Stična mladih 2016: »Sem orodje Božjega usmiljenja«

Časnik 14.9.2016 8:44
 

sticna-2016Tradicionalno srečanje Stična mladih bo letos v soboto, 17. septembra 2016, z začetkom ob 9. uri v Stični pri Ivančni Gorici. Vsako tretjo soboto v septembru se katoliška mladina sreča v Stični na vseslovenskem srečanju mladih, ki je vsem dobro poznan pod imenom Stična mladih. Uspešnost srečanja, ki ga pripravljajo mladi za mlade, potrjuje dejstvo, da letos obeležujemo že kar 35. Stično mladih! Velik uspeh za festival, ki ga vsako leto obišče med 5000 in 8000 mladih.

Mladim ponuja edinstveno izkušnjo skupnosti, medsebojne sprejetosti kot edinstvenih oseb in srečanja z Bogom. Mladi bodo lahko izbirali med 20 različnimi delavnicami, na odru dijaškega programa bomo prvič videli mjuzikl, ki so ga pripravili prostovoljci, rockovska skupina The Sun pa bo preko pričevanja predstavila svojo zgodbo in pot k Jezusu. Prvič bo Stično mladih obiskala tudi zamejska katoliška mladina z avstrijske Koroške.

Sveto mašo ob 14. uri bo vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl, po maši pa bo zbrane nagovoril predsednik RS, Borut Pahor. Nato sledi praznovanje s Stična bendom do 18. ure.

Skupaj s 35. obletnico Stične mladih letos obeležujemo tudi 30 let od ustanovitve evropske organizacije katoliških študentov JECI-MIEC, katere ustanovna seja je bila prav na Stični mladih. Zato letošnji kongres JECI-MIEC gosti prav Slovenija in je med 10. in 16. septembrom v Celju. Vodstvo in člani JECI-MIEC bodo nato v soboto obiskali Stično mladih in se pridružili mladim iz cele Slovenije pri praznovanju vere in mladosti.

Ob 880. letu od ustanovne listine cistercijanskega samostana v Stični bodo v času srečanja odprta tudi vrata Muzeja krščanstva na Slovenskem.

Vsako leto Stično mladih obiščejo posebni gostje. Svojo prisotnost so poleg predsednika države Boruta Pahorja potrdili italijanska rockovska skupina »The Sun«, generalni opat cistercijanskega reda, oče Mauro Giuseppe Lepori O.Cist, slovenski škofje in poslanka Evropskega parlamenta Romana Tomc.

Organizacija in izvedba Stične mladih je s strani Medškofijskega odbora za mladino pri Slovenski škofovski konferenci poverjena Skupnosti katoliške mladine (SKAM). Pri ustvarjanju letos sodeluje več kot 250 prostovoljcev in več kot 35 partnerskih organizacij.

 
Značke:


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI