Zlata Krašovec: Fant, dečko in pobič; Otroci odkrivajo svet besed

Fant-decko-in-pobic_3DZaložba Družina
Število strani: 104
Leto izdaje: 2014
Vezava: trda, s špiralo
Cena: 19,50 €
DARILO: svinčnik za zapisovanje jezikovnih domislic vaših otrok

V Besednjakovi družini sporazumevanje med družinskimi člani – to so Ata, Mami in trije bratje: Fant, Dečko in Pobič – raste od prvobitne sporočilnosti novorojenčkovega joka, prek prvih še nerodnih besed in skovank, do zvedavih pogovorov, šaljivega zbadanja in radostnih zmag v igri besed, kjer največ štejejo izvirnost, domiselnost in smisel za humor. Knjiga Fant, Dečko in Pobič je poklon večno živemu maternemu jeziku in vabilo k veselemu odkrivanju sveta besed.

O avtorici: ZLATA KRAŠOVEC je priznana slovenska novinarka in publicistka. Kot novinarka – urednica je trideset let delala na časopisu Kmečki glas, objavljala pa je tudi v revijah in časopisih Družina, Pavliha, Mag, Reporter, Jana in drugje, sodelovala pa je tudi z Radiem Ognjišče. Njeno delo je bilo vseskozi povezano z jezikom, ki ga je kljub naglici, ki jo zahteva novinarski poklic, skušala negovati.

Zlata Krašovec je tudi mama treh zdaj že odraslih sinov, in vedno znova se razveseli, ko opazuje, kako se s prihodom vsakega novega vnuka ali vnučke zgodba o jeziku znova začenja.

[vfb id=’46’]