Rosvita Pesek: Pučnik

naslovnica PučnikBogata monografija avtorice dr. Rosvite Pesek o Jožetu Pučniku, o možu, ki je s svojo pokončnostjo globoko zaznamoval 20. stoletje in prehod Slovenije v samostojnost in demokracijo. Knjiga vsebuje, poleg živahno opisane zgodbe Pučnikovega življenja, številne arhivske dokumente, mnoge prvič objavljene, fotografije, tudi iz osebnih zbirk, ter pričevanja ljudi, ki so s Pučnikom merili pot osebnega in političnega življenja.

Ob izidu knjige, smo na Časniku objavili več prispevkov:

poročilo in fotoreportažo s predstavitve knjige ob izidu,

intervju z avtorico knjige dr. Rosvito Pesek,

– zapise na TW profilu avtorice: prvi in drugi del.

»Zgodovina bo dr. Jožeta Pučnika pomnila in obravnavala kot osamosvojitelja. Kot motor slovenske demokratizacije in snovanja nove države. Zame je dr. Jože Pučnik veliko več. Je inspiracija in vzor. (…) In danes naravnost kliče po Pučnikih. Kliče po ljudeh trdne volje, osebne hrabrosti, neizmerne notranje moči, ki ne poznajo oportunizma in popustljivosti in ki so v imenu skupnega dobrega pripravljeni biti tudi „glas vpijočega v puščavi“. Ne glede na osebno ceno, ki jo zato plačajo!«

(dr. Rosvita Pesek).

Knjiga (obsega 491 strani, je trdo vezana) je izšla pri Mohorjevi založbi Celovec. Cena knjige je 35,90 eur, pri čemer vam stroške poštnine v višini 3,70 eur podarimo.

Naročilo knjige Rosvite Pesek Pučnik

  • V prednaročilu naročam ... izvod(ov) knjige dr. Rosvite Pesek, Pučnik, po ceni 35,90 € na izvod.
 

Za uspešno naročilo je potrebno obvezno izpolniti polja, označena z zvezdnicami. Plačilo knjige in poštnine po povzetju.

Zahvaljujemo se vam za nakup!

Časnik, spletni magazin z mero

3 komentarji

  • smo bili vceraj na predstavitvi. enkratno. zgodovina nekoga ki je znal priznati kdaj se je zmotil in znal videti 15 let vnaprej …

  • Boštjan

    Ne poznam tega človeka…… osebno. Poznam pa relativno dobro zgodovino Slovencev, posebej novejšo, komunizem…
    Če so bili komunisti njegovi sovražniki in se še danes ne morejo spraviti z njim, je to gotovo zaradi njegove neuklonljive volje po zmagi resnice in poštenja nad lažjo in krivico. In to mi je dovolj. Osebno pa poznam ljudi, ki Pučnika globoko spoštujejo in zelo cenijo. Če cenim in spoštujem te ljudi. Kako bi ne mogel predvsem tistih, ki so tem ljudem navdih za dobro. In g Jože Pučnik je vsekakor eden takih.

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI