Slovenska zastava na Amazonu kot predpražnik za noge

Časnik 19.1.2017 11:49
 

Slovenska zastavaNa spletni strani Citizengo.org so začeli kampanjo s podpisovanjem peticije proti spletnemu gigantu Amazon.com, ki prodaja zastave nekaterih držav – Češke republike, Estonije, Grčije, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Romunije in Slovenije – kot predpražnike za brisanje nog.

Organizatorjem peticije se zdi uporaba “nacionalnih in zgodovinskih simbolov, kot je zastava ali grb, natisnjen kot predpražnik ekstremno grob, četudi morda narejena nevede”.

Uporaba takih pripomočkov v obliki nacionalnih simbolov je “žaljiva za državo in državljane teh držav in lahko vzbuja netolerantnost in sovraštvo”. Brisanje umazanih nog v zastavo, je namreč – po pisanju Citizengo.com – kot bi si “brisali noge v to državo”.

Po besedah Citizengo.com “občutek nacionalne pripadnosti in spoštovanja narodnim simbolom prihaja iz védenja, da svoboda in neodvisnost nista ‘zastonj’, pač pa je cena za to visoka, včasih tudi cena izgube življenj za domovino”.

Podpišite peticijo.

OPOMBA: Na Amazon.com smo preverili, če se tudi zastave drugih držav prodajajo kot predpražniki. Najti je predpražnike v obliki zastave tudi drugih držav kot so Francija, ZDA, Italija, Velika Britanija, Brazilija, Švedska, Danska, …. Zanimivo pa je, da ni predpražnikov – zastav Indije, Kitajske, Poljske (so jo najbrž že umaknili), Finske, Norveške, Kube, … Vseh nismo preverjali.

Foto: Amazon.com

 

4 komentarji

 • Zdravko

  Indijska zastava je bila, pa je bil celo halo na vladi zaradi tega. Potem ko je minister zagrozil, je Amazon umaknil indijsko zastavo. A kaže, da jih je cela zbirka.

 • Vincencij

  26. člen

  Z denarno kaznijo najmanj 150.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba:

  1. če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo v obliki ali z vsebino, ki je v nasprotju z ustavo Republike Slovenije oziroma s tem zakonom (2. in 3. člen);

  2. če zavaruje ali uporablja kot znamko, model oziroma vzorec ter za označevanje blaga ali storitev grb, zastavo ali njune sestavne dele, slovensko narodno zastavo ter besedilo in notni zapis melodije himne (prvi odstavek 8. člena);

  3. če izvaja himno z namenom tržnega oglaševanja oziroma zaznamovanja storitev (tretji odstavek 20. člena).

  ******

  Veljaven predpis Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (Uradni list RS, št. 67/94)

 • Zunanji minister Karl E. nima časa protestirati. Mora voditi volilno kampanjo, ker hoče biti ponovno izvoljen.

  • Dobro ve kako je to ljudstvo pohabljeno in razmišlja o novih prijemih za pohod na oblast.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI