Virant »like a boss«

Mihael Novak 22.12.2011 0:00
 

Novi predsednik parlamenta je izbran. Bolje je, da je to Virant kot pa Pahor. Nima smisla, da nas znova in znova eni in isti vlečejo za nos. Malce spremembe ne škodi. Kakšne posebne koristi pa tako ali tako, za zdaj, ne bo, ker še čakamo na dogovarjanje o predsedniku vlade. Ravno to pa lahko postane tudi Virant.

Iz zakladnice Möderndorferjevih modrosti

Citiram: »Stranka SD je s tem (govora je o umiku Pahorjeve kandidature) pokazala državotvornost in omogočila, da se državni zbor konstituira in dobi svojega predsednika.«  Če bi SD resnično težil k državotvornosti, se ne bi niti udeležil volitev 4. decembra, marveč bi bili lahko raje zadovoljni, da bodo z nekandidiranjem končno naredili nekaj pozitivnega za Slovenijo.

Möderndorfer tudi zatrjuje, da so edina stranka, ki »ni igrala s figami v žepu«. Kako pa bo PS pojasnila zadeve na “blokovskih” voliščih, ki več kot očitno smrdijo? Ali smo sedaj že kot Italija za časa Berlusconija in nam bo novice dirigiral slovenski Silvio? Nisem novinar, da bi raziskoval zadeve, ampak je nenavadno, da o dogajanjih na voliščih ni bilo v medijih nobene resne obravnave.

Toliko pač o figah. Dvomim da bo gospod Möderndorfer to kadar koli prebral, ampak bi mu vseeno sporočil, da ima vsak posameznik na svojem vrtu svoj figovec.

Kar zmore trenirka, obleka očitno ne

Kociperjeva je s svojimi osemindvajsetimi glasovi, ki so sicer pozneje narasli na osemintrideset, pogorela na celi črti. Čeprav, roko na srce, je šlo za glasovanje PROTI Jankoviću in ne ZA Viranta. Še SD bi najraje glasoval za Viranta, ampak bi kot stranka izpadli malce nenavadno. No, me pa veseli, da je Pahorjevo uho pozdravljeno, kajti sedaj bo, ob morebitnem (100%) vstopu v koalicijo lahko slišal lačne in depresivne ljudi, kako moledujejo, naj nekaj ukrene. Čeprav se zdi, da Pahor trza le na hrvaški jezik.  Očitno tudi na grškega.

Ampak, da se nekako vrnem k rdeči niti tega sestavka s kratko modrostjo: Nihče ne mara, če ima ena stranka preveč funkcij. Podobno kot pri Monopoliju. Nihče ne mara, če si ena oseba kupi Piran in Portorož, ker si potem lahko začne postavljati hiške in hotele.

Foto: Lista Gregor Virant

 
Značke:

2 komentarja

 • Gospod Novak zanimiv se mi zdi Vaš način pisanja, ko pišete o politiki na satirični način. Vendar imam par replik na Vašo objavo:
  “Nima smisla, da nas znova in znova eni in isti vlečejo za nos.” Mislim, da nas Predsednik državnega zbora ne more preveč vlečti za nos-saj, če pogledamo katere pristojnosti ima…razen, če imate v mislim, da nam izklopi mikrofon v državnem zboru (čeprav se strinjam z Vami, da je boljše da je to mesto zasedel Virant).
  “Če bi SD resnično težil k državotvornosti, se ne bi niti udeležil volitev 4. decembra, marveč bi bili lahko raje zadovoljni, da bodo z nekandidiranjem končno naredili nekaj pozitivnega za Slovenijo.” Potemtakem je najboljše, da se vse stranke odločijo, da ne kandidirajo in uvedemo diktaturo (v Sloveniji imamo nedvomno veliko ljudi, ki bi bili sposobni za to funkcijo).
  “Ampak, da se nekako vrnem k rdeči niti tega sestavka s kratko modrostjo: Nihče ne mara, če ima ena stranka preveč funkcij. Podobno kot pri Monopoliju. Nihče ne mara, če si ena oseba kupi Piran in Portorož, ker si potem lahko začne postavljati hiške in hotele.” Res je da tega nihšče ne mara. Vendarle ne gre spregledati dejstva, da si to lahko kupi le tisti, ki vrže najboljše kocke. Kdo je metal najboljše kocke na volitvah pa kažejo rezultati.

 • Simon Furlan

  Janković je v Državni zbor prikorakal kot boss.
  Ven je šel bos.
  😉


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI