Svetovni etos in celostna pedagogika

svetovni_etos_in_celostna_pedagogikaZbirka esejev Svetovni etos in celostna pedagogika bralkam in bralcem prinaša izbor poglobljenih razprav številnih priznanih strokovnjakov, ki iz različnih disciplinarnih zornih kotov obravnavajo verjetno najtežji in najpomembnejši problem človeka in družbe: vzgojo.

V prednaročilu do 29. 12. 2014 je cena knjige 14,90 €, redna cena 19.90€.

Možnost naročila po pošti ali od 30. 12. 2014 brezplačnega prevzema knjige v knjigarni Celjske Mohorjeve na Nazorjevi 1 v Ljubljani.

 

 

Uredila B. Ošlaj in M. Pavliha
Št. strani: 209
Vezava: broširana
Format: 210 x 150 mm
Založba: Didakta.

Nekatera sporočila knjige, dileme in vprašanja:

Cilj družbe naj bo etična prizadevnost in ne etična popolnost, holistična vzgoja mora biti vseprisotna, psihofizična, etična, medkulturna, medgeneracijska in partnerska, s posebno skrbjo za ljudi s posebnimi potrebami, pa seveda tudi prirodna, kajti moramo oditi naprej k naravi, ne nazaj, saj je tam precej več sodelovanja kot to na prvi pogled uči darvinizem.

Znanje in tehnološki napredek nas žal nista privedla na višjo raven zavesti, z duhovnostjo ne obvladujemo materialnega, zato se zastavlja vprašanje, ali naj razloge iščemo tudi v ekonomiji oziroma na desni ali levi strani politike, ki tudi vpliva na potrošniško orientiranost sodobnega človeka.

Ni nujno, da se utemeljujemo skozi vero, temveč lahko tudi prek humanosti, človečnosti, toda hkrati se postavlja vprašanje, ali je vera zgolj religija ali je več – je duhovnost. Dalajlama je nekoč rekel, da politiki potrebujejo vero bolj kot puščavniki …

Šolarje bi bilo treba oblikovati kot osebnosti.

Za duhovno rast so pomembne zgodbe, izjemno pomembna je kulturna pedagogika, ki je »kažipot za umevanje učlovečenja,« pomembna je vzgoja srca, odprimo ga tudi minljivosti, smrti, tu sta še nežnost, zvestoba samemu sebi …

Negujmo svoje duše, da ne bomo nekoč usahnili zaradi vrednotne suše.

Naročam knjige Svetovni etos in celostna pedagogika

  • Naročam Svetovni etos in celostna pedagogika v prednaročilu po ceni 14,90 € s poštnino po dogovoru z Založbo Didakta (ali označite osebni prevzem). Okenca označena z *(zvezdico) predstavljajo obvezne podatke, da vam lahko knjigo posredujemo.
 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI