Nevarne ženske

Jurij Pavel Emeršič 1.12.2016 6:43
 

zenskaV zadnjem mesecu so mnogi levičarski mediji pri nas jadikovali zaradi Trumpove zmage. Nekateri so izrazili zaskrbljenost, da bi Trumpova politika, in celo njegova žena Melanija, utegnili ogroziti ugled Slovenije v svetu (npr. Mateja Hrastar v Dnevniku).

A Melanija ne bi bila prva, ki bi utegnila ogroziti ugled naše podalpske domovine. Če pobrskamo malce po zgodovini, zasledimo mnoge za nas usodne dogodke. Leta 1396 so v krvavi bitki pri Nikopolju Turki potolkli cesarja Sigismunda Luksemburškega in njegovo krščansko vojsko. Poraženega cesarja je iz bojnega meteža rešil celjski grof Herman II. Sigismund se ni izkazal za nehvaležnega. Nekaj let kasneje se je poročil s Hermanovo hčerko Barbaro. Ta je zapustila majhno Celje in bila leta 1414 v Aachnu kronana za cesarico Rimsko-nemškega cesarstva. Slovela je kot dobra diplomatka, v zasebnem življenju pa se je med drugim posvečala alkimiji in astrologiji. Njeni politični nasprotniki so te veščine uspešno izrabili za diskreditacijo prve dame RNC. Imenovali so jo »nemška Messalina«, skoraj vampirka, Hartmann Schedel jo je v svoji Kroniki opisal kot »polno nenasitnega mesenega poželenja in smrdljivi sod vseh pregreh«. Pri širjenju negativne podobe je sodeloval tudi celjski nasprotnik, Enea Silvio Piccolomini, kasnejši papež.

400 let kasneje je hiter politični vzpon doživela tudi Eva Lucija Cecilija Viktorija Kraus. Na začetku 19. stoletja se je z družino preselila iz Idrije na Dunaj, kjer je leta 1805 srečala cesarja Napoleona, bila njegova »spremljevalka«, dobila plemiški naziv (baronica Wolfsberg), sliko v naravni velikosti (ta se je kasneje znašla celo na paragvajski znamki) in konkretno visok znesek na svoj bančni račun. Sama je trdila, da se je imperator z njo celo poročil. Po njegovem pregonu na Elbo sta s Krausovo prekinila stike.

victoria_kraus_on_a_stamp_of_paraguay

Tretji primer revolucionarno hitrega vzpona pa prinaša Mačkova Pepca, poročena Kardelj. Predvojna komunistka, ena vodilnih v krvavi revoluciji, povojna partijska funkcionarka. Z glavnim ideologom samoupravnega socializma sta živela v nacionalizirani vili v Tacnu, po moževi smrti pa je izginila iz javnega življenja. Govorilo se je, da je zahajala v pleterski samostan in iskala duhovno tolažbo pri sv. Tereziki. Marca 1990 je Tribuna objavila pismo z njenim imenom, v katerem je najostreje obsojala zločine lastnega komunističnega aparata in pozvala k obsodbam. Tri tedne po objavi tega pisma, ki ga Tribuna ni nikoli demantirala, je bila Pepca mrtva. Kot vzrok smrti se v medijih pojavijo srčna kap, samomor in celo umor po naročilu njenega lastnega brata Matije. Ponovna obdukcija ni bila možna, ker je bila Pepca upepeljena, pa še žara naj bi bila ukradena … Kot zgodovinar vem, da na teh govoricah in indicih ne morem graditi zgodovinske pripovedi, čeprav so v njih tudi zrna resnice. Zaradi laži, ki je stalna spremljevalka komunistov, je zgodovinsko težje preučiti Pepco, kot pa Barbaro in Evo Lucijo Cecilijo …..

Vsem trem zelo različnim ženskam s Slovenskega so skupni imenovalec močni moški liki, ki usodno zaznamujejo njih in zgodovino. In imajo veliko nasprotnikov. Sigismundu nasprotuje ogrsko plemstvo, Napoleonu protifrancoska koalicija, Kardelju pa vsak normalen demokrat. A zaradi Barbare ogrsko plemstvo ne organizira križarske vojne proti Celju. Zaradi Eve Lucije Cecilije Viktorije Sveta aliansa ne opustoši naših dežel. Zaradi Pepce nismo deležni politične osamitve in Natove vojaške intervencije …

Zakaj se torej naši levičarji bojijo Melanije, ki se je uvrstila med najvplivnejše ženske? Morda zaradi Trumpovih nasprotnikov, ki so že napovedali izseljevanje iz ZDA v vesolje. Tam zgoraj se utegnejo vprašati, od kod je doma žena povzročitelja apokalipse. In začeti vojno zvezd zoper Slovenijo.

 
Značke:

61 komentarjev

 • svitase

  Zanimiv in poučen prispevek avtorja.

 • Humoren prispevek temelječ na zgrešeni permisi edinih pravih “desničarjev”, da je Trump (pravi) desničar, da so njegovi nasprotniki samo levičarji in da so ga volili samo desničarji. Številni desničarji ga niso volili in so iz principa volili nasprotnico. Številni socialistični podporniki Sandersa so podprli Trumpa. Trumpa so volili predvsem agresivni lumpenproletarci. A pri nas ukaz postane hitro kolektivna psihoza.

  • veronika

   Gospod Pavel, na osnovi česa trdite, »da prispevek temelji na zgrešeni permisi edinih pravih “desničarjev”, da je Trump (pravi) desničar ?«
   Gre za vašo izmišljotino – tega v članku ni.
   Današnji izmišljotini (tako kot skoraj vedno) sledijo Vaše razlage, kritike, žalitve.
   Izguba energije in časa.
   Predlagam, da raje skupaj iščemo dobro prakso in poti od dobrega k še boljšemu.
   Bi šlo ?

   • Na podlagi številnih člankov na kvazi desni, ki kolektivno triumfirajo ob Trumpovi zmagi. “V zadnjem mesecu so mnogi levičarski mediji pri nas jadikovali zaradi Trumpove zmage.”

    Jaz sledim dobremu na podlagi moje vesti. Ne rabim množice. Ker množica nima vesti, ne pameti. Iz zgodovine vemo, da množice povzročajo zlo, revolucije. Niso pa zmožne evolucije.

    • pavel: “… “V zadnjem mesecu so mnogi levičarski mediji pri nas jadikovali zaradi Trumpove zmage.”…”
     ======================

     A to mogoče me drži?

     • Drži za Slovenijo. V ZDA so samo 3 mediji od 300 podpirali Trumpa. Torej ga tudi desni niso.
      V Sloveniji ima gazda fikcijo, da je koristno, če jaha Trumpov val. Začej je pisati poezijo in njegova žena se ukvarja z revnimi. Kako dober PR, z namenon narediti ga bolj humanega človečnega. Make up.

     • pavel: “Drži za Slovenijo. V ZDA so samo 3 mediji od 300 podpirali Trumpa. Torej ga tudi desni niso.”
      ========================

      Govori se o obdobju po izvolitvi in ne o obdobju pred. Očitno si preveč psihotičen, da bi opazil take “malenkosti” kot je tok časa.

 • Sprašujem se ali razni doktorji, akademiki sploh prepoznajo, da so sami igračke v tej kolektivni psihozi, ali pa jo zaradi “višjih interesov” hladnokrvno in zločinsko kurijo v primitivni množici in nesvobodnemu narodu?

  • tolmun1 tolmun1

   Pavel ali si ti prepoznal samega sebe,če kdo kuri na tem portalu si to zagotovo ti,
   nisem poklican zato,da bi te slekel v tvojih “kvazifilozofskih” blodnjah,ki se
   ponavljajo kot koledar in so brez repa in glave!Mislim,da nisem edini,ki v tebi
   vidi samovščneža in večnega nergača,si pač sam sebi prijatelj.ki se obnaša po tvojih
   načelih!

   Andrej Briški

  • pavel: “Sprašujem se ali razni doktorji, akademiki sploh prepoznajo, da so sami igračke v tej kolektivni psihozi, …”
   =======================

   Zdaj že “kolektivna psihoza”, ki jo ustvarjajo nasprotniki JJ-ja je dodobra naredila iz tebe igračko. Te svoje psihoze seveda ne prepoznaš.

   • Ne.
    A ti prepoznaš vašo psihozo?

    • Kot prvo, z obmetavanjem s psihozo si začel ti, ne jaz.
     Kot drugo, svojo psihozo izkazuješ s količino svojih postov, več kot polovica je namenjena temu.
     Kot tretje, svojo psihozo dokazuješ tudi s tem, da vsakemu za katerega se ti zdi, da ne sodeluje v tvoji psihozi pripisuješ psihozo.

 • Trump še nobene desne akcije ali vrednote ni konsistentno zagovarjal in akcijsko zapeljal. Je trolar. Trolarji so običajno ljudje brez vrednot in ljudje brez vsebine.
  http://nypost.com/2016/05/08/donald-trump-is-going-to-troll-his-way-to-victory/

 • Recimo komunistom v Sloveniji sta uspela dva velika meta. Najprej sta na desni ustoličila udbovskega trolarja Jelinčiča za “pravega desničarja”,takoj zatem pa so Murgle zaradi uspešnega razsutja Demosa in krščansko demokratske vlade veliko stavile na Velikega Vrača, ki je s trolanjem sovraštva v narodu triumfalno zavzel monopol na “desnici”.Brez vsebine, rezultatov reform.Z veliko demagogije, trolanja.Desnih intelektualcev očitno ni

  • Pavel: “Desnih intelektualcev očitno ni.”

   Nikarte biti tako črnogledi, Pavel!
   Zagotavljam vam, da desni intelektualci so!
   No, morda je le eden, ki pa ga vi očitno ne vidite.

   Ta intelektualec ste namreč vi sami.
   Iz vaših komentarjev je to zelo dobro razvidno, v njih se zrcali esenca čistega intelekta, nedotaknjenega od kvarnih zunanjih vplivov.

   Ostali komentatorji redno prepoznavamo vaše intelektualne sposobnosti ter občudujemo vaše modre razsodbe, nabite z najrazličnejšimi vsebinami.
   Visoko cenimo vaše mnenje o vsem in vsakogar, saj sami lahko le ponižno pokleknemo pred vašimi trdnimi argumenti ali pa se zatečemo vsak v svojo mišjo luknjo pred bičem vaših ostrih, merodajnih besed.

   Pavel, začnite vendar ceniti svoj intelekt tudi sami!

   • Ah, sebe jaz ne štejem med intelektualce. Intelektualci se v osnovi morajo, glede na svoje poznavanje družbe in zgodovine, jasno izpostaviti proti oblastnikom, ki delajo zlo. Desni intelektualci imajo še toliko težjo nalogo, saj se morajo postaviti proti “levičarskim” oblastnikom Države in “desničarju”, ki gospoduje na desnici.

    • pavel: “Ah, sebe jaz ne štejem med intelektualce. Intelektualci se v osnovi morajo, glede na svoje poznavanje družbe in zgodovine, jasno izpostaviti proti oblastnikom, …”
     ===========================

     Se strinjam, ti stalno tolčeš po opoziciji.

     • Kaj je bil Jelinčič ves čas, opozicija ali pozicija? Imel je svojo, privatno, tajkunsko stranko, imel je svoj TRR na katerega so mu nakazali denar, da je nehal tuliti..?
      Jaz napadam komuniste vseh barv.

 • Zdravko

  Tega s Pepco Kardelj nisem vedel. A je imela ona kaj otrok? Da tako pustijo smrt svoje mame neznano…

  • Oh, to je že Tribuna leta 1991 pisala. Posebej njeno pismo, ko je obsodila množične komunistične poboje za katere očitno ni bila seznanjena, ni bila čisto pri koritu. Očitno je bila človek, ne kot njen psihopatski brat in njen psihopatski mož. Zlomilo jo je.
   Nisem vedel pa, da je hodila v Pleterje. Danes sem zvedel, da so Kardelja med vojno in revolucijo skrivali frančiškani v Ljubljani.

   • Zdravko

    To sem vedel. Česar nisem vedel, so dvomi o vzrokih njene smrti.

    • Kar jaz medije sledim sta že dolgo v igri 2 verzji: samomor ali likvidacija.

   • Menda so frančiškani svoj čas bili kar dobro s komunisti!

  • Očitno sta imela z Edijem otroke, saj je njun vnuk sedaj najbolj komunističen poslanec evropskega parlamenta. Ki je bil ostro bitko (kot Trump) proti TTIP, proti GSO in za ukrepe proti globalnemu segrevanju…

   • Nek režiser Aleš Kardelj se v LJ valja ves čas na direktorskih mestih Radio glas Ljubljane..

  • tolmun1 tolmun1

   Zdravko,ali se šališ,kardeljeva Pepca je stara mama od Šoltesa,mama od njegove
   mame!Imela je tudi sina,ki je doštudiral arhitekturo in sorazmerno mlad umrl!

   Andrej Briški

  • Zdravko,
   zgodba o družini Kardelj ima več tragičnih iztekov.

   Če je smrt mame Pepce ostala zavita v skrivnostno tančico, pa so znane okoliščine smrti Pepčinega in Edvardovega sina, pesnika in arhitekta Boruta Kardelja, ki je leta 1971 žal položil roko nase.
   Naj bo obema nesrečnikoma in vsem izgnanim Evinim otrokom, vključno z vsemi nami, Bog milosten sodnik.

   https://sl.wikipedia.org/wiki/Borut_Kardelj

 • Sarkazem

  Čeprav danes v Ljubljani ob tej uri še ni sonca, sta mi Tolmun in Vanja polepšala dan!

  • Te je njun brainstorming razveselil. Lepo. Kaj pa si novega zvedel? Brainstorming je namenjen iskanju novih perspektiv, novih poti do ciljev.
   Ni pa ploskanje našim in teptanje njihovih.
   Ne verjamem ti, da si zdravnik. Morda pričakujem, da so zdravniki humanisti in empatičnj. A v Sloveniji na vse sorte anomalij človek naleti. Ni da ni.

   • Jaz sem pa mislila da je to bilo ogledalo.
    Pa da obstaja razlika med brainstormingom in med ogledalom ?
    No to.

    • Za biti ogledalo, mora biti človek dovolj iskren, čist, dober in empatičen. Vojaki revolucije pač niso sposobni biti ogledalo. Razen izkrivljeno ogledalo.

     • Gospod Pavel je zapisal: “Za biti ogledalo, mora biti človek dovolj iskren, čist, dober in empatičen.”

      Mnogi strokovnjaki se s tem ne strinjajo, Trdijo, da je že vsak vstop v odnos ogledalo. Če pa se človek vidi v njem, je pa seveda druga zadeva.

    • ah kaj si jaz domišljam,
     seveda ni nobenega, ki bi vam lahko postavil ogledalo.
     Le kdo bi si to upal, vam ki ste popolni ?

     • Jaz pa res nisem popoln. Mi ga včasih Alfe postavi, if in posebej j. Navijačev pa ne smem jemati resno.
      A vi kučanove vojake jemljete za ogledalo?

     • Naj vam zaupam skrivnost: ko berem berilo v nedeljah pri maši, imam zelo veliko tremo. Če pa po maši kako sporočilo preberem v oznanilih, je ta trema velikokrat manjša.

     • Pavel,
      že ves popoldan divja v moji glavi prava možganska nevihta ali brainstorm, ker ste že uporabili angleški izraz za takšno dogajanje.

      Prebijam se namreč skozi vaše skrivnostno besedilo in ne morem pogruntati, na kakšen način vam tisto sporočilo, ki ga v oznanilih preberete šele po maši, pomaga premagovati tremo pri branju berila v nedeljo med mašo.

      Upam, da nam boste vendarle razodeli, ali gre pri tem morda za skrivnosten učinek časovne zanke ali zgolj za daljnosežni protitremni učinek sporočila iz oznanil tekočega tedna, ki se vas drži do branja berila naslednjo nedeljo med mašo?

      Vašo skrivnost bomo seveda vsi tukaj prisotni obdržali zase in je ne bomo nikomur izdali.

   • Za vsako rit raste palica. Tudi za vašo Pavel. Ja, za rdečega ne sme biti nikoli usmiljenja, so vredni manj kot psi!

 • V članku manjka dokazev kako sta bili prvi dve “slovenki” (takrat Slovencev ni bilo, tudi zavesti o slovenskem narodu ne) res vplivni. O Melaniji skoraj nič ne vemo koliko je inteligentna in koliko je vplivna. Resnično vplivnih žensk je bilo malo: Marija Terezija, Margareth Thatcher, Angela Merkel.

 • Melanija precej očitno s svojo nenavadno neodločitvijo za preselitev v Belo hišo, ampak da bo ostala v zlatem stolpu v NY, kaže na to, da se sama ne čuti pretirano sposobna igrati večjo vlogo kot prva dama ZDA in da nima takšnih ambicij. Ponavljam, sila nenavadno je, če žena predsednika ZDA ne živi z njim v Beli hiši, ampak nekaj 100 km proč. Vprašanje, če se je to v zgodovini ZDA že zgodilo.

  Melanija je tudi med Trumpovo kampanjo igrala precej obrobno vlogo in se je umikala, za razliko od Trumpove hčerke Ivane. Ko je stopila v ospredje z govorom na konvenciji, je bil pa takoj fiasko, saj je znaten del govora bil kopija nastopa Michele Obama ( pred 8 leti). Torej žene tistega demokratskeg predsednika, ki ga je kampanja Trumpa prikazovala kot nesposobno opico neznanega izvora.

 • Torej – levičarskim besedam ( npr. iz Dnevnika), kako bo Melanija grozno “obrukala” Slovenija, pač ni pripisovati prevelike teže. Ampak na drugi strani tudi ne nekaterim nekritičnim glasovom z desne, kako imenitna prva dama Amerike da bo in da bo mit elegantne Jackie Kennedy povsem zasenčen. Bivša manekenka se je morda sama odločila ( morda pa njen mož ali kdo drug), da bo manj opazna prva dama ZDA. Verjamem, da bo znala biti urejena in vljudna in da ne bo povzročala škandalov. Kakšnih posebej vrhunskih izjav, ki bi odmevale v javnosti ali vpliva prve dame na političnem področju od nje pač ni pričakovati.

  Toliko kritičen bi avtor članka verjetno lahko bil, da bi to vedel. Čeprav sodi verjetno med tiste, ki raje volijo četudi opico z desne strani kot kakega “levičarja” ( demokrata).

 • Sicer je pa avtor predstavil zanimive primere. Za domnevno Napolenovo slovensko priležnico ali nemara celo ženo dolgega imena sploh slišal še nisem. Glede Pepce Kardelj me pa res vse bolj matra, kaj je s tistim zapisom, objavljenim 1990 v Tribuni, z domnevnim podpisom te iste Pepce Kardelj.

  Kje so tedanji uredniki Tribune, ki so to objavili, da bi se kredibilno razčistilo, ali je to res napisala vdova vodilnega komunista in sama težka komunistka in revolucionarka? Če je, je to impresivno spoznanje in spreobrnitev. Če ni, gre za poceni goljufijo, ki bi se je vsak urednik moral ne le sramovati, ampak ga v normalnem svetu povsem diskreditira.

 • Sicer pa, če bi imel avtor kaj več običajnih stikov z ženskami, bi spoznal, da je prav vsaka ženska lahko nevarna. 😉

  • veronika

   Stavek “Sicer pa, če bi imel avtor kaj več običajnih stikov z ženskami” je genialna razlaga!
   Ali lahko na to temo napišete še kaj več ?

   • Kaj pa vi, gospa Veronika? Se mi zdi, da bi vi znali veliko več kot gospod Pavel?

 • Levičarji preko Melanije in celo preko sina Barrona napadajo Donalda. Tako v ZDA kot pri nas. Že videno, levičarji in njihovi pomočniki pač ne izbirajo sredstev. Njim ni nič sveto in cilj jim posvečuje sredstvo.

  Da bi ugotovili, kakšna bo vloga Melanije kot prve dame, bo najbolje malo potrpeti in počakati. Ugibanje v zvezi s tem je povsem brezplodno.

  • Oh Tine, to je čisto navijanje “preprostega navijača”.

   A lahko dojameš, da se pameten komunist v Sloveniji potihem veseli monopola JJ na desnici? Medtem ko neumni “desničar” ob tem monopolu nori od veselja, triumfira?

   • pavel: “A lahko dojameš, da se pameten komunist v Sloveniji potihem veseli monopola JJ na desnici?”
    =====================

    A ti bi na desnici uvedel kvote in predpisal tudi število neumnih politikov na desnici?

   • slovencsm

    Nekaj bi pa vseeno povedal vam g. Pavel, ki vam očitno JJ zelo leži na duši. Tudi meni osebno JJ karakterno ni pri srcu a moram vseeno priznati, da je bil on edini, ki je bil sposoben voditi vlado in kjer se je vsaj za večino vedelo, kdo pije in kdo plača. Dejstvo je, da so levičarji z afero Patria JJ naredili za ljudem zoprnega politika, saj je bil prvič omadeževan in drugič potisnjen v kot. Potem imaš dve opciji. Ena je, da se umakneš in te nasledi nekdo drug in druga opcija je, da začneš z bojem z mlini na veter. meni osebno je boljša prva opcija a on je izbral drugo.

    Da je bila Patria zrežirana, je danes vsakemu razumskemu desničaju in levičarju kristalno jasno. Ne samo, da so pri tej aferi Karla Erjavca mirno izpustili (pa je bil on naročnik in podpisnik) ampak je vsaka sodna stopnja dosegla svoj vrhunec ravno pred volitvami. Res hecno naključje. In potem, ko so se na koncu ustrašili sodbe evropskega sodišča za človekove pravice, so raje ta fiasko končali kar doma. In če se spomnite, je sodstvo ob vložitvi pritožbe zoper zastaralni rok julija letos javno povedalo, da bo zadeva rešena v 3 mesecih. Zdaj je začel teči že 5 mesec, pa še ni duha in sluha o koncu. Očitno levičarji namerno držijo JJ v šahu skupaj s sodstvom in seveda mediji. Resno sodstvo bi zadevo rešilo po hitrem postopku, ker bi se moralo zavedati, da zaradi postopka lahko demokracija in funkcioniranje države zaradi tega bistveno trpi. In še to. Pametnega komunista trenutno v Sloveniji ne vidim. No, mogoče g. Vodeb. Ta se kljub svoji politični profiliranosti še vedno zavzema za vrednote, ki jih na osnovi teorije in prepričanja zagovarja ne glede na trenutne politične vetrove.

    Za konec pa še nekaj glede JJ in njegovega delovanja v času komunizma. Sam nikogar ne obsojam, če je bil član kakšne organizacije v prejšnjem sistemu. Vemo, kako je bilo in vsak je deloval, kot se je znašel. Zame osebno pa je sporno, če si bil član organa, ki bil kakorkoli povezan z izvajanjem represije. za takšne bi morala obveljati prepoved delovanja na vodilnih položajih kot tudi v politiki v sedanji demokratični ureditvi.

    Zdaj pa še kratek komentar na volitve v ZDA. Kdo je volil Trumpa sploh ni povezano z desnimi in levimi. Vsekakor je Trump izkoristil znanje s področja resničnostnih šovov in na ta način pridobil tiste volivce, ki imajo dovolj sedanje politike, ki nekaj govori a drugo dela. Pa vsi tako polikano govorijo. S Trumpom so dobili nekoga, ki je to obrnil na glavo in s svojo pojavo prepičal ljudi, da bo delal po svoje in ne po taktu lobijev. Kakšno vlogo ima pri tem Melanija je čisto irelevantno. Ženske vedno igrajo zelo pomembno vlogo v ozadju uspešnih moških. Nekatere to delajo na viden način, druge pa na manj viden. Zato je tukaj težko biti pameten na prvo žogo.

   • Zadnjih 25 let nisem opazil nobenega strankarskega monopola. Niti na levici niti na desnici. Za enkrat imamo še večstrankarski sistem.

    Kot sem vam že večkrat predlagal, ustanovite stranko, ki bo boljša od drugih in zmagajte na volitvah. To pa seveda ne, je lažje pljuvati po sposobnejših in uspešnejših, kot sam kaj pametnega narediti.

    • Jaz pa zadnjih 26 let vidim en sam skorumpiran SZDL sistem, ki se spreminja v dve Jelinčič stranki, Jelinčič “levi” in Jelinčič” desni”.

 • Anton Urankar

  01.12.2016 ČE
  Privlačna vsebina, lahkotna, tudi izzivalna, o usodnih dogodkih, ki naj bi jih izzvale ženske iz avtorjevega izbora v daljni in bližnji preteklosti. Prepričan sem, da toka zgodovine niso spremenile, so ga pa vsaka po svoje zaznamovale.
  Tu se pravzaprav premislek avtorja konča, kar je škoda! Pripravi nas na usodne vplive Velikih žensk z našimi koreninami, potem se zaustavi, le namigne nam, da je ena takih tudi Melania Trump – MELANIA SEVNIŠKA! Vprašanje o nevarnosti in nevarnih ženskah pa žal ne dobi odgovora. Tu se moja radovednost šele predrami, še posebej zato, ker avtor ne predstavi nevarnosti, ki so jo povzročile usodne Slovenke v preteklosti!
  Prispevek ostaja pri vprašanju: zakaj se levičarji bojijo naše Melanije Knavs, danes Melanie Trump, ne bodimo skromni, prve dame ZDA, tudi prve dame sveta. Ne bom iskal odgovora, prav je, da avtor sam odgovori na vprašanje, ki nam ga je zastavil.
  Dovolil pa si bom en sam namig. Melanija Slovenkam in Slovencem sporoča: ne sramujte se slovenstva in bodite ponosni na svoje korenine! Smo ji dorasli s svojimi vrednotami?! Njen sin, Američan govori po slovensko!
  Anton Urankar

  • Uf, to pa ni kar tako! Sin ameriškega predsednika govori slovensko! Bravo Melanija! 🙂

  • Če govori Melanijin sin več kot le nekaj besed slovensko, potem je to vredno velikega komplimenta. Navadno v ZDA rojena generacija otrok Slovencev, celo če sta to oba starša, zna slovensko zelo malo ali nič. Če bi prvi dami ZDA znanje slovenščine pri sinu veliko pomenilo, bo skušala vso komunikacijo s sinom, kadar sta sama ( ali s starimi starši po njeni strani, kadar so, sicer redko, skupaj), peljati v slovenščini. To bi bilo lepo od nje.

   • Gospod IF,
    naj kar gospa Melanija oceni, kaj je dobro za njenega sina in ustrezno ukrepa! Ne vtikajmo se v njeno vzgojo s svojimi mnenji!

 • “Četrti primer revolucionarno hitrega vzpona” pa je prav gotovo gospa ki je s hoje po žerjavici presedlala na komisarski položaj; ta pa na stroške davkoplačevalcev.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI