Socialni teden: Med drugim o prihodnosti za mlade in Alenka Puhar o notranji svobodi

Časnik 21.9.2016 10:30
 
Foto: Petra Škrjanec.

Foto: Petra Škrjanec.

Dan po odprtju Socialnega tedna bo v petek, 23. septembra, po Sloveniji sedem dogodkov. Dan se bo pričel z razpravo Mladi s(l)o prihodnost? v Mariboru, prav tako se bo dan zaokrožil na temo možnosti uspeha mladih v Sloveniji. O tej aktualni temi bodo v Ljubljani spregovorili Miha Lavtar, direktor podjetja Optiweb, dr. Zoran Vaupot, dekan Fakultete za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu, Kristjan Strojan, Društvo mladinski ceh in Matej Cepin s Socialne akademije.

Med dogodki prvega petka Socialnega tedna lahko izpostavimo tudi predavanje Alenke Puhar v župnijski dvorana Sv. Magdalene v Mariboru. Na predavanju, ki ga organizira Časnik, bo ugledna publicistka, prevajalka in esejistka spregovorila o pomenu notranje svobode in njenem ohranjanju v težavnih razmerah na Slovenskem med drugo svetovno vojno in predvsem po njej.

Udeleženci bodo lahko prisluhnili tudi predavanju Zakaj prestopiti mejo – izkušnja prostovoljstva v Indiji, mnenjem razpravljavcev na okrogli mizi Kam jih bomo pokopali?, filmskemu večeru Čuječi ali v šoku? ter Stanetu Grandi na temo Slovenije v luči Krekovih idej.

 
Značke:

1 komentar

  • Alenka Puhar, Capuder, Cestnik in Milivojević me zanimajo: a bodo posneti?


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI