V. Kovačič z lastnimi prihranki v referendumski kampanji, na TV SLO so mu inscinirali incident

Časnik 22.9.2017 9:06
 

Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič je na zadnji tiskovni konferenci, ta je bila v četrtek, 21. 9. 2017, ob 11. uri v prostorih Slovenskega svetovnega kongresa, pred nedeljskim glasovanjem, predčasno glasovanje je bilo tudi končano včeraj, 21. 9. 2017,  izrazil pričakovanje, da se bo večina na referendumu izrekla proti zakonu, čeprav ga skrbi zahtevani kvorum nasprotnikov zakona, ki se morajo udeležili nedeljskega glasovanja, če želijo preprečiti uveljavitev tega spornega zakona, ki dolgoročno posega v žepe davkoplačevalcev. Naj spomnimo, leta 2013 je prišlo do korenite spremembe zakonodaje, ki določa pogoje za izvedbo referendumskega odločanja.

Kovačič je bil na novinarski konferenci kritičen tako do medijev kot do ustavnega sodišča, ki se še vedno ni odločilo o njegovi pritožbi zaradi dodelitve 97.000 evrov iz proračunske rezerve za potrebe vladne referendumske kampanje. Kovačič je povedal, da je bil s tem vladnim aktom postavljen v neenakopraven položaj. Ponovno je potrdil, denarja za potrebe kampanje ni dobil od nobene stranke, saj zanj tudi ni zaprosil in ga tudi ni od njih želel dobiti, Povedal je tudi, da večina telekomunikacijskih podjetij ni želela podpisati pogodbe za zbiranje sredstev preko SMS, tako da  je do sedaj na ta način uspel zbrati le približno 1200 EUR, sam pa je iz svojih prihrankov prispeval 5000 evrov.

Pripis Uredništva: Ob vsem tem predreferendumskem dogajanju, ki smo ga poskušali spremljati na našem portalu: omejevanje dostopa pobudnikov referenduma do vplivnih medijev, molk ustavnega sodišča, sporno sodelovanje državnih podjetjij v kampanji, trošenje državnega proračuna za potrebe vladne kampanje in celo domnevnem režiranem incidentu med zadnjim soočenjem na RTV  (21. 9. 2017), se v uredništvu sprašujemo, ali je to sploh še tista Slovenija, za katero so leta 1991 krvaveli in umirali slovenski teritorjalci in policisti.

 
Značke:

19 komentarjev

 • Samoosvoboditelj

  TISTE SLOVENIJE ZA KATERO SMO ŠLI NA PLEBICIT NIKOLI ŠE NI BILO. OBLJUBLJENO SLOVENIJO BO POTREBNO POTRPEŽLJIVO GRADITI, ŠALABAJZERJE PA IZTISNITI IZ VSEH JAVNIH FUNKCIJ. POTEM BO NASTALA TISTA SLOVENIJA, KI ZASLUŽI IME SLOVENIJA, DEŽELA PA BO POSTALA DEŽELA POŠTENIH, PRAVIČNIH ENAKOPRAVNIH DELOVNIH LJUDI. TVORNO ODPRAVIMO SAMOZVANO KUČANISTIČNO JANŠANISTIČNO ŠALABAJZERIJO.

 • Samoosvoboditelj

  PROČ S FORUMOM 21! TISTE SLOVENIJE ZA KATERO SMO ŠLI NA PLEBICIT NIKOLI ŠE NI BILO. OBLJUBLJENO SLOVENIJO BO POTREBNO POTRPEŽLJIVO GRADITI, ŠALABAJZERJE PA IZTISNITI IZ VSEH JAVNIH FUNKCIJ. POTEM BO NASTALA TISTA SLOVENIJA, KI ZASLUŽI IME SLOVENIJA, DEŽELA PA BO POSTALA DEŽELA POŠTENIH, PRAVIČNIH ENAKOPRAVNIH DELOVNIH LJUDI. TVORNO ODPRAVIMO SAMOZVANO KUČANISTIČNO JANŠANISTIČNO ŠALABAJZERIJO. PROČ S FORUMOM 21!

 • Samoosvoboditelj

  HVALA VILI KOVAČIČ! FUJ KUČAN ŠALABAJZER! VOLIT GREM PROTI ZAKONU, ZA KONEC KOMUNISTIČNE IZKORIŠČEVALSKE VLADAVINE!

 • Samoosvoboditelj

  JA, DRŽI. ŠKANDAL NA TELEVIZIJI JE DELO TV UDBOMAFIJE! NA OBEH TRANEH SO BILI UDBOVCI, TUDI NA VILIJEVI STRANI, ŽAL. JA, VILI, TREBA PA BO PREPOZNAVATI KDO JE ZA SLOVENIJO IN KDO SE LE SKRIVA ZA TVOJO OGRAJO.

 • Igor MB

  Nimam televizije. Ampak ne vseeno zanima, ali lahko podate več informacij o tem incidentu.
  Ne, nisem vprašal, kakšno je vaše mnenje. Nočem ga kopirati. Želim si ustvariti svojega. Prav bi mi prišle informacije.
  Igor Đukanović

  • Samoosvoboditelj

   POGLEJTE SI POSNETEK.

  • … “Želim si ustvariti svojega”
   ——
   Težka bo !

  • Igor MB: “Nimam televizije. Ampak ne vseeno zanima, ali lahko podate več informacij o tem incidentu.”
   =========================

   A si izgubil stik s svojimi pokrovitelji, da od nas pričakuješ informacije, da bi si lahko ustvaril svoje poglede nasprotne od naših?

  • Igor MB

   Lahko kaj več o tem, kako je imeti “pokrovitelja”? 😉

 • Zdravko

  Ampak, da so teleoperaterji odklanjali zbiranje sredstev po SMS? Saj, Cerar je bil hud zaradi tega referenduma. In marsikdo se je umaknil.

 • Samoosvoboditelj

  CERAR NE ŠTEJE, ON JE UDBOFORUMMAFIJA! NE DELAM MNENJ DRUGIM. VSAK IMA SVOJ UM IN VSAK SI NAJ TRUDOMA USTVARI SVOJE MNENJE. KOLIKO SE BO PRIBLIŽAL RESNICI, TOLIKO JE DOBRO ZANJ. KDOR JE ODVISNEŽ IN STRAHOTETEC TER IZKORIŠČEVALEC ENEGA PO DRUGEM POTREBUJE MNENJE DRUGEGA. PRAVIČEN SI GA Z LAHKOTO USTVARI SAM!

 • Vse navedeno je le še dodaten razlog za glas proti.

 • Samoosvoboditelj

  sedaj je jasno vidno, da sta MIŠIČ in POPOVIČ IZDAJALCA IN orodje v rokah FORUMKUČANUDBOMAFIJE, DA O DRUGIH SPLOH NE GOVORIMO. TO JE ŠALABAJZERSKO MOŠTVO PREVARANTOV. TAKŠEN DRUGI 2. TIR JE ŠALABAJZERSKI TIR NA KATEREGA JE POTREBNO POSTAVITI VLAK EXIT FROM SLOVENIA, VANJ PA STRPATI VSE DOSEDAJ URADNO SAMOPOSTAVLJENE POLITIKANTE OD KUČANA DO JANŠE IN JIH POPELJATI IZ SLOVENIJE V ŠALABAJZERIJO, KAMOR SO DEPONIRALI SVOJE KNJIŽICE IN UKRADEN KAPITAL IN DENAR.

  • Ko bi levi žrtvovali celo svojega Kučana, da bi se po vsegliharsko znebili Janše, in se še naprej ohranili pri koritu, je to znak obupa ranjene levičarske zveri, ki čuti, da se ji bliža njen konec.

  • tolmun1 tolmun1

   PROVOKTOR ŠALABAJZERSKI , SEVEDA SAJ SI SE SAM OSAMOSVOJIL , BLEFIRAJ ŠE NAPREJ , TVOJ GLAS BOŠ TAKO ALI TAKO TJA KAMOR SPADAŠ , MED BLEFERJE !

 • Včeraj so zagovorniki zakona o drugem tiru navajali, da ni mogoča kakšna druga trasa, ker bi samo za dovoljenja npr. za okoljevarstveno dovoljenje čakali več let. Nobenemu z druge strani ni prišlo na misel, da bi zagovornike vprašali:
  Kako pa ste okoljevarstveno dovoljenje za Magno pridobili v enem mesecu? Slabo pripravljeni!


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI