Branko Cestnik: Prihodnost krščanstva pri nas in po svetu (VIDEO)

Časnik 5.10.2016 0:02
 

Branko Cestnik je 26. septembra v Mestni knjižnici Grosuplje predaval na temo Prihodnost krščanstva pri nas in po svetu. Več o dogodku na spletni strani Socialnega tedna.

 
Značke:

7 komentarjev

 • Kar kvalitetno predavanje, ni kaj. Ni pa čisto res, da se sekularizacija, ki je dominantna v Evropi, ne odvija tudi drugod po svetu: Kanada je že čisto sekularizirana, pa tudi v ZDA sekularizacija hitro napreduje. Podobno je tudi v bolj razvitih državah Vzhodne Azije in Latinske Amerike.

  Evo, glede ZDA: https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/11/04/nominal-christians-becoming-more-secular-and-thats-creating-a-startling-change-for-the-u-s/

  • Povezava, ki si jo dal, je čisto spodobno pisanje. Kar bi bilo za tvoje antireligijske bojne krike, ki jih večkrat tu izvajaš, težko reči. Kakorkoli, dejstvo je, da se z vidika večine Evrope krščanska religija tako v Severni kot v Latinski Ameriki precej dobro drži.

   • To si me pa moral zamenjati z nekom drugim! Jaz navajam zgolj znanstvena dejstva.

    • Zdravko

     Znanstvena dejstva? Iz domene religije??? Ti se pa res spoznaš.

    • To, da ti ves čas trobiš o znanstvenih dejstvih, te še ne naredi verodostojnega.

     Tisto, kar tuliš, ni znanost.

 • Kaže tudi, da je izraz sekularizem dobil drug pomen – v resnici ateizem.

  Amerika je sekularna že od nastanka, to pa zgolj pomeni, da ohranja nevtralnost glede različnih religij in ohranja versko svobodo.

  Tudi Amerika postaja vse bolj ateistična – žal. Posledice pa dolgoročno niso dobre.

  • No, če misliš ZDA, ateistov ni za dvomestno številko. Morda nekaj trenda naraščanja med mlajšo populacijo. Nič bistveno druge številke kot v poznih 60. letih. Pa se je potem obrnilo in je delež verujočih v osebnega Boga narastel nad 90%. Okoli 40% ljudi je ob nedeljah pri raznih krščanskih bogoslužjih. V Kanadi ne bistveno manj.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI