letoma zapora, ker se pogumno zavzema za človekove pravice vseh ljudi, tudi nerojenih otrok.

V tem smislu Svet slovenskih organizacij poziva:

 1. Za takojšnjo ustavitev protiustavnega in krivičnega sodnega procesa proti dr. Tadeju Strehovcu, ki ga hoče Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zapreti za dve leti, zaradi njegovega zavzemanja za pravice vseh ljudi, tudi nerojenih otrok.
 2. Za pravico kristjanov, da smejo javno moliti po svojih namenih (tudi za nerojene otroke) in izražati stališča v skladu s svojo vero, vrednotami in prepričanjem.
 3. Proti preganjanju, diskriminiranju, žaljenju in šikaniranju kristjanov v Sloveniji in po svetu, samo zato ker želijo živeti in delovati v skladu s svojo vero.
 4. Država ima dolžnost, da zaščiti nerojene in rojene otroke pred vsemi oblikami nasilja.
 5. Državljanke in državljani imamo pravico svobodno povedati svoje mnenje ter se zavzemati za svoje vrednote brez strahu, da bomo preganjani! Ne dovolimo, da nam sodstvo na sodnem procesu proti dr. Tadeju Strehovcu protiustavno odvzame svobodo izražanja.

3 KOMENTARJI

 1. V kakšne čase pa smo spet padli, da je onemogočena svoboda izražanja slovenskega duhovnika ?
  Predsednik države g. Borut Pahor, kaj se dogaja ?
  Predsednik vlade g. Marjan Šarec, kaj se dogaja ?
  Ali ni več v Sloveniji cerkev ločena od države ?

 2. Absolutno soglašam in podpiram! Vsi pošteni Slovenci, podpišimo peticijo oziroma pristopimo k njej!!! Samo tako bo naš glas slišen. Vse drugo je šepetanje v gluho noč.

 3. Znana taktika totalitaristov je to. Mislijo si namreč: Utišajmo poštene izobražence, pa bo bodo vsi ljudje plesali, kot bomo igrali.

Comments are closed.