Utrinek: Socialni teden 2013 – Zakaj še za-upaš?

Casnik 23.9.2013 0:01
 

socialni teden zakaj se zaupasMed 23. in 28. septembrom 2013 bo Socialna akademija organizirala 5. Socialni teden Zakaj še za-upaš?. Z njim želijo organizatorji spodbujati družbeno odgovornost in aktivno državljanstvo posameznikov, krepiti slovensko civilno družbo ter prispevati k razmišljanju o izzivih, ki Slovenijo, EU in svet čakajo v prihodnosti.

Ko ni več zaupanja …

V galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v ponedeljek, 23. septembra 2013, ob 19.30, uvodna okrogla miza Socialnega tedna 2013. Gostje:

 • dr. Andrej Fištravec, sociolog in župan Maribora,
 • Barbara Brezigar, pravnica in nekdanja generalna državna tožilka,
 • dr. France Arhar, bančnik in nekdanji guverner Banke Slovenije,
 • Imre Jerebic, glavni tajnik Slovenske Karitas.

Med drugim bomo spregovorili o vladanju vstajniškega župana in zaupanju vanj, o zaupanju v slovenski sodni sistem, o zaupanju med podjetji, o zaupanju v našo valuto ter o tem, kako na zaupanje gleda in kako ga upravlja ena najuspešnejših nevladnih organizacij v Sloveniji. Moderatorka bo Anja Hlača Ferjančič.

——————

Politika – pospeševalec ali zaviralec sprave v Sloveniji

V Arrupejevi dvorani na Ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani bo v okviru Socialnega tedna 2013 v TOREK, 24. septembra 2013, ob 19.30, s predsednico stranke NSi Ljudmilo Novak in predsednikom SD dr. Igorjem Lukšičem potekala razprava o slovenskem spravnem procesu in njegovi vlogi pri krepitvi (za)upanja v Sloveniji.

——————

Kako obrniti trende v Sloveniji?

Ob zaključku Socialnega tedna bo v Frančiškanskem samostanu v Nazarjah v petek, 27. in v soboto, 28. septembra 2013, potekal dvodnevni seminar z naslovom Vloga civilne družbe pri krepitvi družbene pravičnostiUdeleženci bomo raziskovali bližnjo preteklost in sedanjost civilne družbe v Sloveniji ter iskali poti njenega nadaljnjega delovanja in medsebojnega so-delovanja. Med gosti seminarja so: Boris Pleskovič, Helena Jaklitsch, Jože Strgar, Jože Možina, Igor Vovk, Mitja Štular, Tino Mamić, Aleš Maver, Jani Drnovšek in drugi.

Več: Socialni teden

 
Značke:

3 komentarji

 • Franc Mihič

  A je komuniste bilo in bo kdaj sram, kako so več kot 70 let so zavajali ravno delavce z floskulo o “delavski – družbeni lastnini, ki to nikoli ni bila, le partijska in direktorska po Mencingerju, -»Če bi bil sam direktor in bi videl, da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več, bi namreč tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje« -, zavajali so o lastninskih pravicah zaposlenih , to j pravici do plačanih socialnih prispevkov iz njihovih plač, zavajali so o pravici do gospodarskih družb, kjer ni prvi cilj delitev dobička, to je pravici proizvodnih in bančnih zadrug? Prevare za vse čase!

  • Ali ne zveni ta Mencingerjeva izjava nekoliko “izdajalsko”?

   • Marsikaj zveni izdajalsko.

    Ena je ta, druga izjava pa je, ko se je pohvalil, da on nikoli ne čaka v vrsti v zdravstvu, ampak se po vezah prerine naprej.

    Pa ga nekateri ljudje še vedno cenijo, čeprav v isti sapi pišejo, da je svinjarija, če lahko samoplačnik pride prej na vrsto – in to proti plačilu.

    Mecinger pa lahko kar zastonj – celo nekoga izrine iz vrste, da pride prej na vrsto.


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI