Ivo Žajdela: Šentrupert med revolucijo

sent 204Ivo Žajdela, Šentrupert med revolucijo
Število strani: 176
Leto izdaje: 2014
Vezava: trda
Cena: 19,90€
Založba Družina

Drugo svetovno vojno oziroma okupacijo Slovenije so komunisti izkoristili za izvedbo nasilne komunistične revolucije. Zanjo je bilo značilno, da so že leta 1941 začeli uničevati svoje politične nasprotnike. Leta 1942 so umorili mnoge Slovence in s tem povzročili obrambo pred tem protinarodnim početjem. Šentrupert na Dolenjskem je leta 1942, tako kot mnogi kraji na Dolenjskem in Notranjskem, doživel vrsto okrutnih umorov ki so jih izvedli komunistični partizani.

Knjiga opisuje številne primere partizanskega divjanja, od umorov duhovnikov do umorov celih družin. Med njimi je bilo deset članov Mavsarjeve družine, ki so simbol partizanske krvoločnosti.

Ti deli Slovenije so bili zaradi revolucije usodno udarjeni večkrat. Najprej z nasiljem partizanov, potem s hudim sovraštvom in spopadi dveh strani v zadnjem delu vojne. S koncem vojne ni bilo tudi svobode. Nov komunistični režim je s svojimi milicami sejal strah še vrsto let po vojni, kar je v ljudeh zasejalo smrtni strah, ki ga čutimo še 70 let kasneje.

Naročilo knjige Ivo Žajdela: Šentrupert med revolucijo

  • Naročam knjigo Ivo Žajdela: Šentrupert med revolucijo po ceni 19,90 € (s stroški poštnine v višini 3,90€). Okenca označena z *(zvezdico) predstavljajo obvezne podatke, da vam lahko knjigo posredujemo .
 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI