Narava in pokrajina (foto): Prehodavci

Janez Mihovec 5.1.2017 19:56
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Janez Mihovec – Prehodavci 

Letošnjo zimo snega še ni na spregled. Posledično so poti v visokogorju še prehodne. Paziti je sicer treba glede zdrsa. Tako smo se odpravili do Prehodavcev. Začneš na planini Blatu, nadaljuješ na planini Pri jezeru, Dednem Polju in Ovčariji in se spustiš v Dolino 7 jezer. Nato pa še dolg pohod do Prehodavcev. Tu ob zaprti koči stoji moderen bivak. Zbrala se nas je družba 20 enakomislečih in Novo leto je bilo lepo doživetje

 

2 komentarja

  • Čudoviti Julijci okoli triglavskih sedmerih jezer. Kako smo le Slovenci lahko taki jamravci; posebej kadar nismo zaviti v meglo in oblake?

    Uh, tako mikavno za drsanje je zamrznjeno jezero na fotki; sicer ne vem, ali se vidijo sledovi drsalk ali gre le za poke v ledu. Morda bomo letos tudi doli doživeli zamrznjeno blejsko in bohinjsko jezero. Recimo konec januarja.

    Od 20. januarja zaenkrat srednjeročne napovedi nakazujejo verjetnost daljšega obdobja, še prvi teden februarja, nizkih temperatur. Če bo tako, napovedujem v celoti zamrznjeni jezeri. Po kar nekaj letih, ko tega ni bilo. Pred desetletji sta zamrznili skoraj vsako leto.

    Kar pa se drsanja tiče, je vse odvisno od tega, kdaj bo padel sneg. Upam, da preden nastane led.

  • janez mihovec je res dober potovec.

    hvala mu, da redno poroča o lepih rečeh.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI