Manca Izmajlova: Pesmi mojih krajev

cd-204Pesmi mojih krajev (CD)
Manca Izmajlova
Založba: Družina
Leto izdaje: 2016
Cena: 15,99 € (+ poštnina)

Nov glasbeni projekt Mance Izmajlove in Benjamina Izmajova je posvečen 25-letnici samostojne Slovenije, domoljubju in ohranjanju domače glasbene ustvarjalnosti.

Slovenske pesmi z orkestrom

Pesmi mojih krajev je skrbno oblikovan izbor slovenskih pesmi, ki do zdaj še nikoli niso zvenele z orkestrom. Večino priredb je napisal Benjamin Izmajlov, po eno novo priredbo pa so prispevali še Slavko Avsenik ml., Sašo Fajon in Patrik Greblo. Med drugim bodo poslušalci na novem albumu našli pesmi Lipa zelenela je, Ipavčeva Domovini, Kernjakova Rož, Podjuna, Zila; pa tudi znamenita Avsenikova Zvezde na nebu žare.

Avtor projekta je violinist Benjamin Izmajlov, ki je zadnja leta v različnih projektih nabiral znanje in izkušnje tudi kot skladatelj. Za nasvete je neizmerno hvaležen enemu največjih živečih ruskih skladateljev in umetniškemu direktorju Moskovske filharmonije Aleksandru Čajkovskemu.

Pri nastajanju novega albuma je sodelovalo kar 140 glasbenikov – Ruski državni simfonični orkester kinematografije, Komorni zbor Ave in posebni gostje: Otroški pevski zbor OŠ Žirovnica ter solisti Manca Izmajlova (glas), Benjamin Izmajlov (violina), Primož Fleischman (sopran saksofon) in Klemen Smolej (kitara).

Posneli so ga največji strokovnjaki v studijih MOSFILM v Moskvi, ki jih odlikuje ena najbolj vrhunskih tehničnih oprem na svetu. Tonska mojstrica Marija Soboleva je iskana po vsem svetu, med drugim dela tudi za Deutsche Gramophon. Končna zvočna podoba, tk. im. »mastering CD-ja« je bila narejena v ZDA, prav tako pri enem največjih mojstrov na svetu, Vladu Mellerju.

[vfb id=’137′]