Protestantino

naslovnica-protestantinoIzšla je nova knjiga kolumen primorskega publicista in zgodovinarja Tina Mamića. Gre za izbor najbolj odmevnih besedil iz različnih slovenskih medijev (Bonbon, Primorske novice, Demokracija, Ampak…). Večina besedil je nastalo v različnih življenjskih situacijah slehernika. Običajni problemi so opisani s ščepcem humorja.

Tino Mamić (1972) je profesor zgodovine in diplomirani novinar. Za seboj ima četrt stoletja novinarskega in uredniškega dela doma in v tujini. Za svoje delo je leta 2012 prejel novinarsko Meškovo nagrado.

• PROTESTANTINO, kolumne izpod Čavna
• Ajdovščina 2014
• založba Adam
• 24×17 cm, broširana, 184 strani
• 15 evrov (poštnina je že vključena v ceno)
• naročila: preko spodnjega obrazca

Njegova značilnost je neuklonljiva drža, ki ga je oblikovala v nepreračunljivega intelektualca, človeka, ki ob krivici in laži ni tiho.
Jože Možina, režiser in novinar TV Slovenija

V času “tekoče družbe, tekočih, izmuzljivih, nedorečenih, lažnih in polresničnih odnosov” nam Tino Mamić ponuja trdna in varna sidrišča, oprijemljive odnose in jasne misli, saj se nikdar ne spreneveda in nikdar ne laže, to je pa tudi vse, kar nekdo potrebuje, če ima seveda slikovit slog, ki ga Tino ima, da postane odličen časnikar, da, tudi “opinion maker” na Slovenskem danes.
Jurij Paljk, pesnik in urednik goriškega tednika Novi Glas

Naročilo knjige Protestantino

  • Naročam knjigo Protestantino po ceni 15,00 € (z vključeno poštnino). Okenca označena z *(zvezdico) predstavljajo obvezne podatke, da vam lahko knjigo posredujemo .
 

1 komentar

  • Paula Andrejak

    Ko sem imela srečo da sem lahko živela v Sloveniji,(98-'01) sem vedno poslušala Radio Ognjišče, in seveda g Mamiča.Sedaj pa preko Demokracije sledim evoluciji "svobodne" Slovenije.Hvala Bogu da ima Slovenija tudi dobre novinarje, kot on, J Možina, J Bartolj, in tudi avtor tega članka.

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI