Prejeli smo: Prijava kršenja ustave in človekovih pravic s strani Koalicije za ločitev države in Cerkve

Časnik 21.7.2016 0:03
 
Del naslovnice knjige Vladka Begana

Del naslovnice knjige Vladka Begana.

Uradu Varuha človekovih pravic v Republiki Sloveniji

Spodaj podpisani državljan Republike Slovenija Drago Vogrinčič naslavljam na Urad varuha človekovih pravic prijavo kršenja Ustave Republike Slovenije in človekovih pravic, ki jih permanentno javno izvaja Koalicija za ločitev
države in Cerkve pod katero se podpisuje Vlado Began. V priponki Vam posredujemo pismo, ki je bil objavljen v časopisu Dnevnik 14.07.2016. V vsebini članka prepoznavamo kršenje ustavnih pravic staršev, da svoje otroke
v družini od rojstva vzgajajo v duhu svojih moralno-etično-verskih vrednot. Prosimo Vas, da nam posredujete vse mednarodne deklaracije v Evropski uniji, kjer bi država ali neka samooklicana Koalicija narekovala staršem in družini kdaj bodo otroka krstili; oz. ali ga bodo vzgajali v duhu svojih vrednot. Iz vsebine tega članka prepoznavamo totalno absurdnost, ki je rezultat ideološke zavrtosti predlagateljev, ki se že leta javno spotikajo v delovanje katoliške Cerkve in nas kristjane v ozkosti svojega duha in ideološkega izključevanja obravnavajo kot drugorazredne državljane.

Javno Vas sprašujemo ali bomo državljani v Republiki Sloveniji prosili za dovoljenje v katero cerkev ali molilnico bomo šli molit Boga; kdaj bomo krstili svoje otroke neko Koalicijo in nekega Vlado Begana. V primitivizmu teh ideoloških zavrtežev starši v Sloveniji do polnoletnosti ne smejo puščati otroke v šolo; če zbolijo ne k zdravniku; ne glasbenem pouku, ne telovadbi, ne k glasbenim zborom, ne v športne klube…”če si neka oseba zaradi mladosti še ne more izbrati Boga, je pač treba počakati, da odraste.”

V javnem delovanju Koalicije za ločitev države in Cerkve državljani Republike Slovenije prepoznavamo kršenje človekovih pravic, ideološki progrom proti slovenskim državljankam in državljanom, ki se izrekamo za kristjane in ne dovolimo nobeni državni oblasti, nobenim “varuhom” in “uradom”, da nas učijo kdaj bomo krstili svoje otroke, v katero cerkev jih bom vozili k verouku; NE dovolimo nobeni ideološki koaliciji, ki si dovoli javno pozivati h kršenju Ustave in mednarodnih deklaracija za pravice otroka, družine; pravice staršev.

Prosimo Urad varuha, da nas seznani z javnimi obravnavami kršenja človekovih pravic, diskriminacije, nestrpnosti, verske mržnje, ki ga v Slovenije javno izvaja omenjena koalicija in državljan Vlado Began. Prosimo Urad, da nam
posreduje odziv na kršenje človekovih pravic, z javno objavo na spletnih straneh Varuha; tiskovno konferenco in obvestilo medijem v Republiki Sloveniji o javnem kršenju človekovih pravic omenjene Koalicije.

Drago Vogrinčič, Cankova

 
Značke:

9 komentarjev

 • Vprašanje, če pozivi po kršenju človekovih pravic ( za to evidentno gre, nisem pa prepričan, da bi to javno priznala Nussdorferjeva ali pred njo Čebaškova ter Hanžek, vsi ti so preveč rdeče pravoverni) pomenijo že tudi samo kršenje človekovih pravic. Vsekakor pomenijo nedostojen pritisk in postavljajo populacijo vernih pod presijo, ki bi jo širša javnost, tudi mediji, morali prepoznati kot nezaželjeno in nesprejemljivo.

  Žal so dominantni mediji dozdaj iniciativo okoli Vlada Begana predstavljali kot povsem normalno, v glavnem celo naklonjeno. Čeprav več kot očitno združuje ljudi, ki niso čisto gladki. Zaznamovani z nečem tako, da se jim zdi vredno družbeno se angažirati proti neki tako legitimni družbeni skupini in soljudem, kot je pri nas več kot tisočletje prevladujoča verska skupnost v državi. Očitno gre za neka psihopatološka ozadja, lahko pa neke realne travmatične izkušnje z institucijo oz. njenimi člani.

  Realno v svojih zahtevah nimajo upa na uspeh. Ker to, kar zahtevajo oni, ne obstaja nikjer. Morda je obstajalo v Hoxhevi ateistični Albaniji ali v nekaterih obdobjih stalinizma ali Maove kulturne revolucije.

  Problem Slovenije je torej ob tem, da mediji Beganovi skupini ne znajo najti mesta, ki jim gre, torej sila čudaškega, ampak ker tudi večina “vodilnih religiologov” v tej državi ( npr. Smrke, Dragoš, Černič) niso kaj bistveno drugače orientirani od teh čudakov.

 • … starši imajo pravico do vzgoje otrok v skladu s svojim verskim in moralnim prepričanjem!
  http://24kul.si/ustava-vsi-starsi-imajo-pravico-do-vzgoje-otrok-v-skladu-s-svojim-verskim-in-moralnim-prepricanjem

 • Ustava Republike Slovenije, zadnji odstavek 41. člena:

  Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.

  http://www.us-rs.si/o-sodiscu/pravna-podlaga/ustava/

  ========================================
  Poudarjam:
  Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo.

 • svitase

  Povsem upravičena zahteva, ki bi že zdavnaj morala biti vložena.

 • svitase

  Splošno znano je, da versko vzgojen otrok ne bo zašel na kriva življenjska pota in da bo lažje prebrodil življenjske težave, kar vse je pogoj življenjske sreče.

  Je kdo, ki ne želi otrokom srečnega življenja?

 • Zdravko

  Intelekt prazne gume v tej Koaliciji. Če ne bi bili taki ciniki, bi jih človek mirno spregledal. Ampak so in potem še dobijo prostor v medijih. Kateri urednik jim to objavlja?! Najslabši rumeni trač mediji imajo več intelekta, kot naši vodilni mediji.

 • ortikon

  V priponki Koalicija za ločitev države in Cerkve protestira zaradi udeležbe najvišjih državnih predstavnikov pri mašah.

  V civiliziranem svetu katoliške usmeritve so v navadi maše zadušnice za umrlimi v katastrofalnih naravnih nesrečah ali pa maše zadušnice za pobitimi v terorističnih napadih. Takih maš se udeleži kompleten državni vrh v prizadeti državi.

  Koalicija za ločitev države in cerkeve pa s svojim protestom zahteva uvajanje barbarstva v Slovenijo. Taka koalicija lahko samo popolnoma zasebno zahteva kaj takega. Do javnega nastopa s takimi barbarstvi pa nima pravice.
  Barbarstvu v naši državi odrekamo vsako legitimnost. V svojih zasebnih prostorih lahko govorijo in pišejo kar jih je volja. Če kaj takega pride v javnost, se bomo temu silovito uprli.

 • Bomo videli, če bo Urad Varuha človekovih pravic upal zagovarjati z Ustavo zagotovljene človekove pravice.

  Menim, da verjetnost za to ni prav velika, a pustimo se presenetiti.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI