Mojca M. Štefanič, Družina: Vatikan krepi podporo begunski politiki Merklove

Casnik 31.12.2016 0:23
 

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je okrepil podporo begunski politiki nemške zvezne kanclerke Merklove. Merklova je pod pritiskom zaradi »izredno populističnih poskusov, da bi preprečili vsakršen sprejem beguncev«, je v pogovoru za italijanski časnik Corriere della Sera dejal vodilni vatikanski diplomat in dodal: »V tem trenutku je najbolj potreben pogum.«

Več: Družina

 
Značke:

4 komentarji

 • Spet uporabljamo izraz “begunci”. Zakaj sprenevedanje?

  Na gornji spletni povezavi sme našel besedilo: “Katoliška Cerkev podpira sprejem beguncev, vendar mora biti ta v skladu s stvarnostjo.” Ko smo mnogi pred letom isto govorili, smo bili vse, samo ljudje ne. Lahko sedaj uporabim iste etikete za papeža in Vatikan?

  Papeža in Vatikan obtožujem, da je s svojim ravnanjem načrtno odobraval nekritično sprejemanje vsega, kar leze in gre, v Evropo. Dokaz je pritisk na murskosoboškega škofa, ko je izrazil svoje kritično mnenje. In to, kar je prišlo, se ne more vključiti v evropski gospodarski red, obstane kot prejemnik socialne pomoči. In ne samo to, je zelo plodna zemlja za islamizacijo Evrope.

  Naj ponovim moje tedanje stališče: “Kar se s prebežniki dogaja na morju, je nečloveško in je treba pomagati. Sprejemanje vsega in vseh v Evropo je pa neumno in samomor Evrope.”

  • tolmun1 tolmun1

   AlFe,tokrat se strinjam v celoti s tvojim prispevkom!Predvsem se je treba vprašati,kaj so konkretnega storili v ZN in podobnih organizacijah po svetu,da bi omilili strahote,ki so se dogajale in se še dogajajo na vojnih območjih! Dejstvo je,da je Merklova s svoijm početjem močno zamajala svojo avtoriteto in Nemčije ter vseh držav,ki občutijo posledice njenega nepremišljenega dejanja!Da , tudi obstanek EU
   je postavljen na kocko,če se bo evropska skupnost sesula,lahko pričakujemo še
   marsikaj neprijetnega,če ne celo hudega!V vsakem primeru bo nosil breme političnih
   spletk v EU mali človek!

 • Zdravko

  Položaj Merklove v Nemčiji se krepi. Ni nujno, da bo spet zmagala na volitvah, vendar ljudomrznost “vernikov”, desnice, bo sramotno poražena. In to je edino prav. Ni hujšega od tega.

 • Kdor hoče, lahko prebere, kako je jezus ravnal s tistimi, ki ga niso hoteli poslušati:

  In kjer vas ne sprejmejo, si otresite prah z nog, ko odidete iz tistega kraja, v pričevanje proti njim.« (Lk 9,5)

  Tedaj so pograbili kamenje, da bi ga vrgli vanj; Jezus pa se je skril in odšel iz templja. (Jn 8,59)

  Skratka, odšel je stran od njih in jih prepustil njihovo usodi. Ni jih vzel s seboj ter svojim prijateljem ukazal, naj jih hranijo, oblačijo, jim dajejo svoje hči, da jih spoznajo …

  Še nekaj razmišljanja za gospoda Zdravka, ki mu najprej želim SREČNO NOVO LETO, v obliki vprašanja. So EU staroselci tudi prijel kamenje, da bi ga zalučali v Jezusa pa skrivaj odšel in EU staroselce prepustil njihovi usodi? Ta je, da jih zamenjajo islamisti, saj niti otrok nimajo dovolj.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI