Simboli v Plečnikovi arhitekturi

simboli-v-plecnikovi-arhitekturiAvtor: Andrej Hrausky
Uredil: Peter Povh
Založnik: Lili in Roza d. o. o.

Cena: 29,00 €
(25,00 € do 15. decembra 2016)

Arhitekt, arhitekturni kritik in dober poznavalec Plečnikovega dela Andrej Hrausky, nam s svojo novo knjigo Simboli v Plečnikovi arhitekturi odpira nov, doslej bolj kot ne spregledan pogled na delo najpomembnejšega slovenskega arhitekta.

Gre za svet simbolov, ki jih je mojster zavestno uporabljal pri svojem graditeljskem snovanju, še posebej v svojem ljubljanskem, »klasičnem« obdobju, to je v času svojega bivanja in ustvarjanja v Ljubljani, od leta 1921 pa do svoje smrti 1957.

Avtor v knjigi sistematično in v času razvršča, opiše in razlaga posamezne arhitekturne spomenike in njihove simbolne elemente. Ti nam sporočajo predvsem mojstrovo zavedanje o svoji končnosti in minljivosti, ki bi jo rad presegel ravno preko arhitekture.

Knjiga nam s fotografijami vseh v besedilu omenjenih del ponuja vpogled v svet simbolov, ki nas spremljajo v vsakdanjem življenju, a jih po navadi, vsaj zavestno, ne opazimo.

Ob izidu te knjige je pomembno tudi dejstvo, da je knjiga Simboli v Plečnikovi arhitekturi, prvo delo, ki se po skoraj desetih letih premora znova loteva bogate mojstrove arhitekturne zapuščine.

Naročilo knjige Simboli v Plečnikovi arhitekturi

  • Naročam knjigo Simboli v Plečnikovi arhitekturi po ceni 29,00 € in s stroški poštnine 4 €. Okenca označena z *(zvezdico) predstavljajo obvezne podatke, da vam lahko knjigo posredujemo.
 


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI