MMC RTV Slovenija, Vox populi: vrnitev SLS-a, SDS še naprej prvi

Casnik 20.2.2017 0:06
 

Po raziskavi Vox populi, bi SDS, če bi bile volitve ta konec tedna, v DZ-ju dobil 22 sedežev pred 17 SMC-jevimi. Najpriljubljenejši politik v državi je še naprej Borut Pahor, predsednik republike.

Da vlada Mira Cerarja dela uspešno, meni dobrih 40 odstotkov vprašanih v raziskavi Vox populi, ki jo izvaja agencija Ninamedia. Skoraj 55 odstotkov vprašanih pa delo vlade ocenjuje kot neuspešno. Prejšnji mesec je ‘neuspešno’ izbralo 51,7 odstotka vprašanih, ‘uspešno’ pa 39,8 odstotka.

Hipotetične volitve v DZ

Če bi parlamentarne volitve potekale danes, bi bila odločitev volivcev takšna: na prvem mestu je SDS, ki ga podpira 12,9 odstotkov vprašanih, na drugem mestu je SMC z 9,7 odstotka podpore. Tik za njo je SD z 9,6 odstotka. Sledijo ZL (6 %), NSi (5,6 %), DeSUS (5 %). V DZ bi se uspelo prebiti še Slovenski ljudski stranki (SLS), ki jo podpira 4,1 odstotka opredeljenih.

Več: MMC RTV Slovenija

 
Značke:

8 komentarjev

 • Največji stranki, ki sta “ne vem” in “ne bom volil” sta sicer še povečali svoje članstvo: “Odstotek tistih, ki ne vedo, koga bi volili, se je ta mesec spet občutno povečal, povečal pa se je tudi odstotek tistih, ki sploh ne bi odšli na volišča.”

  Ampak to naj vas nič ne zmoti pri uživanju, da bo JJ predsednik.

  • Morda bi na tisto vprašanje pod “Slovenska medijska krajina”, vseeno poskusili dat odgovor.

   • ??? Katero vprašanje?

    • Oh, gospa Amelie!

     Kot prvo! Ali pogosto uporabljate stvari, ki jih ne znate in zmorete narediti in potem naredite oceno: “Ta je dobra in ta ne!” Odgovor: skoraj vsak trenutek!

     Kot drugo! Janša je rušil DEMOSovo vlado oziroma Peterleta. Ta dogodek kaže na njegovo strast po oblasti. Pozneje se zadeva ponovi malo drugače: če bi obrzdal strast po oblasti, bi pomladni blok imel oblast. Vendar vi teh dogodkov ne vidite, ker imate selekcioniran pogled.

 • svitase

  Prav je, da se vrača ljudska stranka. Paziti mora, da bo res ljudska!

 • Naj povejo da pri tezultatih volitev ostaja vse po starem.
  In ne metat peska v oči s tem prvim mestom SDS.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI