24ur.com, STA: Podpora vladi pada še naprej

Casnik 27.2.2017 0:51
 

Če bi danes potekale državnozborske volitve, bi z 10,2-odstotno podporo zmagala SDS, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV izvedlo podjetje Mediana Pulse. Z 5,1-odstotno podporo sledi SMC, tretje mesto pa bi osvojila DeSUS, ki ima 4,8-odstotno podporo. Glede na izsledke ankete se je med strankami na četrto mesto uvrstila SD s 4,5 odstotka, na peto pa ZL, ki ima 3,1-odstotno podporo. NSi podpira 2,8 odstotka vprašanih.

Nekaj manj kot desetina (devet odstotkov) vprašanih se volitev ne bi udeležila, dobra četrtina (26,6 odstotkov) pa ne bi volila nobene od naštetih strank. Neopredeljenih je bilo 30,6 odstotkov anketiranih.

Vlado v primerjavi s prejšnjim mesecem podpira manj ljudi, in sicer 30,5 odstotka. Vlade ne podpira 56,6 odstotka vprašanih, medtem ko je neopredeljenih 12,9 odstotka vprašanih, še kaže anketa. Anketo je na vzorcu 708 ljudi za POP TV opravila agencija Mediana Pulse.

Vir: 24ur.com

 
Značke:

3 komentarji

 • Podpora vladi pada še naprej, pravijo na 24ur !!?
  Priprave so vsekakor že v polnem teku…

  http://siol.net/aktualno/naslovna/ce-bi-bile-danes-volitve-bi-zmagala-11850

 • To, kar se je zgodilo gospe Clintonovi v ZDA, se v SLO redno dogaja JJ&SDS. Stranka, ki stalno vodi po vseh anketah, na volitvah “popuši”.

 • svitase

  Ni čudno, ko pa se na bistvenih področjih nične spremeni ali celo slabša:
  – bančna luknja
  – SDH
  – zdravstvo
  – vojska
  – učinkovita zunanja politika, ne pa da stalno nasankamo
  – slaba nadzorna funkcija države in zaradi tega bohotenje korupcije…
  – dvigovanje davkov
  – slabo koriščenje evropskih sredstev
  – izničevanje slovenske kulture….


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI