Lemaitre Pierre: Na svidenje tam zgoraj

Lemaitre_NA_SVIDENJE_TAM_ZGORAJ_brosZzavihiNA SVIDENJE TAM ZGORAJ
Roman o prvi svetovni vojni
Lemaitre Pierre

Prevod: Matej Leskovar
Strani: 392
Cena: 25,00 €
Založba: Celjska Mohorjeva družba

»Za trgovino je vojna velika prednost, tudi še potem, ko mine!«

Na ruševinah morije XX. stoletja, se ranjena rešenca iz strelskih jarkov, ki se na poti poškodujeta, želita maščevati. Zato zagrešita sleparijo, ki je hkrati presenetljiva kot tudi nemoralna. Ko se s poti slave podata na stezo prevratnikov, odkrijeta, da njuna zmagovita domovina, Francija, ne šali s svojimi mrtvimi …

Roman Nasvidenje zgoraj je freska z redko krutostjo, je izjemen v svoji zgradbi in v vsem, kar nam prikliče v spomin. Gre za velik roman o obdobju po prvi svetovni vojni, ki govori o utvarah premirja, o Državi, ki slavi svoje izginule, a se otrese živih nadležnih, ki je sposobna odvratne reči prikazati kot kreposti.

V tem temačnem in užaloščenem občutju prihajajočega dneva, ki ga napolnjujejo omahljivci in strahopetci, kljub temu da jih imajo za junake, nam Lemaitre s presenetljivo veščino riše tragedijo te izgubljene generacije.

Pierre Lemaitre je prejemnik prestižne francoske literarne nagrade Goncourt za leto 2013 in hkrati tudi nagrade Francoske televizije.

Več o knjigi na strani Celjske Mohorjeve družbe.

Naročilo knjige Lemaitre Pierre: Na svidenje tam zgoraj

  • Naročam knjigo Lemaitre Pierre: Na svidenje tam zgoraj po ceni 25,00 €. Okenca označena z *(zvezdico) predstavljajo obvezne podatke, da vam lahko knjigo posredujemo .
 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI