Razgledi: Vinko Vasle o specialnem vojaku Jožetu P. Damijanu

Casnik 28.10.2011 0:02
 

Vojko Flegar na Razgledi.net iz kolumne Vinka Vasleta v Reporterju:

In zdaj Jože P. Damijan na osnovi predvolilne parole Janeza Janše o 50+ in celo o 60+ izpelje dalekovidni sklep, da se nam že s tem obetata vzpon populistične desnice ter cunami na javne institucije in družbeno ureditev. Je morebiti pogledal v kavino usedlino, v stekleno kroglo? Ne, to so menda njegove izkušnje. Matej Lahovnik, ki je kot minister v vladi, ki ni imela 50+, občutil, kaj pomeni vzpon populistične neoliberalne kvazi levice, ki je izvedla cunami na slehernega državljana – Lahovnik je ob podobnih zastraševanjih pred Janezom Janšo rekel, da tega ne razume: kaj je komu tako hudega storil, kaj se je komu zgodilo? Širjenje strahu pred JJ (tudi tipa Jože P. Damijan) je seveda del specialne vojne, še posebej to postane razvidno, ko Jože P. Damijan brez sramu zapiše, da si je marsikdo moral oddahniti, ko je na politično prizorišče levice stopil Zoran Janković, na desnico pa Virant. V obeh primerih se Jože P. Damijan ali silovito moti, ali pa – kar je verjetneje – blefira. Zlasti kar zadeva ljubljanskega župana je treba reči, da bi J.P. Damijan moral vrniti titulo sicer marsikdaj samooklicanega eksperta za vse, če si upa vsaj Jankovića poimenovati levica.

In menda se, zastrahuje Jože P. Damijan, brusijo noži za Janševo noč dolgih nožev. In v naprej ve, kaj vse grozovitega se bo dogajalo, če le zdrave sile ne bodo tega preprečile. Jože P. Damijan očitno ne more pozabiti svoje frustracije, ko v Janševi vladi njegovih idej niso vzeli za čisto zlato. In je minister za razvoj vrgel puško v koruzo takoj, ko se je naveličal namiznega nogometa. Od takrat okrog sebe vidi samo grozo in strah.

Vir: Razgledi

Več: Reporter

 
Značke:

9 komentarjev

 • V Sloveniji bo prej ali slej moralo priti do katarze.
  Od leta 1945 pa do osamosvojitve je bila priznana le ena politična opcija, ki si je podredila vso družbo. Nasprotnike je pobila, pregnala, ali ustrahovala. Opozicija je bila zelo, zelo šibka in po uvedbi demokracije, je kontinuiteti bilo zelo lahko prevarati volilce in se zavihteti na oblast. Ves čas hlinijo neko demokracijo in neko socialnost, v bistvu pa se kar dobro bašejo ob državnem koritu.
  Žal je tudi inteleigenca v glavnem leva in nemoralna, saj ji ugodne pozicije ob koritu kar godijo.
  Zelo ozek krog je torej tistih, ki zaznavajo težave in še manjši krog je tistih, ki so pripralčjeni nekaj korenito spremeniti. Med temi je prav gotovo Janaz Janša, ki ga že več kot 20 let tlačijo, zasramujejo, obtožujejo in počno z njim najrazličnejše nemoralnosti, pa vendar se do sedaj še ni vdal, tako kot večina preostalih, ki so sprejeli svoje plačilo in so sedaj lepo tiho.
  Janšaje tudi eden redkih, ki ve kdo je sovražnik in ve, da z njim ne sme sodelovati v rokavicah. Vsi tisti, ki nasedajo paroli, ne se kregati, dajmo s spravo sodelovati, se motijo, so naivneži.
  Najlepši vzgled za to je Pahor. Je iz tabora, ki je navidezno sestopil in se demokratiziral. Ko so ga lansirali na premierski položaj, je zarobil, ker pač ni znal igrati igre, ki so jo od njega zahtevali. Sedaj so ga zavrgli in mu pokqzali, da je potrošno blago. Pred leti je podobna usoda doletela Marjana Podobnika, še prej Petrleta.
  Novi pretendent za tak padec je Virant, morda tudi Žerjav, če bo slučajno koaliral s tako imenovano levico.
  Virant se ne zaveda, da je njegovo poštenje bolj v posmeh, kot vrlina. Če se bo zavihtel v parlament z boljšim rezultatom, bo to dosegel izključno zaradi uslug, ki mu jih in mu bojo še nudili ti kvazilevičarjisamo zato,da bodo onemogočili SDS in Janšo.
  Po zmagi bo Virant moral plačati ceho. Sledila bo dilema, ali odstop, ali pa bo moral požreti lastne obljube. In požrl jih bo in postal najnavadnejši pizdek.
  Takšna je pač morala levičarjev.

  • Mietzsche

   “Janšaje tudi eden redkih, ki ve kdo je sovražnik in ve, da z njim ne sme sodelovati v rokavicah.”

   O lepo prosim, za svoj prvi mandat je obljubljal, da bo udaril z roko po mizi in iztrebil afere in korupcijo, potem je štiri leta igral objokano siroto Jerico, ki nima nobene moči proti vsemogočnim rdečim hordam, na koncu pa smo dobili samo en ušiv protikadilski zakon, ki za sabo nima nobene omembe vredne inšpekcije in deluje samo zato, ker smo Slovenci nasplošno vendarle še kar pošten narod. Our hero!

   • Carlos Contreras

    Eh, kaj hočete, tovariš Mietzsche, naš kočevski boter je pač eden tistih, ki mislijo, da je Ivan z lažnim nadimkom Janez ne le Mesija, pač pa tudi četrta božja oseba.

    • Contreras: ko slišiš za Janeza Janšo, se ti zmegli pred očmi, zapusti te razum in proizvajaš tisto, čemur Rusi rečejo “ponos”!
     Ti poznaš na tvojem levičarskem spletu nekega SVARUNA in SAMVRAGA! In na tem spletu ju nadomeščaš!

    • Carlos. ob kosilu sem z prjatli stavil komplet kosilo, naslednje, v dragi restavraciji! In stavil sem, da si pameten in moder in da boš še ta teden, torej do jutri ob 24:00 napisal kaj pozitivnega o SDS!
     PRJATU, ne pustit prjatla na cedilu!

     • Carlos Contreras

      No, res ne bi hotel biti kriv za to, da bi Petrovc mene radi plačeval večerje, zatorej po dolgem premišljevanju tole: menim, da je SDS v prejšnjem mandatu v pozitivnem smislu poenostavila določene birokratske postopke ter državljanom olajšala dostop do nekaterih uradniških storitev. Strinjal bi se tudi z znižanjem notarskih tarif, čeprav bi bilo morda na tem področju za začetek treba postopati previdneje. Ampak načeloma pravilen ukrep. Upam, da to zadostuje za pojedino.

   • Janša je govoril resnico, in to te boli.

    Pa sam si bil na okopih pred reformami.

 • PETROVC ali misliš , da CARLOS to zmore ? Ppustimo se presenetiti !


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI