Nova24tv: V javnomnenjski raziskavi podpora Cerarjevi vladi padla pod tretjino

Casnik 12.3.2017 10:26
 

Če bi bile volitve letos, bi slavila Janševa SDS, sledita Cerarjeva SMC in Židanova SD, medtem ko je podpora vladi močno padla in se ustavila pod tretjino. “Javno mnenje vladi pošilja jasno sporočilo. Razočarani smo!,” opozarja politični analitik Sebastjan Jeretič in dodaja: “Za morebitno desno vlado pa bo ključno, da poleg SDS in NSi prag prestopita vsaj še dve stranki in možnosti za to so visoke.”

Podpora največji opozicijski stranki SDS se je v mesecu dni (v primerjavi s primerljivo anketo Parsifal, objavljeno 11. februarja 2017) povečala za kar 5,8 odstotne točke (iz 24 % na 29,8 %). Na drugo mesto so se prebili v največji vladni stranki SMC, kjer se jim je podpora povečala za 3 odstotne točke (iz 13,2 % na 16,2 %), na tretje mesto pa je padla koalicijska SD, ki beleži znižanje podpore za 4,2 odstotne točke (iz 15,7 na 11,5).

Več: Nova24tv

 
Značke:

9 komentarjev

 • Franc Zabukošek

  Upam, da je to verodostojen podatek.
  Želim, da volilno telo preseže sovražno nastrojenost do SDS, zlasti zaslužnega Janeza Janša in se vedno bolj odloča za podporo strankam izvorne demokratične opozicije. Dokazano si ta opcija zasluži popolno zmago.

 • Zdravko

  Ni dovolj samo podpora. Samo s preštevanjem ne bo demokracije. Šteti znajo tudi komunisti.

 • Vsakršne ankete so brezpredmetne in manipulativne.Volitve so-zajamčeno z ustavo-tajne.

 • Podatki Fursa. Janković bi bil predsednik vlade, davkariji pa dolguje milijone evrov.
  Bojan Požar, Ljubljana, 12.03.2017

  Ljubljanski župan Zoran Janković je prek dveh skoraj identičnih intervjujev v tedniku Mladina in ženski reviji Ona Plus (Časopisna hiša Delo) posredno najavil svojo kandidaturo za predsednika vlade, na prihodnjih parlamentarnih volitvah. Pri tem se Janković, kot vedno, prikazuje kot nadvse sposoben in odličen menedžer, ki zna stvari učinkovito “porihtati”.
  Toda najnovejši uradni podatki davčne uprave (FURS) kažejo, da temu še zdaleč ni tako. Podjetja družine Janković namreč davkariji, torej državi, ki bi jo Zoran Janković rad vodil kot predsednik vlade, dolgujejo več milijonov evrov. Tako so med velikimi davčnimi dolžniki Electa d.o.o. (uradno, faksimile – zaporedna številka 82536414) in Electa Holding, ki Fursu trenutno dolgujeta med 300 in 500 tisoč evrov (zaporedna številka 82536414), ter Electa Naložbe d.o.o., ki davčni upravi dolguje celo nekje med enim in desetimi milijoni evrov (faksimile – zaporedna številka 93187190).
  Sedeži vseh teh treh podjetij družine Janković so zraven Magistrata, na Mestnem trgu 8, uradno pa ju vodi Damijan Janković, starejši sin ljubljanskega župana in še vedno tudi predsednika Pozitivne Slovenije. Zorana Jankovića sicer formalno ni več med lastniki omenjenih podjetij, to so Damijan Janković, njegov mlajši brat Jure Janković ter Electa Holding, da pa Zoran Janković s temi podjetji nima čisto nič več (Electa d.o.o. je bila dolgoletno krovno podjetje družine Janković, ustanovil in vodil pa ga je Zoran Janković), pa so seveda pravljice za “lahko noč in srečno”.

  http://www.pozareport.si/images/news/other/0aaf9b10e20221a7937987cc2c7f3c0d.jpg

 • svitase

  Ni čudno, da je vladi tako padla podpora, saj dala kar tako borcem pol milijona, pa jih skoraj lahko na prste preštejemo koliko je še živih, slovenski vojski pa nič.

  Poleg tega je dala zdravniški eliti 50 milijonov, ne da bi istočasno svoje dobili državljani kot potencialni bolniki.

  Državljani čakamo in zahtevamo:
  – da zdravniki takoj ukrepajo in diagnosticirajo bolezen bolnika, ne pa da ga le opazujejo kako dolgo bo še živel ( to je doživela tudi moja žena)
  – da takoj izvedejo nujno operacijo, ne pa da neupravičeno bolnik čaka na nujno operacijo v hudih bolečinah in pod smrtno nevarnostjo oziroma ogroženostjo še 5 ur ( kljub nenehnim prošnjam naj takoj izvedejo operacijo, saj ni bilo operacije drugega bolnika, kar bi mogoče lahko bil izgovor za čakanje), kar se je zgodilo moji ženi.
  – Da ne bo zdravniška elita le govorila o svojih plačah in dodatnih zaslužkih, na svoje humano poslanstvo – imeti človekoljuben odnos do bolnika pa pozabila.

  O človekoljubne odnosu do bolnika zdravniki ne govorijo in ne pridejo z ukrepi, kaj vse bodo storili, da bo ta odnos uresničen.

 • svitase

  Vlada je imela priložnost, da za državljane izbori v odnosu do zdravnikov oziroma zdravstva normalen položaj, ko ne bo treba čakati na operacije in preiskave.

  Poleg tega je imela priložnost, da zagotovi izničenje korupcije v zdravstvu.

  Vendar si vlada tega ni izpogajala, zato je ravnala kot slab gospodar.

  Sramota!

 • svitase

  Naravnost osladno je poslušati Čebaškovo, ko govori o svoji visoki plači kot predsednica zdravniške zbornice, namesto, da bi predložila javnosti ukrepe za vzpostav in uresničitev normalnega človekoljubnega odnosa zdravstva do bolnika.

  Sramota na kubik!

 • svitase

  In jo sploh ne gane, da nimata plače predsednik gospodarske zbornice, ki se ne ukvarjata z humano dejavnostjo.

  Čebaškova pa se ukvarja s humano dejavnostjo, to je pomoč bolnikom v njihovi stiski.

  Še nekaj let nazaj je bila tudi funkcija predsednika zdravniške zbornice brez plače, torej častna.

  Danes pa ne dobi plačo le predsednica zdravniške zbornice, ampak tudi upravni odbor zdravniške zbornice , ki odloča o plači predsednice.

  Gre torej po načelu: Jaz tebi- ti meni, pa smo vsi zadovoljni!

  Zanimivo, da je to tudi korupcijsko načelo.

 • svitase

  Kako naj poteka humano zdravljenje bolnikov, ko pa je denar v prvem planu, pomoč bolnikov pa v drugem.

  Takšni usmeritvi je sledila tudi vlada, ki meni da je dovolj spremeniti nekaj členov zakona in bo vse potekalo humano.

  Torej izrazito formalističen pristop, ki noče videti stanja na terenu ter ukrepati danes, takoj.

  In rezultat bi bil viden takoj!

  Zgolj sklicevanje na zakon pa je neodgovorno, zlasti še ker se zakoni slabo izvajajo. Poleg tega pa ne določajo ukrepov za uresničitev človekoljubnega odnosa do bolnikov.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI