Cena, ki sem jo plačal

CENA ki sem jo placal_naslovnicaMohamed, mladi Iračan, najstarejši sin pomembne šiitske družine, se pripravlja, da bo nekoč postal vodilni mož svoje bogate rodbine. Med služenjem vojaškega roka spozna kristjana Masuda. Z njim mora celo deliti sobo, kar se mu sprva zdi nepredstavljivo, saj so zanj kristjani nečisti. Počasi se med njima stkejo vezi neobičajnega prijateljstva, ki ga bogatijo ideloško-teološki pogovori. Mohamed, ki je na začetku prepričan, da bo Masuda spreobrnil v islam, sam doživi resnično spreobrnjenje, ki mu botrujeta Masudova blagost in mistične sanje, v katerih mu neznani mladenič reče, da bo premagal vse ovire na poti, če bo užival kruh življenja.

V tej resnični zgodbi sledimo Mohamedu, ki ga od odločitve, da bo postal kristjan, do dneva svetega krsta, čaka trinajst let dolge poti, zaznamovane s preganjanjem v lastni družini, zaporom, nezaupanjem drugih kristjanov, izgnanstvom in hkrati neuničljivim upanjem in vztrajnostjo.

Mohamed je postal Joseph. Od leta 2001 z družino živi v Franciji.

Format: 14,8 x 21 cm
Število strani: 204

Cena: 18,50 €

Več o knjigi, ki jo lahko naročite na spodnjem obrazcu, na spletni strani Založbe Emanuel.

Naročilo knjige Cena, ki sem jo plačal

  • Naročam knjigo Cena, ki sem jo plačal po ceni 18,50 € (s poštnino po dogovoru z založbo). Okenca označena z *(zvezdico) predstavljajo obvezne podatke, da vam lahko knjigo posredujemo .
 

1 komentar

  • Priporočam, zelo dobra knjiga, sem jo bral že pred časom.Da ti drugo perspektivo blagosti, ki so nam dane in se nam zdijo same po sebi umevne, drugi pa so za njih pripravljeni trpeti in dati tudi življenje. Kolikšen del tega smo pripravljeni danes mi braniti, ko popuščamo pod pritiski levega egalitalizma in zaničevanja osnovnih krščanskjih vrednot.

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI