Prepotentnost in vse trša politična zima

Andrej M. Poznič 28.10.2016 6:50
 

coln-poljska-m1Navadni državljani, ki moramo nositi odgovornost za svoje prestopke in napake (npr. ko sredi »niča« vozimo malce prehitro in nas policija, ki polni proračun, oglobi in nam nabije kazenske točke), bi se morali jeziti nad prepotentnostjo oblasti. V Sloveniji vlada brezvestna klika, ki je dobro organizirana, prevladuje v vseh porah družbe in popolnoma obvladuje naš prostor. To svojo moč, ki izvira iz zločinske brezbožne partizanske revolucije, zdaj spet nezadržno razkazuje in sporoča vsem nam: »Nič nam ne morete. Delamo, kar hočemo, kakor hočemo in še bogato se nagradimo.« Če smo mislili, da je Ropova vlada najnižja točka, pa nas je potem Pahorjeva prepričevala o nasprotnem, zdaj pa nam ob Cerarjevi zmanjkuje pridevnikov, da bi opisali njeno razsulo in moralno brezbrižnost. Žalostno pa je dejstvo, da bo obstala ves svoj mandat in bo naslednja morala po kostanj v ogenj.

Ohromljena opozicija

Opozicija je tako razdrobljena in ohromljena, da se Sloveniji ne piše dobro. SDS ruši vse mostove sodelovanja, za nameček pa so uspeli v pomladnem taboru zasidrati podobo njenega predsednika kot očeta vsega zla s katerim ne smemo sodelovati.

NSi kaže vse bolj eratičen politični diskurz in se sprašujem ali naj jo sploh še kdaj volim. Ni mi všeč njena politika, ne kadrovska zasedba, ne notranji razvoj. Iz stranke ti meni nič tebi nič izključijo vidnega predstavnika in centrala postaja bolj podobna centralnemu komiteju kakor nevraligičnemu središču ljudi, ki podobno mislijo. Čistka v stranki je tako popolna, da je celotna »ustanoviteljska linija« pravzaprav mrtva.

SLS se je s samovoljno izključitvijo Marjana Podobnika sama ustrelila v koleno in je dejansko politično mrtva. Peta kolona v njej, prisotna že od ustavitve, je končno odlično opravila svoje delo.

Primc in njegovo gibanje me ne navdušuje. Postajam torej politični brezdomec, ki ne ve koga naj voli…

Vse bolj trda politična zima

Med tem pa se bohoti kontinuiteta in v Sloveniji je čedalje bolj trda politična zima, ki jo nekateri že enačijo z ledeno dobo. Slovenska pomlad ni prešla v poletje.

Poglejte ministrico Mrakovo. Zdaj si je spet nakopala interpelacijo. Opozicija ima ravno še toliko glasov, da lahko zahteva to obliko preverjanja dela najvišjih predstavnikov oblasti. Nomenklatura pa preko svojih medijev to ustanovo blati in zaničuje. Podobno kakor je naredila z referendumom, ki je bil nekoč učinkovit način, da jim ljudstvo zategne vajeti, zdaj pa je brezzobi tiger. Ministrica je še vedno na funkciji čeprav je ljudstvo dvakrat reklo NE! njeni enako-spolni ideologiji in njenemu sistematičnemu uničevanju družine. Še vedno je tam, čeprav je celo sodišče (in naše pravosodje je vendarle trdnjava komunizma!) reklo, da je javno zagovarjala protizakonito delovanje Centra za socialno delo. A ne le ona, tudi drugi ministri imajo podobnih grehov dovolj, da bi morali volivci reagirati.

In zakaj ne? Iz dveh razlogov. Prvi je opranost možganov zaradi medijskega monopola. Drugi pa je glasovalni stroj, ki se ne ozira na nobeno civilizacijsko demokratično pravilo. Med Erdoganom in njegovim »demokratičnim samodržstvom« in našo nomenklaturo ni bistvenih razlik.

Nič ne dvomim, da bo ministrica Mrakova preživela tudi to interpelacijo in bo nadaljevala s svojo pogubno protidružinsko in protisocialno politiko. Ker pa je demografska zima najhujši slovenski problem, je prav ona, ki brez sramu izvaja mednarodno protidružinsko politiko najmanj primerna, da skrbi za resor, ki ga vodi. Ona in njeni prijatelji iz  ideološkega bunkerja, ki so ministrstvo spremenili v propagandno izpostavo kulture smrti. To je podobno kakor, da bi urad za verske skupnosti zaupali človeku, ki bi očitno sovražil največjo versko skupnost. Pa tudi to se v Sloveniji dogaja.

Naša oblast je prepotentna, ker nima vesti in je njen edini smisel biti in ostati na oblasti. Skupno dobro zanjo ni vodilo, temveč so to osebno bogatenje in privilegiji. A ker so skoraj iz vseh nas naredili državo-odvisnike, se jim ni treba bati za naše glasove.

Vendar vsaka zima mine in vsake ledene dobe je enkrat konec. Tudi sedanje politične!

Foto: Aleš Čerin

 
Značke:

145 komentarjev

 • Zelo všeč mi je začetek o vsemogočni birokratski državi, omnipotentni birokraciji. In zelo všeč mi je zaključek o nas vseh, ki smo bolj ali manj zasvojeni od priboljškov drzave, zato smo impotentni, neustvarjalni in zgolj jamravi. Vse v sredi pa je tipično nalaganje demosovca, ki gravitira k sds. Neprepričljiva kritika, saj je JJ tisti, ki paranoično in naduto in neumno ruši mostove, saj vsakega označi za izdajalca

 • Predvsem pa bode v oči kruta kritika NSI in SLS. Če bi toliko kriterij avtor porabil za sds, bi bila ta v vsem veliko slabša. Predvsem manjkajo dokazi in imena, da še mene dokončno prepriča, da naredim križ čez vse, ne samo čez sds.
  Po drugi strani pa me moti spet kritika sds kar počez. Dobro se ve kateri ljudje v sds niso zmožni programskega desnega ustvarjanja, ampak uživajo v generiranju zdrah. Vse to deluje po 25 letih samo še n

 • na najbolj slepi, najbolj zmanipulirani in na najmanj misleči množici v državi poleg množice komunističnih džihadistov, ki pa se zelo podobno obnaša: komunistično.

  • Pavel .. “da naredim križ čez vse, ne samo čez sds .. ”
   —–
   Sem bila prepričana, da si ga čez vse stranke že naredil, zdaj pa vidim da si ga samo čez sds, čez stranko, ki v medijih velja za najmanj sprejemljivo od opozicijskih strank.
   Zanimivo !

   • Včeraj sem šel obiskati KAS srečanje, kjer so govorili o davkih, o penzijski in zdravstveni reformi. Če ne drugega se vsaj funkcionarji in njihovi volivci lahko od kompetentnih tujcev kaj izobražujejo.Ne samo ves čas Udba, Murgle, Kučan, “vsi izdajalci, ki me ne ubogate in mi slepo ne sledite…”

   • V mislih sem imela seveda vladne medije.

    • Ne. Recimo ta dogodek https://youtu.be/e4ZljCIYqw8
     me je pozitivno presenetil. Očitno je zelo mala ekipa mladih politikov, ki dela na tem. A si morajo pri večini državljanov stalno “otresati prah iz nog, ker jih trdosrčneži ne sprejmejo”. Veliko lažje je histerijo populistično kuriti. A rezultat tega je vsako leto manjša histerična množica.

 • Guardini

  Zaradi raznih Pavlov je tako kot je. Slepo sovraštvo in tudi žaljenje. Admin pa nič.

  • Kakšno slepo sovraštvo???
   Koga sem žalil??

   • pavel: “Koga sem žalil??”
    =====================

    Še najbolj samega sebe.

  • Ne more bit drugače. Ker tolikšen gnev se lahko črpa samo iz takega čustva kot je sovraštvo.

   • Večina ljudi(90%)vas res sovraži, ker se odziva na vašo sovražnost na prvo žogo. Jaz pa vem, da sovraštvo najbolj zastrupi duhovno tistega, ki sovraži. Da bi bil jaz kriv za vse vaše težave, je smešno. Jaz sem mala riba, ki nima nikakršnega vpliva v nobeni politiki ali organizaciji Odgovor se skriva v ogledalu. Uspešni zmorejo kritično sebe videti v ogledalu. Psihopati, norci ogledalo razbijejo, ko jim pokaže hudobno spako.

    • Odkod pa tebi pomislek, da bi bil ti kriv za naše težave?

     • Iz zmerjanj: ” Zaradi raznih Pavlov je tako kot je.” Češ, da SDS ne more že 5 let splezati iz 12% na mnogo več, ker je polno takih “vsegliharjev”, je priročni izgovor tipičnega sdsevca za lastno neustvarjalnost in neuspešnost.

     • In kaj ima to veze z Amelie in tem kar ti je povedala?
      Ti vse nekam preusmeriš, samo da se te nič ne bi prijelo. Bognedaj, da bi se ti motil v svojem gnevu.

     • Guardini

      Ali nisi ti dejal, da je SDS kriva za neuspehe NSi in SLS ? Odloči se mož.

 • Joj, prejoj! Z vsem se strinjam samo s tem ne, da ste politični brezdomec.

  Imate dve možnosti:
  – ustanovite stranko
  – glasujte za eno od pomladnih strank. Še vedno je manj hudo, kot volilna abstinenca, ki samo zaostruje politično zimo

  Sicer pa je stanje zelo podobno SFRJ leta 1985. Režim je bil trdo na oblasti, nikjer ni bilo videti nobene alternative, ljudje po eni strani nezadovoljni po drugi povsem opranoglavi. Pa se je režim čez pet let sesul kot hišica iz kart.

  Tedaj je bil sprožilec JBTZ. Tudi sedaj imamo sprožilec: nesrečna koroška dečka, ki ju je oblast ugrabila. Izkoristimo jo in organizirajmo velike demonstracije!

  • Ni isto kot leta 1985. Leta 85 smo imeli polno upanja. To upanje pa so v 25 letih ukradli socialistični demos birokrati in udbomafija, ki vodi tudi opozicijo. Tako ves gnev ljudi nad vlado vedno zapelje v slepo ulico afer in sporov, ker je drugi razlog poleg zavajanja volivcev tudi ta, “da naši vsak teden triumfirajo” v lažnih, narcisoidnih zmagah nad komunisti.

   • Nimate prav. Leta 1985 je zavladal Mikulić, ki je ugasnil še tisto malo reform, ki jih je pod pritiskom MDS začela Milka Planinc. Takrat ni bilo nobenega upanja, to se je pojavilo dve leti kasneje, ko se je pričel odpirat politični prostor z diverzijami Nove revije in podobnih.

    Ne krivite socialističnih demos birokratov, ker jih je malo. Levji delež nosijo kar lepo komunistični birokrati, sodniki (Masleša,…), novinarji ipd.

    Kje pa vidite lažno triumfiranje nad komunisti, mi pa ni jasno. Lahko to pojasnite?

    • Razsvetlite me: komunisti so bili 30 do 40 let narkomani, ki so fehtali ameriški denar. Milka in Ante sta oba morala delati reforme zategovanja po diktatu ZDA in IMF. Mislim, da je Milka samo varčevala, Ante pa je začel s privatizacijo, odpiral je svobodni trg, kjer so se slovenski komunisti daleč bolj “znašli” kot srbski.
     Triumfiranje glede splava, družinskega zakonika, vsakega “zatolčenja” komunistov, ki ga JJ verbalno izvede. Skratka malasreča

     • Guardini

      Malasreča je velika ob takih državljanih kot ste vi in seveda stanju v državi, ki pa je posledica ravno teh kritikov. Koga ste volili Pavel ?

     • pavel: “Triumfiranje glede splava, družinskega zakonika, vsakega “zatolčenja” komunistov, ki ga JJ verbalno izvede. Skratka malasreča”
      =================

      In kaj neki naj bi imel JJ s splavom?
      in posledično z nekakšnim triumfiranjem glede splava?
      In kaj neki naj bi imel JJ z družinskim zakonom?
      Zadeva je bila na referendumu na čigavo pobudo?
      Spet se ti je poslabšalo.

     • Volil sem stranko v kateri ni “bivših” komunistov in edina skuša v našo družbo vpeljati liberalne reforme.

     • butalec

      pavel, dajte no…

      Seveda je jasno, da so bile vse reforme v SFRJ narejene pod pritiskom IMS, ampak vseeno, vsaj začele so se. Sicer pa je tudi v Sloveniji enako: sedaj, ko ni pritiska IMS, ni reform. Ko bo, jih boste komunisti izvedli.

      Vaše nabijanje o bivših komunistih je naravnost patetično. Ampak za mene je še vedno boljši bivši kot SEDANJI komunist, ki še vedno podpira to kruto ideologijo. In glasovanje za ZL je samoslepilo za vse, ki mislijo da so liberalni in napredni, v resnici pa so najbolj zakrknjeni komunistični verniki.

      Še sreča, da je bilo vsaj nekaj teh “malihsreč” kot jim pravite. Nepravilno jih pripišete Janši. Vendar pa, če jih ne bi bilo – kakšna bi bila pa potem naša druđba?

      Vse to kaže na zmedo v vaši glavi, oziroma na napumpanost s komunistično propagando. Zavzemate se kao za liberalne vrednote, hkrati pa zaničujete vse, kar ima vsaj malo potenciala, da liberalne vrednote pripelje v Slovenijo. Da se razumemo: levica nima liberalnih vrednot, saj je proti podjetnikom, proti zaščiti privatne lastnine, proti odgovornim in svobodnim posameznikom.

     • Gospod Butalec je zapisal: “Ampak za mene je še vedno boljši bivši kot SEDANJI komunist …”

      Gospod iz slovite zgodovinske vasi,
      bojim se, da je vmes enačaj. Enkrat komunist, vselej komunist. V sosednji vasi imajo namreč sledečo modrost: “Kar se Janezek nauči, to Janez zna!”

 • Argentincu g. Pozniču iskreno predlagam, da se že danes (ne šele jutri!) vrne v svojo domovino med Atlantikom in Andi. Znano je, da je tam od nekdaj vse v najlepšem redu in da se tam ljudem posledično stalno cedita med in mleko …

  • On je v svoji domovini, nisem pa prepričan, da si ti. Deluješ kot Marsovec, ali odkod si že?!

   • Jaz imam samo eno državljanstvo (slovensko), za Pozniča pa bi si upal trditi, da temu ni tako.

    • Kdo je že zavedne Slovence pošiljal v Gradec ali Philadelphio?

     Princip je isti, sve su ostalo nijanse!

    • Guardini

     Državljanstvo že, kaj pa narodnost ? Državljanstvo se da kupiti.

     • Se vidi, da nimaš pojma o (mednarodnem) pravu! Državljanstvo je namreč tudi zaveza zvestobe človeka do države, katere državljanstvo ima. Državljan uživa zaščito svoje države, ima pa do nje tudi določene obveznosti.

      Zato so vse resne države (kar Slovenija na žalost ni) zelo nenaklonjene temu, da bi imeli njihovi državljani še kakšno drugo državljanstvo. ZDA so dolgo časa celo absolutno prepovedovale dvojno državljanstvo.

     • Guardini

      Domovina je tam, kjer imaš dom. Državljanstvo se da kupiti, dom in domovino pa nosiš v srcu. Ampak, treba je imeti srce.

  • Nikogar nikamor ne podim. A treba je vedeti, da je danes socialistična Argentina največja beda južne Amerike. Zraven Venezuele in takoj za njo je Brazilija. Ob tem je treba vedeti, da je bila Argentina pred 100 leti bolj razvita od Francije in je bila Švica v JA. Argentinski Slovenci nas bi lahko učili o zlu socializma, pa raje mižijo z enim očesom nad peronizmom v A. in v Sloveniji.

 • Marko Limbek

  V primeru, da nekomu nič ni všeč in da so vsi zanič razen njega, potem pa je najbolje se zazreti vase in poiskati zadovoljstvo znotraj sebe.

  Cerkev pa ni več na oblasti in tudi nikoli več ne bo.

  • Meni ni všeč, da od leta 2008 Slovenija zaostaja na vseh primerjalnih lestvicah, razen na lestvici kršenja človekovih pravic. Prav tako mi ni všeč, da je vse več mladih in sposobnih ljudi prisiljeno poiskati dostojno bivanje zunaj domovine.

   Ni težava v tem, da Cerkev ni več na oblasti. Težava je v tem, kdo vsa ta leta je na oblasti.

  • 60% Slovencev ne voli teh strank v parlamentu. Nimajo ponudbe. Kot je nimajo Američani, ki volijo enega kretena in barabo ali pa mafijko. Niso vsi Američani Clinton ali Trump, tako kot večina Slovencev ni za Kučana in ne za JJ. Na žalost pa je velika večina za ohranjanje socialističnega sanjarjenja in fevdalnih privilegijev.

   • In ta večina izvoli največje stranke v parlamentu, recimo 95% poslancev.

    • Kdo pa izvoli ostale 4,5 poslance?

     • To pa si pustiva za skrivnost ali odprt prostor. Ker sem inženir, ne bom nikoli trdil, da je vse popolno, da ima socializem v Sloveniji 100% uspeh.

 • Še en članek Pozniča, ki piše tako kot da sta SDS in Janša na oblasti in odločata o političnem življenju in smrti preostalih strank. Prosim ga, naj navede primer, kjer stranka SDS ruši vse mostove sodelovanja. Če pa ji odreka to, da se na kritike in očitke ne sme braniti, ga moram vprašati, koliko je njegova ocena stanja na demokratični strani razumna? Si on, kot čuteč duhovnik lahko predstavlja pod kolikimi navzkrižnimi ognji sta SDS in Janša? Če sproti ne bi razčiščevali vse pokvarjene in zblojene obtožbe, s katerimi jih obkladajo in utrujajo, bi iz čvrste, konkurenčne stranke nastala nevtralizirana skupina političnih avanturistov, točno to, kar je iz podobnih razlogov nastalo iz NSi in SLS. SDS in Janši upravičeno ni žal neizmerno veliko količine za obrambo pred vsako zlonamerno obtožbo, ki jih “udbovska tovarna zmede” producira kot po tekočem traku. Poglejmo samo, koliko je podtaknjencev v tako imenovanem pomladnem bloku! Tako rekoč dnevno se razkrije kakšen. SDS je zadnji nosilec “demokratičnega ognja”, vse ostalo je – zdaj se je to povsem razkrilo – podtaknjeno. Stranke, ki nimajo za enega od osnovnih ciljev spoditi krvavorokih komunistov in našega političnega in javnega življenja, niso vredne, da se jih ima za demokratične. Komunistični zločin se mora preseliti iz vsakdanjega življenja v območje performansov. Sicer, bomo videli takrat, ko ne bo več denarja, koliko “umetnikov” si bo spremenilo ime v Janez Janša.

  • … veliko količine energije …

   • Kaj boš naredil samomor, ko se bo razkrilo, da je tvoj ljubljeni Vodja in edini pravi politik v zgodovini Slovenije le eden najbolje prikritih udbovskih podtaknjencev?

   • Celi Sloveniji ne preostane drugega, da čakamo, da se negativvi v SDS ne pobijejo dokončno med sabo. Šele takrat bo na pepelu Demosa končno vsaj MOŽNOST, da vzcveti svoboda in da imamo vsaj malo šans, da konstruktivno razsujemo socializem. Sds je bila in vedno bo utrdba socializma na desnici. Njena skrb je, da na polju desnice in sredine ne sme nič nevarnega za socializem zrasti.

    • Guardini

     Človek, zakaj ne razsujeta socializma NSi in SLS ? Jima Kučan in Gorenc nočeta pomagati ? Obseden si s sovraštvom do JJ in to ni stanje normalnosti. Zanimivo, da so z njim obsedeni tudi komunisti in Ljudmila. S prepričanim fanatikom argumentirana razprava ni mogoča.

     • Za SLS ne vem. Tudi o NSI imam informacije samo od zunaj, zato bi bil vesel, če bi Poznič obtožbe podprl z imeni. Ko je Bajuk bil lutka Janše je Nsi zgubljala podporo in padla iz parlamenta. Po pripovedovanju enega od mladih, ki so stranko začeli na novo postavljati, jih je takrat zapustilo 80% krščanskih demokratov, demosovcev birokratov, ki so si hrbet začeli kriti pri SDS. Ko je mladim v Nsi končno uspel povratek v parlament in so začeli osvobajati prostor z reformnimi temami, se je Janša odločil Nsi likvidirati. Tudi s pomočjo starih “ustanovnih” članov. Tako podaljšano roko ima tudi v SLS. V bistvu jj na “desnici” deluje kot podaljšana rok Udbomafije.

     • Guardini

      Če bi vse to res Janša delal pomeni samo eno, vodstvo NSi je popolnoma nesposobno in SLS tudi. S čim le vse to Janši uspeva, saj ni na oblasti že osem let. Nima denarja, nima medijev,nima sodišč, nima funkcij za deliti, nima podpore RKC…Ima samo zvesto članstvo, česar NSi in SLS nimata niti ene četrtine.Razlaga, da so vsi zaslepljeni, seveda ne bo držala vode. Očitno predstavlja JJ nekaj drugega zanje, edino upanje za spremembe . Dajte boljšo alternativo in bo JJ izgubil primat na desnici. Veliko je tam še neopredeljenih, pravzaprav večina. Tudi če se JJ jutri umakne iz politike, boste še vedno deset let njega krivili za neuspeh desničarjev. Neuspeh pa je zagotovljen ob takšnih kot ste vi.

     • Ni rešitev v iskanu močnega in pravega voditelja. Rešitrv je, da nas čim več prepozna kaj je zlo in da se dela na tem, na reformah, da bo večina vedela, kaj moramo narediti. Tega JJ ni bil sposoben narediti in tudi danes ne dela. Prej vse to duši s svojim nacional-socialističnim populizmom.
      /zakaj-slovenija-nujno-potrebuje-reforme-in-kako-doseci-trajnostno-rast/

     • Nima denarja?
      Jj ima ogromno denarja, velik medijski in ovaduški aparat. Udba v udbi.

 • Razmišljanje v pravo smer. Le bolj poglobljeno in argumentirano bi lahko bilo.

 • Ravno prepotetnost v naslovu (ki jo Poznič slepo pripisuje samo njihovim, pa je takih skakalcev, ki triumfirajo celo več pri naših) številnih “Naših” od JJ do Pozniča je glavni razlog, da na desnici nikakor ne more in ne bo prišlo do konstruktivnih, ustvarjalnih pogovor in pametnih akcij za reforme. Že 26 let na “desnici” poteka negativna selekcija, da je vsak, ki se ne poravna z glajšaltungo Jj kar izdajalec.

 • Prepotentnost je značilnost tistih, ki v življenju niso ustvarjalni. Zato niso GOSPODARJI. So gospodovalci, fevdalci, sužnjelastniki in manipulatorji. Prepotentnost je tako lažna samozavest ustvarjalno in dialoško impotentnih ljudi. Samo z manipulacijo, laganjem in prevarami se obdržijo kot stiropor pri vrhu. Če je večino slovenskega naroda pokvarjenega, potem bodo takim ljudem ploskali, namesto, da bi jih odločno brcnili iz politike.

 • Poglejmo resnico o naših medijih.
  Na telekstu prispevka o dogodku pri Hudi jami, ki je fundamentalnega pomena za Slovenijo, ni več. Še vedno pa gor ždi članek “Janša mora placate”. Če bi se nekaj takega zgodilo v Italiji, bi prišlo do revolucije! Pri nas pa je to normalno, ker je Janša vse kriv, in , po novem, ruši vse mostove na desnici.

  Naša družba je garjava! Glavno besedo imajo zmanipulirani publicisti, ki so jih manipulatorji prepričali, da razmišljajo z lastno glavo. Svečo jim držijo razni komentatorji, ki so kot nekakšna podrast tega publicističnega plevela. Jaz ne vem, kaj imata Poznič oziroma, recimo, Pavel od tega, da sta tako našopirjena proti Janši. A če že pišeta, naj pišeta o argumentih, ne pa flooskule, kot “rušitelji mostov” ali “Janša psihopat” in podobno. Jaz takšnega pisanja seveda ne jemljem resno, meni ne more nič. Bojim se pa, da vpliva na nesamostojno misleče (v bistvu gre za privržence rumenega tiska), ki uživajo ob vsakem, še tako pavšalnem kritizerstvu. G. Poznič! Spregovorite o argumentih! Pokažite, kateri točno most je zrušil Janša. Me res zanima.

  • Če bi ti iskal Resnico, ne pa ves čas o njej tupil drugim, kot da si ti Norma, bi si lahko vsako leto naštel nekaj takih dogodkov, dokazov, argumentov. A si raje fanatičen in slep vernik v Malika.

   • pavel: “Če bi ti iskal Resnico, ne pa ves čas o njej tupil drugim, …”
    =====================

    Ne more, ker si nam ves prostor v “iskanju” uplenil ti.

    • Ne more, ker si nam ves prostor v “iskanju” uplenil ti.______
     Med menoj in mašinerijo stranke, ki medijsko takoj ubije in osvinja vsakega prostega jezdeca, ni nič skupnega.
     Ko sedaj berem TW Gregorja Viranta in JJ, lahko sklepam, koliko bolj normalen in liberalen je Virant. Janša je ostal na nivoju partizanov, on bi se še vedno samo v hosti streljal. Res ne razumem kristjanov, ki mu sledijo.

     • pavel: “Ko sedaj berem TW Gregorja Viranta in JJ, lahko sklepam, koliko bolj normalen in liberalen je Virant. Janša je ostal na nivoju partizanov”
      ======================

      Virant pa liberalen, a se hecaš. Njegova DL je v DZ glasovala za čisto vsa zvišanja prispevkov in davkov razen na zadnjem glasovanju ne, to je bilo takrat, ko je bilo že jasno, da vlada pada. Takrat so bili prvič in zadnjič proti. Liberalno a? Klinc pa taki liberalci, ki so to samo z gobcem in takrat, ko niso v vladi.
      “Liberalno” nabavljanje letalskih kart, “liberalno” prejemanje nadomestila za smrad okoli njegove hiše v kateri sploh ni stanoval, … pa še kaj.
      V bistvu gre za propadlega politika. OPS celo trdi, da ima udbovski dosje:

      http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/350-zgolj-za-medklic-in-za-dokaz-kompatibilnosti-z-naim-seznamom-udbovcev

     • “Res ne razumem kristjanov, ki mu sledijo.”

      Hm. Jaz sem mu dal glas, ker sem ocenil, da je najmanjše zlo. Najmanjše zlo! Sedaj se nagibam k mnenju, da je najmanjše zlo ne izgubljati časa z volitvami. Če se ustanovi nova stranka, recimo z vodjem Alešem Primcev, bom dal glas njemu.

   • Že spet neargumentirano blebetaš. Jaz nisem nobena norma oziroma Norma. Vedno ti lahko postrežem s tem, za kaj se zavzemata SDS in Janša. Preberi si njegov intervju v dveh delih v Demokraciji (tudi na Novi24 ga dobiš). To so argumenti. Ti si pa samo poln pene. Pišeš brez enega dokaza. Nič od niča. Pompozne obtožbe, za katerimi ni nič. Veliko hrupa za nič.

    • Točno o tem zgoraj pišem. Kar reče JJ in njegovi verniki, je Resnica. Ostali smo izdajalci. Kdor razmišlja s svojo glavo ali svobodno opazuje obnašanje politikov, logično sklepa, “ta že ne more biti naš”. Poglej si no to komunistično mentaliteto!

    • Najbolj smešno pa se mi zdi, da so kar trije novinarji delali intervju. Kolektiv. Ki mu je vprašanja verjetno napisal kar šef sam, Stalin.

    • Noben jeze in pene ni pri meni.
     V bistvu me čudi zakaj mi jezo ali sovraštvo pripisujete. A v bistvu je to zgolj projekcija.

     • Guardini

      Pijanec postane pijanec takrat, ko pije ,pa ne opazi, da ne opazi da pije in ne more brez alkohola. Hudo je s tabo savel.

     • Glede na to, da sva si nasprotna, bi jaz lahko isto zate rekel Torej, kdo je zadosti objektiven, da ima možnost videti, kdo od naju je bolj normalen, kdo pa je bolj pravi, edini, savlove fanatične narave. Kdo od naju je bolj pijan? Gotovo te ne bom poslušal.
      Včeraj sem poslušal Ivana Simiča. Bil mi je super. Zakaj SDS preganja avtorotete in obdrži samo aktivistične džihadiste in zvijave birokrate?

     • Evo, Pavel. Še vedno pisarjenje brez ščepca argumenta. Nas proglašaš za vernike Janše, sebe za izdajalca v naših očeh in podobno. Kje je v the stavkih kaj trdnega, kakšna podlaga, da sploh lahko začnemo diskusijo? Sploh ne razumeš, kaj ti govorim. Jaz bi rad postavil podlago za diskusijo, polemiko … Ti pa vse (in še sebe za povrh) obmetuješ z nekimi vrednostnimi ocenami, za katere nihče ne ve, od kod izvirajo. Tudi Pozniča sem pozval naj argumentira določene stvari v svojem pisanju. Če komentatorjem lahko pogledamo skozi prste, pa avtor članka ne more pisati tjavendan po svojem najboljšem občutku. Pod vsako napisano negativno besedo mora biti podlaga. O Kučanu vemo, kaj je bil in kaj je ostal, saj ima preveč masla na glavi. Pisati kar tako o Janši, ki mu ob nenehnih montiranih procesih niso uspeli dokazati še nobenega nezakonitega početja, pa je kakršnokoli negativno pisanje potrebno podkrepiti z dokazi. Dopustno bi bilo kvečjemu, da Poznič pač napiše, da mu je Janša osebno zoprn in da ga zato ne voli. Kar napisati, da ruši mostove na desnici, pa že zahteva kakšno obrazložitev ali navedbo primera.

     • Hočeš reči, da ni dokazov, da JJ že več let ruši SLS in NSI in je ravno obratno? Da SLS in NSI stalno uničujeta SDS.
      Mar ni korelacije, da močnejša je bila SDS v Sloveniji, šibkejša je bila “desnica”, večja je zima?
      Janša je bil 28 let komunist, naslednjih 18 let socialist, zadnje nekaj let pa je domoljub. Halo??
      Kdo je zadnjih 5 let peljal tajni projekt Demos2.0 in kdo je postopoma likvidiral medijsko ves demos kader prve, druge in celo tretje linije, ne samo v SDS? Kdo ruši vse mostove in gradi svoj visok slonlokoščeni stolp sredi zimske puščave. Janša se do sredinskih in desnih Slovencev obnaša kot so se komunisti in partizani do vaščanov v obdobju WW2.

     • Pavel … “Kdo od naju je bolj pijan” ..

      Verjamem da ta odgovor marsikdo ve. Vendar pa ga nihče ne bo povedal.

     • Pavel, ne vem, a imaš ti kakšne zveze v kakšni tajni službi? Od kod ti vsi podatki? Glede očitka, da je bil Janša komunist, tudi jaz mirno priznam, da sem nekoč verjel v komunizem. Zmanipulirani, kot smo vsi bili, kdo pa ni verjel? Toda v meni se je hitro zrušil, ko so se razkrile karte v obliki negativnega delovanja proti osamosvojitvi, usodmo pa ob prvih informacijah o povojnih pobojih. Da je bil Janša socialist, ne vem. Toda, je v načelu v večstrankarskem sistemu s tem kaj narobe? Probleme imam z razumevanjem tvoje trditve, da je Janša zadnja leta domoljub. Biti komunist, socialist in domoljub so po naravi stvari različni pojmi, ali dimenzije, če hočeš. Verjetno si hotel reči, da je postal profesionalni domoljub iz politično-spletkarskih motivov. V srce ne vidimo prav nikomer. Niti v lastno ne. Zato so takšne obtožbe resnično subjektivne in stvar tvojega osebnega pogleda. Projekt Demos 2.0, kot ga imenuješ, se mi nikoli ni zdel nič tajnega, saj so možnosti (ali želje) po obuditvi Demosa stalno videle v zraku. Glede tvoje obtožbe, da je Janša “vodil” ta tajni project (ki ni bil tajen – mimogrede, koliko veš o tajnem delovanju kakšnega Kučana, Zemljariča in podobnih?), pa ga mirno lahko ubranim z dejstvom, da je predsednik že dolga leta daleč najmočnejše stranke v pomladnem bloku in je njegova vloga voditelja tega projekta nekaj najbolj naravnega. To hoče baza. Koga pa boš dal za voditelha? Ljudmilo Novak? Tonina? Lojzeta Peterleta? Koga od Podobnikov ali kakšnega drugega predsednika SLS?

     • Samo smejim se lahko tvojim tipičnim paranoidnim motnjam, ki so tako značilne za množico, kolektiv drugorazrednih, edinih pravih pravičnikov. Nisem! Prav tako nisem sovražen, samo žalosten sem včasih zaradi te bede slovenske: ves čas ista lajna, isti vzorec, sovražni izpadi in nato špilanje žrtve, nato novi gverilski napad, enodnevno triumfiranje in nato spet beg v hosto, nas ubogih žrtev. Na nobeno, NOBENO! kritiko se ni ta sekta zmožna konstruktivno odzvati. Tako kot komunisti ne. Mar ne veš, da se je JJ in SDS 15 let trudil, da ga socialistična internacionala sprejme???

     • pavel: “ves čas ista lajna, isti vzorec, sovražni izpadi in nato špilanje žrtve, nato novi gverilski napad, enodnevno triumfiranje in nato spet beg v hosto, nas ubogih žrtev.”
      ============================

      To si točno sebe opisal! Pljuvaš po vseh okoli sebe, da se potem lahko delaš ubogo žrtev.
      Kalimero, pa če bi bil samo Kalimero, ne, tudi skrajno zloben si!

      pavel: “… Mar ne veš, da se je JJ in SDS 15 let trudil, da ga socialistična internacionala sprejme???”
      ===========================

      Tudi laži se ne sramuješ več, to kar se greš je že skrajno bedno:

      SDS:

      Marca 1996 se preimenujejo v Socialdemokrati Slovenije – SDS. Izstopijo iz Socialistične internacionale.
      Septembra 2001 dobi status opazovalke v EPP.
      Leta 2003 postane pridružena članica v Evropski ljudski stranki (EPP).

     • Nisem vedel, da so izstopili iz SI leta 96. Šele 2004 so zamenjali ploščo pri vrhu, večina funkcionarjev pa je še krepko v sindikalno socialističnih vodah.

     • Pavel, pravzaprav, kaj se dogaja s teboj? Poglej, kako si plitek. Tudi če bi imel v se prav in bi odstranili Janšo, mar ne vidiš, da si bo komunistična kriminalna združba izmislila novega “Janšo”, da bi za njim skrivala vsa svoja zla dela. Jaz sem ti odkrito priznal, da sem tudi jaz nekoč verjel v komunizem, pa sem se pod težo argumentov od te blodnje odvrnil, ti me pa proglasiš za paranoika. Glede Janše: govori jasno in glasno. Stranka ima jasen program. Ne vem, kje tu vidiš kakšno povezavo s komunisti? Ne vem, očitno bi se vsi med seboj morali pobiti, da bi bil tvoj čudaški ego zadovoljen?

 • Pavel, kje so dokazi? Blodnje niso dokazi.

  Sovraštvo in zavist nista sopotnika niti razuma, kaj šele modrosti.

  • “Oči imajo, pa ne vidijo! ”
   Saj pravim, številni ljudje so tako hudo pohabljeni, da številnih znakov niso sposobni videti. A ker imajo moč, moramo tretjerazredni počakati, da moč drugorazrednih popusti, da lahko končno razsujemo fevd prvorazrednih.
   Najhujše in najočitnejše so kolektivistične blodnje in miti.

   • Manipuliraš !
    Zakaj teh znakov ne poveš, ko te ves čas sprašujemo ??

    • Ne manipuliram. Kar povem nočete sprejeti. Je nesmiselno. Stalno zahtevate nove dokaze, vse je samo natolcevanje. Ko bi bili še do jj tako temeljiti, a tam ste obratnosorazmerni: strašno lahkoverni in lahko manipulativni.

    • Si v zanikanju samega sebe.

    • Kdo smo sploh, če nismo to kar mislimo da smo ?

     • Gospa Amelie,
      kdor to ISKRENO izjavi, je na dobri poti, da spregleda.

   • Potem pa nekaj natrosiš in pobegneš drugam.
    Pa tam isto počneš !
    Do neskončnosti in tako naprej.

   • V svoji glavi imaš projekcijo kot si si jo zamislil, in sedaj to zagovarjaš.
    Bognedaj pa da ti nekdo postavi ogledalo, ker bi se v njem lahko celo videl. In prepoznal da to ni to.

    • Guardini

     Ali Slovenijo vodi kdo, ki ni bil v partiji ?

     • Guardini

      To je vprašanje Milkotu. Pri pavlu je problem, da ko se pijan pogleda v ogledalo tam vidi treznega človeka. Ni pomoči.

     • Jaz nisem pijan.

     • Ali jo vodi kdo, ki je mlajši od 40, 30 ali celo 25 let? Zadnjih 70 let so nas vodili člani komunistične partije, člani novega razreda (politika, institucije), ZSMS banda, ki so zastrupljali družbo z bednimi aferami in prepiri z namenom, da se osebno ali mafijsko okoriščajo na račun večine ljudi. S KRAJO. Ni ne politike, ne programov, ne dela. NI NOBENIH VREDNOT, KAR JE TAKO ZNAČILNO ZA KOMUNISTE, ki so cinične barabe. Zgolj lutkovno gledališče in grabljenje.

  • Glej, dokler si sds fanatični slepec, ti nisi verodostojen meni očitati ne blodenj, ne halucinacij! Predzadnji si kompetenten za to. Zadnji so komunisti.

   • Guardini

    Pavel, koga si volil na zadnjih parlamentarnih volitvah ?

     • Ti si pa res pokvarjen, ker vem, da nisi neumen. Volil sem stranko v kateri ni “bivših” komunistov in se trudi vpeljevati liberalne reforme v družbo.

     • Ko bi se tebi vsaj malo sanjalo, da sta si ZL in SDS mentalno in vrednotno zelo identični.

     • Gospod Riki,
      očitno se ne zavedate, da s takimi komentarji samo potrjujete mnenje gospoda Pavla.

     • Rad osrečim ljudi. 🙂

  • Žal zJJ ni prihodnosti , demokracije v
   se v partiji ni naučil.

   • Seveda ne, saj je Milka rekla, da če bo on na čelu SDS potem njena stranka z SDS ne bo sodelovala.
    Skratka, Milka je “velika” demokratka, iz stranke vrže tudi bivšega kandidata za predsednika stranke, še prej ga izloči iz vseh funkcij, kriv je pa JJ za “premalo demokracije na desni”.
    Bravo Milko in Milka!

    • Mislim, da noben normalen politik z JJ ne more sodelovati. In je pošteno, da to vnaprej pove.
     Če bi bila stranka normalna, bi slabega in kompromitiranega in neuspešnega šefa dol vrgla, tako pa se sama sebe umaže.

     • Pavel ..”Mislim da noben normalen politik z JJ ne more sodelovati” ..
      —-
      A z Milko pa lahko ? Kdo najlažje z njo sodeluje ?

     • Ne vem, ker nisem politik. A mislim, da se z njo da normalno sodelovati. Predvsem pa ni mahnjena na oblast in gospodovalna. Mislim, da lahko brez problema danes ali jutri izstopi iz politike, kar za Janšo ne velja, saj je čisto podoben Titu in ostalim krvavim komunistom, ki so bili do smrti v vrhu politike in so gospodovali svojim slepim sužnjem.

 • Gospa, ime pustimo pri miru, terja od gospoda Pavla: “Zakaj teh znakov ne poveš, ko te ves čas sprašujemo?”

  Trdim, da ni problem v molčanju gospoda Pavla. Problem je v dojemanju sveta. Sicer pa mnenje gospoda Pavla ni osamljeno. Se še spominjamo, kako je sloviti vodja SDS (mimogrede, na zadnjih volitvah sem SDS&JJ obkrožil, ker je to najmanjše zlo) pošiljal patre k exorcistu, kako mora za žalitve plačevati 6000 € …
  Ja, gospod JJ ima težave z mnogimi.

  Če se vrnem k problemu dojemanje sveta: “Lahko slepemu opišemo razliko med rdečo in modro barvo?” Trdim, da zelo težko, da je celo izguba časa.

  • AlFe .. “problem je v dojemanju sveta”..
   —–
   S tem se strinjam, samo da ne vem koga ste s tem imeli v mislih ?

   • Vse! Vsak dojema svet malo po svoje, le totalitarneži zahtevajo, da vsi dojemamo svet tako, kot ga dojemajo oni. Sicer …. če dejstva ne ustrezajo potrebam, toliko slabše za dejstva, kajne?

  • Ponovno, za vas g. AlFe … menite da velja to “dojemanje” za vse nas ?
   A smo v tem dojemanju sveta vsi enaki ?

 • http://nova24tv.si/slovenija/veliki-intervju-z-janezom-janso-slovenija-mora-stati-in-obstati-z-eu-ali-brez-nje/
  Vprašanje: Mimo vprašanj o Kučanovi vlogi vendarle ne moremo. Kdo je pravzaprav Milan Kučan?
  Janez Janša: Zločinec prve kategorije.

  Tako se v javnosti ne nastopa. Če bi gospod Janez imel nekaj smisla za človekove pravice, bi vedel, da mora to razglasiti sodišče. Je pa ta korak značilen za komuniste in gospod Janez je obiskoval najboljše komunistične šole. Malo znano je dejstvo, da komunisti niso nikoli sprejeli deklaracijo OZN o človekovih pravicah in svoboščinah.

  Če želite vedeti, kako naj kandidat za predsednika nastopa v javnosti, poslušajte stil … recimo duhovnika Janeza Juhanta. Seveda je pa ogromna razlika v izobrazbi, duhovnik Janez ni obiskoval najboljših komunističnih šol, kot jih je politik Janez.

  • AlFe: “…, poslušajte stil … recimo duhovnika Janeza Juhanta”
   ======================

   Kdo je to?

   • Janez Juhant, slovenski teolog, filozof in pedagog, član Evropske akademije znanosti in umetnosti, * 24. marec 1947, Ljubljana. Magisterij iz teologije in doktorat iz filozofije je opravil na Univerzi v Innsbrucku. Leta 1974 je prejel duhovniško posvečenje.

    Sicer pa ima kar redne oddaje na Radiju Ognjišče v rubriki Spoznanje več predsodek manj v petek enkrat mesečno.

    • Mene pa Juhant ni nikoli navdušil. Ravno obratno: spada v krog JJ častilcev, duhovnikov, ki nekritično pokrivajo sds: Štuhec, Ocvirk, Juhant, Poznič, Turinek, Plut, Rode. Skratka, ki jim je najpomembnejša vrednota v življenju MOČ, množica, čast, slava, oblast.

     • Gospod Pavel,
      opazujte stil komuniciranja. Sicer pa tudi jaz menim, da bi moral taka oseba biti zelo ostra, podobna samemu Jezusu, ko bodočega prvega glavarja Cerkve imenuje Satan:

      On pa se je obrnil in rekel Petru: »Poberi se! Za menoj, satan! V spotiko si mi, ker ne misliš na to, kar je Božje, ampak kar je človeško.« (Mt 16, 23)

     • Pavel .. “Mene pa Juhant ni nikoli navdušil” ..
      —-
      Mene pa zelo. Z njegovimi ugotovitvami se navadno popolnoma strinjam !

    • Ahhhh, jasno, čisto prijeten možak, poznam (navidez).

  • V tem intervjujev zahteva, da se komunisti kesajo. Sam se ni nikoli javno pokesal, in prosil odpuščanja ljudi, ker je bil komunist, zagrizen komunist, v vrhu tolpe mladih komunistov, mladih zločincev, mladih psihopatov, novega razreda, ki zadnjih 26 let uspešno pleni in uspešno zavaja večino družbe: ZSMS banditi.

  • Še huje: JJ se v javnosti ni nikoli opravičil za nobeno napako, ki jo je naredil, nikoli mu ni bilo za nič žal. Pa je leta 2004 do 2008 žongliral z 80*10^9 evrov državnega denarja, premikal svoje tajkune po državnih podjetjih, delal podmizne posle s komunističnimi mafijci in prispeval k veliki bančni jami. S takimi bednimi politiki si desničarji streljamo sami v koleno, zvežemo sebi roke in si zamašimo usta.

   • Gospod Pavel,
    zakaj ste sprejeli komunistično preimenovanje pojmov? S tem rdeči mladiči komunistov delajo zmedo in lažje vladajo.

    V principu je levo/desno čisto drugače določeno.

    • Torej:
     “S takimi bednimi politiki si pomladniki streljamo sami v koleno, zvežemo sebi roke in si zamašimo usta.”

     Pomladniki pomeni tisti, ki želimo spreobrnjenje komunistične družbe v sodobno, ki temelji na človekovih pravicah in svoboščinah.

   • Že nekaj časa imam na sumu, da si čisto običajni levičarski “vrinjenec”, ki se pretvarja, da mu je za slovensko desnico v resnici pa si ravno nasprotnik.
    Tu si uporabil čisto enake argumente kot levica kadar obrekuje JJ glede mandata 2004-08.
    Po vrsti:

    “JJ se v javnosti ni nikoli opravičil za nobeno napako”
    ================================

    Ne drži, priznal je, da je bila prodaja Merkatorja napaka. Pa ne zato, ker so ga prodali pač poa zato, ker so ga prodali Šrotu kar se je izkazalo za slabo.

    Žongliral z 8 milijardami? Toliko cca je bil takrat državni proračun, in bila prva vlada (oz. mogoče druga po Peterletovi, bi moral pobrskati), ki je uspela uravnotežiti proračun. To ni uspelo nobeni Drnovškovi, niti Ropovi. Danes je državni proračun cca 2 milijardi višji kljub krizi, ki je bila in je v bistvu še.

    “premikal svoje tajkune po državnih podjetjih, delal podmizne posle s komunističnimi mafijci”
    ==========

    Množina!

    Naštej vsaj tri (množina) iz vsake kategorije? In, če je postavljal svoje, vsaka vlada postavlja svoje v državna podjetja, a naj bi postavljala kader od opozicijskih strank, če ni npr. z njimi v koaliciji?

    “prispeval k veliki bančni jami.”
    ===========

    Za časa 1. JJ vlade se je javni dolg zmanjšal s cca 28% na cca 22% BDP, na malo manj kot 8 milijard, danes je na več kot 32 milijard in na več kot 82% BDP. Plaz zadolževanja je sprožil neumni Pahor, v bistvu bi moral za to kazensko odgovarjati.
    Konec leta 2008 je npr. NLB izkazovala pozitivno bilanco, šele pozneje so, zaradi nastopa krize, nekateri krediti postali slabi in ustvarili bančno luknjo. JJ-u levičarji očitajo ravno to, da naj bi ustvaril bančno luknjo, kot, da bi bil on zadolžen za poslovanje bank in to komu in koliko banke posojajo. A naj bi ustavil s partijskim dekretom povečano kreditiranje in s tem upočasnil gospodarsko rast? Tega ne bi naredila niti ena vlada na svetu, vsaka vlada se rada hvali z gospodarsko rastjo. In ta je bila precej višja kot je npr. letošnja, s katero se toliko hvali Cerar. In zakaj potem sploh imamo Centralno Banko Slovenije, ki naj bi krotila eventuelno preveliko ekspanzijo kreditiranja, če bi sploh lahko.
    In kako težko je priti do podatkov iz bank pa kaže tudi, da celo parlamentarna komisija (Anže Logar) ni uspela brez posredovanja sodišča in po dolgem času in mukah. Kako naj bi potem do podatkov prišla neka “neprava” vlada, če še preiskovalna komisija DZ ni mogla brez dolgotrajnega sodnega postopka?

    Če bi kaj poskušal, potem bi mu očitali, da se vmešava v poslovanje bank, kar v bistvu ni pristojnost vlade.
    V bistvu je v obdobju tiste vlade šlo Sloveniji najbolje.

    Tvoje nabijanje je prazno in nevsebinsko, si kot nek kibic ob igrišču, ki si domišljaš da vse ve v resnici pa ve zelo malo, samo lajnaš ene in iste fraze.

    • Ah, nima veze tvoja paranoja z mojim delovanjem. Jaz se trudim ne biti socialist. Ne uvrščam se ne med “levico” in ne med “desnico”, niti pod razno med komuniste, hkrati so mi zmazek “pomladniki”,”demos”- saj so vsi tipični socialisti, ki so si umetno primešali vrednote:narod, domoljubje, demokracija, evropskost in krščanstvo… da prikrijejo, da nimajo nobenih drugih vrednot kot skrbeti za lastno rit na mehkem, toplem fotelju.

     • pavel: “Ah, nima veze tvoja paranoja z mojim delovanjem. …”
      =======================

      To je neke vrste forum, zakaj se potem sploh oglašaš? Zakaj se oglašaš?
      Postaviš trditev, na vprašanje pa potem ne odgovoriš in samo žališ. Še pri ZL so boljši od tebe, ti si kvečjemu na nivoju neumnega Pahorja:

      https://www.youtube.com/watch?v=HEX7BX3cpRo

      Tvoj edini domet je TROLANJE.

    • Pavel, je to odgovor na konkretno podane argumente, katere ti je nanizal Riki ???

  • Jj komunikacija politika je katastrofalna. Tudi Bajukova je bila katastrofalna. Sicer se strinjam z ugotovitvijo JJ, da je Kučan velik zločinec. A to glavni politik ne sme sam govoriti, sploh ker ni sodišč, ker bi to potrdila. Sevrda to govori za svoje zavrte volilce, ki ob takih izjavah orgazmično triumfirajo: ” Tako je, tako je, druže Tito!” Dobro se spomnim lucidne ugotovitve L. L Gabrijelčiča, da je edini domet JJ v politiki TROLANJE.

   • Daj ti raje skrbi za svojo komunikacijo, ki je pa resnično katastrofalna in popolnoma na nivoju TROLANJA.

    Ker se omenja Bajuka. Stranka NSi je izpadla iz DZ, ker se je Bajuka načrtno rušilo od njegovi lastnih (pre) ambicioznih strankarskih kolegov, mladičkov. To se dobro spominjam, kako so ga obrekovali njegovi lastni, takrat, je imela NSi še forum na svoji spletni strani in se je lepo videlo. Argumenti t.i. mladih enesijevcev pa je bil analogno enak kot danes “Bajuk mora iti”. Prednjačil je nek tip z vzdevkom Amon Raa, prijatelj od Soka.

 • Ker je ena gospa, ime pustimo stati ob strani, zapisala iskreno misel ob pogledu v ogledalu, ji copy&paste mnenje nekega drugega komnetatorja s spelte strani http://nova24tv.si/slovenija/ekskluzivno-2-del-velikega-intervjuja-z-janezom-janso-program-pripravljamo-predvsem-za-cas-po-volitvah-zelimo-biti-pripravljeni-od-prvega-dne/ , ki pa že po stilu odstopa od gospoda Pavla in seveda mene:

  Coeus 28. 16. 2016
  Dobri vodje ustvarjajo naslednike, slabi pa vernike. Janša mi pride naprej kot kak prepotenten prof. na faksu (pri njemu je pač politika njegov peskovnik), ki misli da je vso pamet sveta požrl in bog ne daj,
  da bi bil kak študent bolj sposoben od njega… takega je potrebno že v kali zatreti. Žal ostanejo potem nesposobni, ki se podredijo njegovi doktrini in brez razmišljanja verjamejo vse, kar jim je servirano. Ko bo Janša odšel iz političnega parketa, lahko gredo stvari samo še na bolje… dokler pa se krčevito oklepa svojega stolčka, kateremu niti približno ni dorasel, pa ljudem ne bo preostalo drugega, kot voliti
  naslednjo manj slabo oz. škodljivo opcijo. Slovenija je na nek način talec Janševega ega in nesposobnosti… kar lahko in očitno tudi precej dobro, izkorišča leva stran.
  Če bi bil Janša tako sposoben, kot nekateri na tem portalu mislite, se že zdavnaj ne bi več ukvarjal s politiko, ampak bi ta svoj “talent” uporabil na kakšnem drugem, dosti bolj donosnem in spoštovanem področju 😉

  • Janša je prototip avtokrata, gospodovalca. Taki so bili stari komunisti, ki so vodili revolucijo. Taki so vsi šefi v državnih fevdih: podjetjih, bolnicah, šolah, institucijah. Mali bogovi. Svoboden človek bi moral zavračati take ljudi in politike. Podpirajo jih samo hlapci in sužnji.

   • pavel: “Janša je prototip avtokrata, gospodovalca.”
    ========================

    Točno tako dominantni režimski mediji že več kot 20 let prepričujejo množice.
    Dobro so ti oprali glavo!

   • Pavel, a lahko prosim našteješ politike, ki ne ustrezajo tvojemu opisu.

    • Amelie: “Pavel, a lahko prosim našteješ politike, ki ne ustrezajo tvojemu opisu.”
     ======================

     Pa saj to lahko razbereš že iz pavlovih prejšnjih postov, je jasno razvidno kam pes taco moli, npr.:

     pavel: “Svoboden človek bi moral zavračati take ljudi in politike. Podpirajo jih samo hlapci /b)in sužnji.
     =====================

     pavel: “… Eksponenti napadajo NSI in SLS. Preprečujejo uspeh teh politikov doma in v Evropi. Hlapci pa jim ploskajo.”
     ======================

     Torej (po pavlu izpeljano logično):

     #1 Hlapci podpirajo politike, ki ne ustrezajo
     (jim ploskajo)
     #2 Politiki ki ne ustrezajo napadajo NSi in SLS
     #3 Hlapci ploskajo politikom, ki napadajo NSI in SLS in preprečujejo uspeh teh politikov doma in v Evropi (glej pod Peterle, moja opomba)
     #4 Svobodni ljudje zavračajo politike iz #1

     Sledi logično: Zaradi #2 in #3 velja #1

     in posledično so svobodni ljudje iz #4, ki ne napadajo NSi in SLS (#2)

     Tukaj je pavel zraven dodal še SLS, da bi zakamufliral, da odkrito navija za NSi, ker to ne bi bilo v duhu njegovega vsegliharstva. V resnici ga SLS ne skrbi kaj dosti in si predvsem želi, da bi bil Peterle izvoljen za predsednika EU parlamenta. SLS namreč itak nima nobene besede v svetu (glej pod #3: “doma in v Evropi”).
     To, da je pavel dodal zraven SLS za “okrasek” je vidno iz #3, ker SLS nima nobene besede niti daoma kaj šele v Evrpi, na drugi strani pa ima NSi politike tako v slovenskem kot v EU parlamentu, za nameček pa še Peterle kandidira za visko funkcijo v EU. pavel je besen, ker SDS pravi, da ne podpira Peterleta.
     SLS je, še enkrat zraven dodal samo za kamuflažo. 😉 🙂

     Da skrajšam:

     Svobodni ljudje so tisti, ki podpirajo Peterleta in NSi.
     Hlapci pa so predvsem vsi ostali, če sem bolj natančen kaj je imel v mislih pavel, pa si ni upal jasno izraziti (zaradi hinavščine in ker skuša zamegliti, da je kot plošča ki preskakuje vedno na istem mestu), največji hlapci so volivci SDS, ker podpirajo stranko, ki je do sedaj edina izjavila, da ne podpira Peterleta.
     Povzetek povzetka:
     Za pavla so trenutno edini vredni politiki v stranki NSi.

 • Eksponenti udbomafijskega omrežja imajo očitno nalogo, da ustvarijo razdor na desnici. Tako se še desetletja v tej deželi ne bo nič premaknilo na bolje. Še naprej bomo po vseh lestvicah drseli navzdol.

  Ali so ti eksponenti po naročilu ali so samo koristni idioti ne vem.

  Vsekakor je jasen njihov namen: uničiti konkurenco kontinuitenim strankam. Če bi hoteli ustvariti kaj pozitivnega, se ne bi zaletavali v druge, temveč bi sami na političnem trgu ponudili več in bolje kot drugi.

  • Se strinjam. Eksponenti napadajo NSI in SLS. Preprečujejo uspeh teh politikov doma in v Evropi. Hlapci pa jim ploskajo.

   • NSi in SLS žal tako uspešno napadata sami sebe, da to drugim ni potrebno.

    Uspehe si vsak sam preprečuje. Sicer pa najbolj blaten politik na Slovenskem ni nihče iz teh dveh strank.

  • Gospod Tine je zapisal: “… bi sami na političnem trgu ponudili več in bolje kot drugi.”

   Ob tej misli se sprašujem, ali je resnično možno uspeti na volitvah, če nimaš medijske podpore? Če ti totalitarni oblastniki preko medijev grdo blatijo vse kandidate? Sodišča pa molčijo?

   Ali ni treba preje izvesti nekaj političnih ulic, da se medijski prostor uravnoteži? Recimo referendum, naj se pri sodnikih striktno upošteva pravilo, kdor je kršil človekove pravice, ne more biti več sodnik? Janša in Tonin! Kje sta, da bi to organizirala? Hm … za onega pri SLS pa niti ne vem.

   • AlFe .. “naj se pri sodnikih striktno upošteva pravilo” ..
    ——-
    A nismo tega že videli ? Ko je civilna iniciativa s Primcem vložila predloge za izboljšavo zakona ? Pa je te predloge večina (SMC) zavrnila z izgovorom, da imajo to že vključeno v svojem gradivu …

    • Da smo to videli na referendumu? Ne spomnim se tega referenduma. Žal mi je, a se ga ne spomnim.

   • AlFe: “…Recimo referendum, naj se pri sodnikih striktno upošteva pravilo, kdor je kršil človekove pravice, ne more biti več sodnik?”

    AlFe,
    kako si predstavljate razpis referenduma o nečem, kar je zakonsko že predpisano v Zakonu o sodniški službi?
    Problem je v tem, da kršilci zakonodaje znotraj sodstva nikoli nikomur ne odgovarjajo, kadar sprejete zakonodaje ne upoštevajo.

    “Janša in Tonin! Kje sta, da bi to organizirala?”

    Kaže, da ste gospo Ljudmilo Novak pri sebi že izbrisali s političnega prizorišča, saj od nje kot predsednice stranke NSi očitno ne pričakujete ničesar več 🙂

  • Vesel sem, da nenehno drsimo na lestvicah konkurenčnosti, ki jih kot po tekočem traku, proizvajajo razni neoliberalno-neokonservativni “možganski trusti” a la Heritage Foundation, Cato Institute, Americans for Prosperity ipd. To namreč vendarle pomeni, da en odstotek superbogatih v povezavi z globalnim velekapitalom še ne more neomejeno in nekaznovano ropati 99 odstotkov državljanov.

   • Veselje vas bo minilo, ko bo zmanjkalo tujega denarja.

    Seveda so pa za nevzdržnost socializma ter za lastno nesposobnost in neumnost krivi drugi. Tako pravijo tudi v Severni Koreji in v Venezueli.

  • tine: “Eksponenti udbomafijskega omrežja imajo očitno nalogo, da ustvarijo razdor na desnici.”
   ========================

   Razdor se je začel v stranki NSi z odstavljanjem Bajuka s strani prepotentnih mladcev, ki so potem čutili neverjetno potrebo po “osvobajanju”.

   Ste pozabili ime Vovk, da vas spomnim:

   http://www.delo.si/novice/slovenija/vovk-delegati-nsi-morajo-imeti-izbiro.html

   • Bilo je leto 2005, to je pa samo nadaljevanje iz leta 2004. Iz zgornjega linka, in podobnih je še kar nekaj
    V spore vmešan tudi Peterle.

    “Peterle je ob tem ostro kritiziral metode dela znotraj NSi, …

    … Iz Mlade Slovenije, podmladka NSi, so včeraj sporočili, da odločno protestirajo proti izjavam Boštjana M. Turka o evropskem poslancu in predsedniku sveta NSi Lojzetu Peterletu. “V Mladi Sloveniji smo prepričani, da Lojze Peterle nikoli ni sodeloval oziroma bil sodelavec Udbe in kakršnih koli drugih tajnih služb. To je nedvoumno dokazal s svojim dosedanjim političnim delom doma in v svetu. Nedopustno je, da se v javnosti pojavljajo umazani napadi na človeka, ki je bil predsednik prve demokratično izvoljene vlade in eden ključnih oseb, zaslužnih za osamosvojitev Slovenije.”
    ==================
    ========================

    Prepričani so, …

    dokazi:
    #dosedanje politično delo doma
    #dosedanje politično delo v svetu
    #bil predsednik prve demokratično izvoljene vlade
    #eden ključnih oseb, zaslužnih za osamosvojitev Slovenije

    proti dokaz:

    na spisku CAE

    Peterle je bil spoznan za drugega najbolj “lenega” slovenskega evropskega poslanca. Na prvem je bila Fajonka. Kriterij: števili aktivnosti v EU parlamentu.
    Ni čudno, da sta oba stalno na spisku najbolj priljubljenih slovenskih politikov po anketah javnega mnenja. Manj, ko jih vidijo bolj so priljubljeni.
    Peterle je, to sem že enkrat napisal, stranko vedno izkoriščal za svoje privatne osebne cilje (kandidatura za predsednika Slovenije, za EU poslanca, sedaj za predsednika parlamenta). Stranka pa meni, da ga potrebuje, ker meni, da ji prinaša glasove, v resnici pa Peterle za slovensko politiko že več kot 20 let ni kaj dosti aktiven.
    Kdor meni, da NSi napadajo od zunaj naj pogleda v samo stranko.

 • Gospod Lucijan je dne 29.10.2016 ob 10:29 odgovoril gospodu Pavlu med drugim tudi to: “…Glede Janše: govori jasno in glasno. Stranka ima jasen program. …”

  Jaz pa bi rad, ker sem začutil iskrenost neke gospe, ne bi jo pa rd z imenom izpostavil, na tem odgovoru pokazal, kako različno dojemamo svet. Oba gospoda se seveda z napisanim strinjata, kaj misli gospod Lucijan, ve gospa, katere ime resnično ne bi rad izpostavljal, zelo dobro. Jaz bom pa zapisal, zakaj misli gospod Pavel, da so citirane besede resničnost:

  govori jasno in glasno … vendar komunistično, to je diskretizacija drugače mislečih in potrjeno od sodnikov

  Stranka ima jasen program … kako ne priti iz komunizma (nekje sem preje navedel potrebne pogoje, da se lahko računa na večino volilnih glasov a SDS na tem nič ne dela)

  • In kaj si hotel povedati? Brez podnapisov ne bo šlo.

  • g AlFe .. ne razumem, ko ze omenjate to gospo, kaj ste hoteli s tem “dojemanjem sveta” povedat ?
   Seveda ga dojemamo vsak po svoje, pa vendar so nekatera mnenja bolj resnicna kot druga.
   To, da dojemamo vsak po svoje, se ne pomeni, da lahko vse relativiziramo, a ne ?

   • “Seveda ga dojemamo vsak po svoje, pa vendar so nekatera mnenja bolj resnicna kot druga.”

    No, pa smo tam: “Moje je bolj resnično kot tvoje.” To izhodišče je slabo za slogo. Ja, demokracija je občutljiva reč.

    • Se strinjam, kdo pa se poslužuje te metode ? Morda se je Pavel ?

    • Izogibanje postavljenim vprašanjem kaže na to.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI